Τρείς λύσεις προτείνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Τρικάλων για το αποχετευτικό Κορομηλιάς και προειδοποιεί για κυρώσεις

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
4 Σεπτεμβρίου 2016, 09:35

Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που αφορά το αποχετευτικό του παραθεριστικού Οικισμού Κορομηλιάς καλεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Τρικάλων.

Μάλιστα ως τον καθ’ ύλη αρμόδιο που θα δώσει την λύσει , καθιστά τον Δήμο Καλαμπάκας και προτείνει αυτό να γίνει τώρα και προτείνει τρεις λύσεις.

Το συγκεκριμένο έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής : << Ύστερα από τα αριθμό. 1, 2 σχετικά έγγραφα, το Τμήμα μας μετέβη εκ νέου στην Τοπική Κοινότητα Κορομηλιάς και πραγματοποίησε αυτοψία (την 16-08-2016), πρακτικό της οποίας σας διαβιβάζουμε. Από την σχετική αυτοψία προέκυψε ότι οι δεξαμενές οι οποίες είχαν εντοπιστεί κατά την προηγούμενη αυτοψία μας ήταν γεμάτες με λύματα τα οποία προέρχονται από τον οικισμό της Κορομηλιάς. Τα εν λόγω λύματα δεν υφίστανται κάποιου είδους επεξεργασία και διατίθενται μέσω αγωγού ανεπεξέργαστα σε έκταση κατάντι των δεξαμενών. Όπως είχαμε αναφέρει και στο αρ,2 σχετικό μας έγγραφο η επιφανειακή διάθεση ανεπεξέργαστων αστικών λυμάτων δεν επιτρέπεται με κανένα τρόπο και τα παραπάνω συμβαίνουν κατά παράβαση της οικείας νομοθεσίας. Από τα παραπάνω προκύπτει  ότι, ο Δήμος Καλαμπάκας και οι κατά νόμο υπεύθυνο, (σύμφωνα με την παρ. 5, του άρθρου 28, του Ν. 1650/86, όπως αυτός ισχύει και τροποποιηθεί) υποβαθμίζουν το περιβάλλον, κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 28 του Ν. 1650/86, όπως ισχύει σήμερα (άρθρο 7 του Ν. 4042/2012).

Προκειμένου να προστατευτεί το περιβάλλον, ο Δήμος Καλαμπάκας οφείλει να ενεργήσει άμεσα έτσι ώστε να γίνεται ορθή διαχείριση των λυμάτων του οικισμού της Κορομηλιάς σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ήτοι:

1.   Να κατασκευαστεί εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού στη θέση όπου συγκεντρώνονται τα λήμματα .,της Τ.Κ. Κορομηλιάς, λαμβάνοντας όλες τις προβλεπόμενες από τον Νόμο αδειοδοτήσεις, είτε

2.       Να κατασκευαστεί κεντρικός αγωγός για τη μεταφορά των λυμάτων από τις δεξαμενές προς  τον βιολογικό σταθμό της Καλαμπάκας, λαμβάνοντας όλες-τις-προβλεπόμενες από τον Νόμο

αδειοδοτήσεις, είτε

3.   Να κατασκευαστούν στεγανές δεξαμενές όπου θα συγκεντρώνονται τα λύματα του οικισμού και μεταφορά των λυμάτων με βυτιοφόρα του Δήμου στον βιολογικό σταθμό της Καλαμπάκας, λαμβάνοντας όλες τις προβλεπόμενες από τον Νόμο αδειοδοτήσεις.

Λόγω της περιβαλλοντικής υποβάθμισης που διαπιστώθηκε από την αυτοψία, το παρόν έγγραφο αποστέλλεται στο Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο διοικητικών κυρώσεων >>.

Πάντως  ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης μιλώντας στην στήλη μας την περασμένη Τετάρτη ανέφερε ότι η λύση θα δοθεί αλλά δεν μπορεί να δεσμευτεί για τον ακριβή χρόνο. Πάντως πριν το τέλος της θητείας του.

  • ΟΧΙάς

    «…………δεν επιτρέπεται με κανένα τρόπο και τα παραπάνω συμβαίνουν κατά παράβαση της οικείας νομοθεσίας.» στην προκειμένη περίπτωση ποιος είναι ο παραβάτης, και εσείς σαν υπηρεσία τι προτίθεστε να πράξετε για την ήδη μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .