«Τρανή Εκκλησιά»

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
14 Αυγούστου 2015, 07:52

Ένα από τα αξιόλογα μνημεία της περιοχή μας  είναι αναμφισβήτητα  ο ναός Κοιμήσως Θεοτόκου Καστρακίου που βρίσκεται στην κορυφή του  παλαιού  οικισμού , πλησίον του γνωστού με την ονομασία   «Αδράχτι»  βράχου , και ο οποίος πανηγυρίζει  τον Δεκαπενταύγουστο καθώς είναι αφιερωμένος  στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου .

Οι παλιοί  Καστρακινοί  την  προσφωνούσαν  «τρανή εκκλησιά» ίσως  γιατί ο ναός δεν αποτελούσε κάποιο εξωκκλήσι αλλά κεντρικό ναό ο οποίος φέρει αξιολογότατο αγιογραφικό διάκοσμο και αρχιτεκτονική δομή παρά τις επιπόλαιες παρεμβάσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς .

Λοιπόν, αυτός ο ναός έχει ιστορία  και παράδοση που συνδέεται με το Καστράκι όταν ο οικισμός βρίσκονταν  πολύ πάνω από τον σημερινό , περιστοιχισμένος  με τοίχο αποτελώντας  μικρό  κάστρο εξ΄ου και το όνομα Καστράκι !!!

Σήμερα το απόγευμα  και ώρα 6.30μ.μ, θα ψαλλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Παναγίας με αρτοκλασία και αύριο  το πρωί  , ανήμερα  της μεγάλης Θεομητορικής  εορτής , θα τελεσθεί ο όρθρος και  η θεία λειτουργία .

Αξίζει να πάμε για να δεηθούμε στην Παναγιά μας , αλλά και για να στηρίξουμε την ανάγκη αποκατάστασης και ανάδειξης του ναού !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .