«Τρανή Εκκλησιά»

14 Αυγούστου, 2015 07:52 Επιμέλεια: /

kastraki theotokos (6)_DCE

Ένα από τα αξιόλογα μνημεία της περιοχή μας  είναι αναμφισβήτητα  ο ναός Κοιμήσως Θεοτόκου Καστρακίου που βρίσκεται στην κορυφή του  παλαιού  οικισμού , πλησίον του γνωστού με την ονομασία   «Αδράχτι»  βράχου , και ο οποίος πανηγυρίζει  τον Δεκαπενταύγουστο καθώς είναι αφιερωμένος  στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου .

Οι παλιοί  Καστρακινοί  την  προσφωνούσαν  «τρανή εκκλησιά» ίσως  γιατί ο ναός δεν αποτελούσε κάποιο εξωκκλήσι αλλά κεντρικό ναό ο οποίος φέρει αξιολογότατο αγιογραφικό διάκοσμο και αρχιτεκτονική δομή παρά τις επιπόλαιες παρεμβάσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς .

Λοιπόν, αυτός ο ναός έχει ιστορία  και παράδοση που συνδέεται με το Καστράκι όταν ο οικισμός βρίσκονταν  πολύ πάνω από τον σημερινό , περιστοιχισμένος  με τοίχο αποτελώντας  μικρό  κάστρο εξ΄ου και το όνομα Καστράκι !!!

Σήμερα το απόγευμα  και ώρα 6.30μ.μ, θα ψαλλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Παναγίας με αρτοκλασία και αύριο  το πρωί  , ανήμερα  της μεγάλης Θεομητορικής  εορτής , θα τελεσθεί ο όρθρος και  η θεία λειτουργία .

Αξίζει να πάμε για να δεηθούμε στην Παναγιά μας , αλλά και για να στηρίξουμε την ανάγκη αποκατάστασης και ανάδειξης του ναού !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.