Τώρα – Πορεία διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση νέου σταθμού κινητής τηλεφωνίας μέσα στην πόλη της Καλαμπάκα

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
20 Μαΐου 2016, 11:40

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Καλαμπάκας πορεία διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση νέου σταθμού κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή του Ιερού Ναού Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας.

Με κάθε νόμιμο τρόπο που μπορούν διαμαρτύρονται πλέον οι Κάτοικοι της πόλεως Καλαμπάκας που διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση σταθμού κινητής τηλεφωνίας.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες με πανό και συνθήματα την Πέμπτη το μεσημέρι , σήμερα αποφάσισαν και πραγματοποίησαν  μια ακόμη μορφή διαμαρτυρίας.

Αν και έβρεχε , συγκεντρώθηκαν στην περιοχή όπου πρόκειται να εγκατασταθεί η κεραία και από εκεί διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης κατευθύνθηκαν στο κατάστημα της συγκεκριμένης Εταιρίας στην Καλαμπάκα για να διαμαρτυρηθούν.

Από εκεί διέσχισαν την οδό Τρικάλων και επέστρεψαν και πάλι στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πορεία. Είναι αποφασισμένοι είπαν να χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να αποτρέψουν την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας στην περιοχή τους.

Προτείνουν να βρεθεί μια άλλη περιοχή να τοποθετηθεί η κεραία που να είναι μακριά από κατοικημένη περιοχή και δη μακριά από σχολεία , Εκκλησίες κ.λ.π.

Αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν και ειδική εκδήλωση ενημέρωσης τις ερχόμενες ημέρες όπου επιστήμονες και ερευνητές θα αναλύσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της ηλεκτροακτινοβολίας στον Άνθρωπο.

Πάντως η στήλη μας επικοινώνησε και με την κα Ευαγγελία Ιακωβάκη , Πυρηνικός Φυσικός όπου με τα λεγόμενα της καθησυχάζει τους κατοίκους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την τοποθέτηση της κεραίας αναλύοντας ότι η ακτινοβολία είναι πολύ μικρότερη ακόμη και από συσκευές που χρησιμοποιούνται στα σπίτια μας.

Προέτρεψε τους κατοίκους να ενημερωθούν από ειδικούς και όχι από το διαδίκτυο και προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να μεταβεί στην Καλαμπάκα και να ενημερώσει τους κατοίκους .

Όσο για τις ανησυχίες των κατοίκων που αφορούν τις μετρήσεις και αν αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα , διέψευσε κάθε είδηση παραπληροφόρησης περί ¨μαγειρέματος ¨αυτών των μετρήσεων.

Η βροχή που ξεκίνησε να πέφτει δεν έφερε την αναμενόμενη συμμετοχή του κόσμου ωστόσο οι πολίτες που δεν πτοήθηκαν και πραγματοποιούν την πορεία λένε ΟΧΙ στην εγκατάσταση της κεραίας.

Η πορεία θα καταλήξει στο Δημαρχείο όπου και θα τερματιστεί.

 

  • κωστας

    να ανακαλεσει η δημοτικη ολες τις αδειες της voda fone που υπαρχουν στην καλαμπακα και στην γυρω περιπχη

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .