Παραδόθηκε ο δράστης της αεροπειρατίας(upd)

admin
admin
29 Μαρτίου 2016, 09:47

Στα χέρια των κυπριακών αρχών βρίσκεται πλέον ο 59χρονος μετά την πολύωρη αεροπειρατία στο αεροσκάφος της EgyptAir. Η κυπριακή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το δράστη να κατεβαίνει τη σκάλα του αεροπλάνου με τα χέρια ψηλά.

Αργότερα, η είδηση της παράδοσης του αεροπειρατή επιβεβαιώθηκε και από την κυπριακή κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι τα «πυρομαχικά» με τα οποία υποτίθεται ότι ήταν ζωσμένος ο δράστης ήταν τελικά θήκες κινητών τηλεφώνων.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι ο δράστης παραδόθηκε αφού απορρίφθηκε το αίτημά του να ανεφοδιαστεί το αεροπλάνο και να συνεχίσει το ταξίδι προς την Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε επίσης:Κύπρος: Σύγχυση με την αεροπειρατεία στο αεροσκάφος της Egyptair
Λάρνακα: Απελευθερώθηκαν δύο μητροπολίτες από το αεροσκάφος
Λίγο μετά τις 14:30 εγκατέλειψαν το αεροπλάνο και οι τελευταίοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος που κρατούνταν όμηροι. Μάλιστα στον τηλεοπτικό φακό φάνηκε ένα άτομο να εγκαταλείπει το αεροσκάφος από το παράθυρο του πιλοτηρίου.

Το μυστήριο της υπόθεσης καλείται τώρα να εξιχνιάσει η κυπριακή αστυνομία. «Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης»  αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης.

Στο Κάιρο, ο πρωθυπουργός Σερίφ Ισμαήλ δεν έριξε πολύ περισσότερο φως στην υπόθεση: «Κάποιες στιγμές ζητούσε να συναντηθεί με εκπρόσωπο της ΕΕ, άλλες έλεγε ότι ήθελε να πάει σε άλλο αεροδρόμιο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο».

Στις πρώτες πληροφορίες λίγο μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στη Λάρνακα, είχε γίνει γνωστό ότι ο αεροπειρατής ζήτησε να έρθει σε επαφή με την Κύπρια πρώην σύζυγό του και να της παραδώσει τετρασέλιδη επιστολή.

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στο αεροσκάφος τύπου Airbus, που εκτελούσε την πτήση MS181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, με 56 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος.

Ο αεροπειρατής ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στη Λάρνακα, απειλώντας να ανατινάξει τα εκρηκτικά τα οποία, όπως υποστήριξε, έφερε.

Αργότερα, όμως, το σενάριο αυτό εγκαταλείφθηκε, καθώς νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως ζητούσε την αποφυλάκιση ατόμων από αιγυπτιακές φυλακές, κυρίως γυναικών, καθώς και να μιλήσει με εκπρόσωπο της ΕΕ.

Παρέδωσε μάλιστα και τετρασέλιδη επιστολή με τα αιτήματά του στις Αρχές της Κύπρου.

Το Κάιρο έδωσε και πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά του: είναι αιγυπτιακής υπηκοότητας και ονομάζεται Σαΐφ Ε λ Ντι Μουσταφά.

Ακολούθησε και η δημοσιοποίηση φωτογραφίας του, όπου εικονίζεται στην πόρτα του αεροσκάφους.

Στη μέση του φαίνεται να φορά μια ζώνη, υποτίθεται με εκρηκτικά. Με αυτήν άλλωστε απείλησε το πλήρωμα και τους πιλότους της Egyptair ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι μέχρι την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Είχαν υπάρξει επίσης πληροφορίες ότι ο 59χρονος ήταν αντιπολιτευόμενος της κυβέρνησης Αλ Σίσι και πρώην στέλεχος του αιγυπτιακού στρατού.

in.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .