Τον σοβαρό κίνδυνο να χαθούν πολύτιμοι κοινοτικοί πόροι εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας για την ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ επεσήμανε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας

20 Μαΐου, 2015 09:00 Επιμέλεια: /

Σκρεκας

Τον σοβαρό κίνδυνο να χαθούν πολύτιμοι κοινοτικοί πόροι εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας για την ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ επεσήμανε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας σε ομιλία του στο ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Επιμελώς Επιχειρείν 2015.
Όπως ανέφερε: «Η μη ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ λόγω καθυστέρησης στη δρομολόγηση διαδικασιών και έκδοση διοικητικών πράξεων, που αφορούν στην ομαλή εκκίνηση και ορθολογική διαχείριση του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για απώλεια κοινοτικών πόρων».
Ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εξαιτίας της αβεβαιότητας που δημιουργούν οι κυβερνητικές παλινωδίες στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης επισημαίνοντας: «Το πάγωμα της ροής κεφαλαίων στην αγορά έχει φρενάρει ακόμη και τα έργα υπό κατασκευή, παγώνοντας την ανάπτυξη, αυξάνοντας την ανεργία και στερώντας έσοδα από τα ταμεία του κράτους, έσοδα που καλείται η παρούσα κυβέρνηση να βρει από επιπλέον φόρους. Η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και η οικονομική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει η αγορά και η χώρα μας έχουν προκαλέσει μαζική φυγή καταθέσεων και επενδυτών και δραματική αύξηση των επισφαλών δανείων».
Τέλος ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση για τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου σε τρεις πυλώνες: το δημοσιονομικό και τη διαχείριση του χρέους, την παιδεία και την ανάπτυξη.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.