Τον Ιούνιο 1η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων των Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Μετεώρων

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
5 Φεβρουαρίου 2017, 13:01

Το  τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2017 αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση που θα διοργανώσουν από κοινού οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Μετεώρων.

Στην συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στην αίθουσα ¨Νίτσα Λίαππη ¨ , εδόθη ένα πρώτο στίγμα του όλου εγχειρήματος.

Στην συνάντησης συμμετείχαν εκπρόσωποι από 30 και πλέον Συλλόγους όπου κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις για την μορφή των εκδηλώσεων αυτών.

Οι προτάσεις αυτές αφορούσαν τον χώρο πραγματοποίησης των εκδηλώσεων όπου τελικά ως καλύτερος επιλέχθηκε το Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας.

Προτάθηκε τα δρώμενα να αφορούν θερισμό αλωνισμό και παρασκευή παραγώγων του σιταριού , για να καταλήξουν ότι σαν πρώτη χρονιά θα πρέπει να επικεντρωθούν στα παράγωγα του σιταριού όπως πίτες , ψωμί κ.λ.π.

Αποφασίστηκε ακόμη ο τρόπος και η διαδικασία που θα εμφανιστούν τα χορευτικά των συλλόγων που θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις. Μέχρι τώρα συμμετοχή δήλωσαν περισσότερα από 30 χορευτικά που θα εμφανιστούν ανά κατηγορίες ( Βλάχοι , Χασιώτες , Καραγκούνηδες κ.λ.π.).

Ετέθη το ερώτημα αν οι Σύλλογοι θα επιβαρυνθούν οικονομικά για την πραγμάτωση της εκδήλωσης , για να απαντηθεί ότι αυτό που χρειάζεται είναι η συμμετοχή και ο Εθελοντισμός.

Σοβαρή όμως βοήθεια ( όπως αναφέρθηκε ) θα προσφέρει ο Δήμος Καλαμπάκας αλλά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας ( δια του κου Μιχαλάκη ).

Όπως όλα δείχνουν συντονιστής του όλου εγχειρήματος θα είναι ο Αχιλλέας Λέρας , όπου κατέχει την ανάλογη τεχνογνωσία για την πραγματοποίησης παρόμοιων εκδηλώσεων.

Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντησης να γίνει παρουσία των Χοροδιδασκάλων των Συλλόγων αλλά και του κου Λέρα , για να συζητηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες ( όπως ακριβή ημερομηνία , ακριβή αριθμό χορευτών και άλλα.).

Οι Σύλλογοι  πάντως είναι ανοιχτοί και στην κατάθεση άλλων προτάσεων που θα αφορούν παραδοσιακά δρώμενα , αλλά και τον καλύτερο συντονισμό της εκδήλωσης.

syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (10) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (9) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (8) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (7) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (6) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (5) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (4) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (3) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (2) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .