Τον Ιούνιο 1η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων των Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Μετεώρων

5 Φεβρουαρίου, 2017 13:01 Επιμέλεια: /

syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (2)

Το  τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2017 αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση που θα διοργανώσουν από κοινού οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Μετεώρων.

Στην συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στην αίθουσα ¨Νίτσα Λίαππη ¨ , εδόθη ένα πρώτο στίγμα του όλου εγχειρήματος.

Στην συνάντησης συμμετείχαν εκπρόσωποι από 30 και πλέον Συλλόγους όπου κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις για την μορφή των εκδηλώσεων αυτών.

Οι προτάσεις αυτές αφορούσαν τον χώρο πραγματοποίησης των εκδηλώσεων όπου τελικά ως καλύτερος επιλέχθηκε το Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας.

Προτάθηκε τα δρώμενα να αφορούν θερισμό αλωνισμό και παρασκευή παραγώγων του σιταριού , για να καταλήξουν ότι σαν πρώτη χρονιά θα πρέπει να επικεντρωθούν στα παράγωγα του σιταριού όπως πίτες , ψωμί κ.λ.π.

Αποφασίστηκε ακόμη ο τρόπος και η διαδικασία που θα εμφανιστούν τα χορευτικά των συλλόγων που θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις. Μέχρι τώρα συμμετοχή δήλωσαν περισσότερα από 30 χορευτικά που θα εμφανιστούν ανά κατηγορίες ( Βλάχοι , Χασιώτες , Καραγκούνηδες κ.λ.π.).

Ετέθη το ερώτημα αν οι Σύλλογοι θα επιβαρυνθούν οικονομικά για την πραγμάτωση της εκδήλωσης , για να απαντηθεί ότι αυτό που χρειάζεται είναι η συμμετοχή και ο Εθελοντισμός.

Σοβαρή όμως βοήθεια ( όπως αναφέρθηκε ) θα προσφέρει ο Δήμος Καλαμπάκας αλλά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας ( δια του κου Μιχαλάκη ).

Όπως όλα δείχνουν συντονιστής του όλου εγχειρήματος θα είναι ο Αχιλλέας Λέρας , όπου κατέχει την ανάλογη τεχνογνωσία για την πραγματοποίησης παρόμοιων εκδηλώσεων.

Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντησης να γίνει παρουσία των Χοροδιδασκάλων των Συλλόγων αλλά και του κου Λέρα , για να συζητηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες ( όπως ακριβή ημερομηνία , ακριβή αριθμό χορευτών και άλλα.).

Οι Σύλλογοι  πάντως είναι ανοιχτοί και στην κατάθεση άλλων προτάσεων που θα αφορούν παραδοσιακά δρώμενα , αλλά και τον καλύτερο συντονισμό της εκδήλωσης.

syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (10) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (9) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (8) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (7) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (6) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (5) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (4) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (3) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (2) syllogoi politistikoi ekdiloi 2017 (1)

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.