«…Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδωμεν»!!! «Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε» – Για άλλη μια φορά το εθνικό συμφέρον υποτάσσεται στο κομματικό

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
27 Ιουνίου 2015, 10:46

Οι   τελευταίες  δραματικές εξελίξεις δεν είναι τίποτ΄ άλλο παρά η κορύφωση της αδυναμίας  του εγχώριου πολιτικού συστήματος  να σταθεί με υπευθυνότητα , σοβαρότητα  και πατριωτική  ευθύνη  απέναντι  στην διαχείριση της κρίσης , στην υπέρβασή της και  στην οικονομική , παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση  της χώρας .

Δυστυχώς για άλλη μια φορά το κομματικό συμφέρον υπέταξε το εθνικό να το υπηρετήσει αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες που έχει αυτή η στάση για την χώρα σε μια προσπάθεια να διασωθεί το κόμμα  και η πολιτική καριέρα  από την φθορά που προκύπτει από την αναντιστοιχία  των  προεκλογικών ανευθυνοτήτων και  του αναγκαίου  μετεκλογικού ρεαλισμού .

Ο κ. Τσίπρας σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα καταφεύγει στο δημοψήφισμα βγάζοντας ουσιαστικά  την ουρά του  απ΄ έξω ενόσω έχει νωπή εντολή να διαχειριστεί την κρίση με βάση το εθνικό και μόνο  το συμφέρον  επιχειρώντας ηρωική έξοδο από τον πολιτικό του αυτοεγκλωβισμό που συνθέτουν οι προεκλογικές  του ανευθυνότητες .

Είναι σαφές πως στις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε με τους θεσμούς το μυαλό του περιστρέφονταν στους «κόκκινους» εσωκομματικούς συντρόφους του και στην δυσκολία να τους υπερβεί  . Τελικά και προ του κινδύνου διάσπασης του  ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στο επινενοημένο διάβημα  του δημοψηφίσματος μετακυλώντας την ευθύνη στους πολίτες που καλούνται τώρα να τοποθετηθούν και να απαντήσουν , Τί  άραγε ;  Το αυτονόητο που αποφασίζει κάποιος που το μόνο που θέλει είναι να αποφύγει άλλη οικονομική αφαίμαξη .

Δηλαδή  αν συμφωνούν ή όχι να περικοπεί  η σύνταξή τους , ο μισθός  τους , να  συνταξιοδοτούνται στα 67, να καταβάλλουν περισσότερες  ασφαλιστικές εισφορές , να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ , περισσότερους φόρους για τα εισοδήματά τους , να περικοπούν κάποια απ΄τα επιδόματα μαϊμού , στο  κάπιταλ κοντρόλ των  καταθέσεων  , και σε μια σειρά άλλα τέτοια .

Αλήθεια , υπάρχει  κανένας  που να γυρίζει τα δάχτυλά του και να βγάζει τα μάτια μόνος του ;

Και τώρα καλείται η θειά μου η Μαριγώ , η γιαγιά Πανάγιω  απ΄το χωριό , ο μπάρμπας μου η Μήτρος ,  που μια ζωή ο άνθρωπος βόσκει τα προβατάκια του και δεν είχε ποτέ τέτοιες σκοτούρες , ο γιός  μου που  φτύνει πατόκορφα το σύστημα και τους πολιτικούς  και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι  η καλοπέραση  και το φραπουτσίνο  , ο άνεργος  γιός του γείτονά μου , να αποφασίσει  για όλα αυτά . Και γιατί  Παρακαλώ ; Γιατί  το όμορφο παλικάρι , ο Αλέξης , τον οποίο εξουσιοδότησαν   να τους  κυβερνήσει και  να αποφασίζει για το μέλλον της χώρας   και των πολιτών της , δυσκολεύεται να αποφασίσει διότι κάποια άλλα παλικάρια  των επιμέρους συνιστωσών  του  κόμματός  του έμειναν στην εποχή της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης .

Και άντε πες ότι πάνε στην κάλπη για να κάνουν το χατίρι  του Αλέξη και αποφασίζουν το αυτονόητο  : Να μην μειωθεί η σύνταξη , οι μισθοί και όλα τα άλλα . Μετά αυτό το «ΟΧΙ» τι θα το κάνει ο Αλέξης ; Που θα το πάει ; Με ποιόν θα  το διαπραγματευτεί ;

Και ύστερα ; Ύστερα τι θα κάνει η χώρα που εν τω μεταξύ θα έχει στερέψει από χρήμα  και δεν θα έχει γίνει στάση πληρωμών ;

Θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και την Ευρώπη ; Ή  θα τ’ αλλάξει  κι΄  αυτά ; Και να πάει η χώρα που ;

«Στόχος  της συντηρητικής Ευρωπαϊκής ηγεσίας είναι να υποσκάψουν  και τελικά να ρίξουν την κυβέρνηση» , ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας . Καλά , δεν γνωρίζει ότι ο κόσμος κυριαρχείται από  σκληρό  πολιτικό και οικονομικό ανταγωνισμό ; Ότι δεν θα του έστρωναν το δρόμο με ροδοπέταλα για να περάσει καθ΄ όσον  μάλιστα  ευθέως διακηρύσσει ότι στόχος είναι να αλλάξει η ευρωπαϊκή  πολιτική ηγεσία ; Ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού ;

Πολιτική απάτη ; Eυτελισμός  των  δημοκρατικών διαδικασιών  που  θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και  απειλεί το ιστορικό της κεκτημένο ;

Είναι πράγματι ερωτήματα που τίθενται  και που ζητούν απαντήσεις  οι οποίες θα προκύψουν εν καιρώ με την χώρα διαλυμένη βέβαια .

Σπαταλήθηκαν από τον κ. Τσίπρα   έξι πολύτιμοι  μήνες, επιδεινώθηκαν όλα τα μεγέθη της οικονομίας, αποδυναμώθηκε  η  θέση   και η διαπραγματευτική  θέση της χώρας που οδεύει  σε ασύντακτη χρεοκοπία ,  για να έρθει σήμερα  ο Πρωθυπουργός και να πει δημοψήφισμα !!!

Όμως  η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα δε μπορεί να γίνει  με διαδικασία εξπρές   χωρίς να  διεξαχθεί  ο επιβαλλόμενος από το Σύνταγμα και το νόμο δημοκρατικός διάλογος , γιατί  τότε  αποτελεί υφαρπαγή της πραγματικής βούλησης του λαού .

Αλλά αφού η κυβέρνηση  δεν μπορεί ή δεν θέλει  να αναλάβει  τις ευθύνες της ,πρέπει και  οφείλει να πράξει το αυτονόητο  : Να παραιτηθεί  ώστε  να συσταθεί μια κυβέρνηση  εθνικής σωτηρίας που θα αναλάβει να  προστατεύσει  την  ευρωπαϊκή πορεία της χώρας , να διαφυλάξει την  εθνική και οικονομική της υπόσταση , να διαπραγματευτεί εκ νέου με τους θεσμούς , να πει την πικρή αλήθεια στον λαό – ότι απαιτούνται  θυσίες ,  ατομική και συλλογική προσπάθεια – και να εκπονήσει ταχύτατα  σχέδιο οικονομικής , παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης που θα εγγυάται την έξοδο από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και  την επάνοδο της χώρας σε μια υγιή κατάσταση .

Η τρωθείσα εθνική αξιοπρέπεια δεν θα επανέλθει με τίποτ’  άλλο παρά μέσα από  μια εθνική απόφαση : την απόφαση να σώσουμε τη χώρα εμείς με την δουλειά  μας και τον ιδρώτα μας .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .