Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

29 Μαΐου, 2015 08:02 Επιμέλεια: /

kastraki agio pnevma 2014 (1)_DCE

Πλούσιο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος   στην περιοχή  Καλαμπάκας καθώς  εδώ σμίγουν  ως ενιαία   και αδιάσπαστη ενότητα  η πίστη και η παράδοση που συναποτελούν δύο στοιχεία που συγκροτούν την γνήσια Ελληνική  ταυτότητα αλλά και την δύναμη του έθνους .

Το αγιολόγιο της εκκλησίας μας  συνδέεται άρρηκτα με τον αγροτικό κύκλο της ζωής της Ελληνικής υπαίθρου και όλα αυτά συντείνουν στην μυσταγωγία της Θείας Λειτουργίας  , η σε εσπερινό  σε κάποιο Μοναστήρι ή σε κάποιο ερημοκκλήσι  που ο πιστός λαός έκτισε για να δοξολογεί τον Θεό .

Εκεί  , κάτω από κάποιον  υπεραιωνόβιο πλάτανο και δίπλα σε κάποια πέτρινη βρύση που αναβλύζει κρουσταλλένια νερά στρώνεται η κοινή πανηγυρική τράπεζα και εκεί  , μάσα στα  χρώματα και αρώματα της φύσης ,  οι άνθρωποι λένε τραγούδια ,γελάνε , κλαίνε , χορεύουν και αναδύονται πνευματικά και ψυχικά .

Η περιοχή μας έχει όλα αυτά τα στοιχεία .  Ας  τα ξαναανακαλύψουμε   γιατί  αυτά είναι η δύναμή μας  στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.