Το τριήμερο της εθνικής επετείου στην Καλαμπάκα : υπερπληρότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα προβλέπει ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων Γ. Γκόγκος

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
14 Οκτωβρίου 2016, 09:04

Ένα πολύ καλό τριήμερο , όπως όλα δείχνουν , αναμένεται να είναι αυτό  της 28ης Οκτωβρίου  για τον τοπικό τουρισμό κάτι που επιβεβαιώνει και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου  Ξενοδόχων Γιώργος Γκόγκος τονίζοντας πως αυτό , σε συνδυασμό με τα πολύ καλά αποτελέσματα που σημειώθηκαν γενικότερα στην ελληνική τουριστική βιομηχανία , θα βοηθήσει σημαντικά του ξενοδόχους και κατ΄ επέκταση  την τοπική οικονομία .

Σύμφωνα με τον κ. Γκόγκο  οι αφίξεις έχουν καθαρά Ελληνικό χρώμα καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι επισκέπτες είναι Έλληνες . Σε ότι αφορά τώρα γενικότερα την τουριστική κίνηση  φαίνεται να ανέκτησε την ορμή της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016  με θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και στην απασχόληση .

Συγκεκριμένα η αύξηση των τουριστικών αφίξεων στα βασικότερα αεροδρόμια της χώρας λόγω της μεγάλης συμβολής των κρατήσεων της «τελευταίας στιγμής» που  ευνοήθηκαν σε σημαντικό βαθμό από την πρόσφατη πολιτική αναταραχή στην Τουρκία , είναι ικανοποιητική .  Ειδικότερα οι  αφίξεις ξένων επισκεπτών στα κύρια αεροδρόμια της χώρας αυξήθηκαν σημαντικά τον Ιούλιο και στο επτάμηνο 2016 κατά 9,1% και 8,2% αντίστοιχα, σε ετήσια βάση. O αριθμός τουριστών ανήλθε σε 9,21 εκατ. στο επτάμηνο 2016, έναντι 8,66 εκατ. στην αντίστοιχη περίοδο του 2015.  Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, οι συνολικές αφίξεις τουριστών αναμένεται να φθάσουν στα 25 εκατομμύρια το 2016, έναντι 23,6 εκατομμύρια το 2015 (αύξηση 6%).

Μια πολύ καλή τουριστική σαιζόν λοιπόν που έρχονται να ενισχύσουν τα εορταστικά τριήμερα με τους Έλληνες !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .