Το στοίχημα του Μακρόν για την Ευρωπαϊκή αναγέννηση !!

20 Μαΐου, 2017 08:45 Επιμέλεια: /

makron-650_6

Πόσο θα επηρεάσει την  Ευρώπη και το  μέλλον της  η εκλογή του Μακρόν ως Προέδρου της Γαλλίας ; Μπορεί και σε ποιο βαθμό να προχωρήσει τις διαδικασίες επανίδρυσης της Ευρώπης , όπως εξήγγειλε , και  προς ποια κατεύθυνση ; Ερωτήματα που τίθενται από πολλές πλευρές που γνωρίζουν το τέλμα  στο οποίο  περιήλθε η Ευρώπη ως αποτέλεσμα  της οικονομικής πολιτικής της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας Μέρκελ , Σόιμπλε ,  που αν συνεχιστεί , οδηγεί το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα σε κατάρρευση καθώς η διάσταση μεταξύ των λαών και των ηγεσιών θα δημιουργήσει καταστάσεις σύγκρουσης .

Η αναγκαιότητα  για μία ευρωπαϊκή αναγέννηση  είναι  πασιφανής αλλά  Μέρκελ και Σόϊμπλε  δεν το βλέπουν καθώς στόχος τους  είναι  μια Γερμανική Ευρώπη και όχι μια Ευρωπαϊκή Γερμανία  . Επιμονή που υποσκάπτει  τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού  οικοδομήματος και  φέρνει τον Μακρόν και την πολιτική που φιλοδοξεί να ακολουθήσει σε σύγκρουση με την κυρίαρχη αντίληψη .

Θα το αποτολμήσει ; Θα επιδιώξει πολιτική συνεννόηση με την Γερμανική πολιτική ηγεσία; Είναι σαφές ότι , τουλάχιστον προς το παρόν , δεν έχει έτοιμο πλαίσιο κινήσεων , στρατηγικών συμμαχιών και πρωτοβουλιών ώστε να πετύχει τον στόχο του . Ωστόσο η ώρα της επανίδρυσης της Ευρώπης έφτασε είτε έτσι , είτε αλλέως  . Είναι καιρός να καταστήσουμε την Ε.Ε. πολιτική, δημοκρατική, βιομηχανική, πολιτιστική, οικολογική και κοινωνική δύναμη, ικανή να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις αξίες των συμπολιτών μας, μία δύναμη που θα αναλάβει ενεργό ρόλο στην υπόθεση της παγκοσμιοποίησης και θα πάψει να είναι ένας παθητικός και ανίσχυρος θεατής.

Ο Μακρόν και η Γαλλία με τα προβλήματα που δείχνει να έχει η οικονομία της αλλά και οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη , μάλλον αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στις προθέσεις του νέου προέδρου . Εκείνο που απομένει να δούμε είναι αν αυτά τα εμπόδια θα καταφέρει να τα ξεπεράσει και έτσι να οδηγήσει το σκάφος της Ε.Ε σε άλλη ρότα . Είναι ένα στοίχημα του Μακρόν που κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες είναι υποχρεωμένος να επιτύχει καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχει διαψεύσει  τις ελπίδες των  Γάλλων αλλά και των Ευρωπαίων πολιτών .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.