Θέλουν την Ελλάδα χωρίς Χριστό και Ορθοδοξία !!! – Εκκλησία και λαός ανάχωμα στο ξερίζωμα της πίστης , των αξιών και της παράδοσης

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
28 Σεπτεμβρίου 2016, 08:13

Μια προσεκτική παρατήρηση των  όσων τεκταίνονται στα  ενδότερα  του μηχανισμού της  παγκοσμιοποίησης  φτάνει για να αντιληφθεί κανείς ότι  τίποτα  από όσα συμβαίνουν στην  ευρύτερη γεωπολιτική δεν συμβαίνει  τυχαία . Οι επιλογές , οι εξελίξεις και μια σειρά άλλα ζητήματα επιβεβαιώνουν ότι όλα κινούνται  στη βάση των σχεδιασμών του Σιωνιστικού διευθυντηρίου και των δορυφόρων τους  στην διαμόρφωση  του κόσμου  του αύριο  . Μέσα σ΄ αυτόν τον γενικότερο σχεδιασμό βρίσκεται δυστυχώς και η Ελλάδα για πολλούς λόγους που αφορούν την βασική στόχευση της παγκοσμιοποίησης .

Ούτε η ένταξη της χώρας στον μηχανισμό της επιτήρησης  , ούτε οι μνημονιακές πολιτικές που ασκούνται , υποτίθεται για να μας σώσουν από την χρεωκοπία , ούτε όσα δρομολογούνται και καλύπτονται πίσω από τις δήθεν μεταρρυθμίσεις , ούτε οι υποτιθέμενες  επί το ευρωπαϊκότερον  = προοδευτικότερον (;) αλλαγές στην  παιδεία και στο εκπαιδευτικό σύστημα , γίνονται τυχαία .  Όλα επιτελούν τον σκοπό   τους . Και ο σκοπός τους είναι  η πολιτιστική αλλοίωση και αφομοίωση  , η διάλυση κάθε  στοιχείου ή θεσμού που κρατά ζωντανή την εθνική συνείδηση  ώστε να δημιουργηθεί μια άλλη συνείδηση , αυτή του παγκόσμιου – διαπολιτισμικού πολίτη .

Στο  πλαίσιο αυτό και αφού μας μάντρωσαν  στον μηχανισμό του Δ.Ν.Τ τώρα η Ελλάδα  διώκεται και συκοφαντείται σε όλο τον κόσμο. Χτυπούν την Ελλάδα  τους Έλληνες και την Ορθοδοξία αλύπητα. Βγάζουν όλο το μίσος που τρέφουν για την Ελλάδα, με κατευθυνόμενα χυδαία και υβριστικά δημοσιεύματα σε όλη την Ευρώπη και ενώ οι Έλληνες εξαπατήθηκαν, καταληστεύθηκαν και καταχρεώθηκαν , από  πολιτικές που σχεδίασαν  οι Σιωνιστές   του Κίσιγκερ  , κανείς δεν μιλάει για αυτό , ούτε ότι η χώρα ξεπουλήθηκε  και παραδόθηκε  άνευ όρων  στους παγκοσμιοτές . Και επειδή αυτό δεν φτάνει , γιατί πρέπει όλα να υποταχθούν , επιτίθενται συστηματικά σε αξίες και θεσμούς που σφυρηλατούν την κοινωνική συνοχή και την εθνική συνείδηση , όπως η Εκκλησία , η παιδεία  και Ορθοδοξία .

Οι παγκοσμιοτές ξέρουν πολύ καλά πως δια της  τεχνολογίας και του καταναλωτικού προτύπου ζωής που προτάσσουν καθοδηγούν και  αιχμαλωτίζουν τους νεοέλληνες εκεί που θέλουν (να χάσουν την πολιτιστική ταυτότητα και εθνική συνείδηση ) και αφού αφελληνίζουν  την εκπαίδευση , στόχος τους τώρα είναι  η εναπομείνασα  οργανωμένη και ανεξάρτητη φωνή της Εκκλησίας . Γι΄ αυτό τον λόγο ,  δια των ελεγχόμενων  μέσων  – εργαλείων τους  , την πολεμούν , την συκοφαντούν και προσπαθούν να την αλώσουν εκ των έσω , είτε διασύροντας  ιεράρχες που εναντιώνονται , είτε μέσω του διαθρησκευτικού διαλόγου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ένωσης Εκκλησιών , είτε της Ουνίας , είτε  της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης» με σκοπό την πανθρησκεία .

Μας έβαλαν στο στόχαστρο λοιπόν και μας χτυπούν από όλες τις πλευρές και σε όλα τα επίπεδα και μας διασύρουν ανά τον κόσμο, βρίζοντας ακόμα και  την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Είναι επίθεση κατά της ελληνικής μας γλώσσας, κατά της ελληνικής μας ιστορίας, κατά του ελληνικού πολιτισμού, κατά της ελληνικής οικονομίας, κατά της ελληνικής θρησκείας, κατά της εθνικής μας ταυτότητας και κατά της εθνικής μας κυριαρχίας.

Σε αυτή τη γενικευμένη επίθεση των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ , εγχώριο πολιτικό σύστημα και Κυβέρνηση συνειδητά ή ασυνείδητα  , διαλύουν ότι έχει μείνει όρθιο , ξεριζώνοντας  την πίστη και τις αξίες τις παράδοσής μας .  Η ιστορία μας παραχαράσσεται , το νόημα και ο σκοπός της αληθινής  ζωής ανατρέπονται  και οι έλληνες  , μοιραίοι και άβουλοι αντάμα , αιχμαλωτιστήκαμε στον καταναλωτισμό  και  στην ευζωία . Η παιδεία του έθνους  γίνεται παιδεία που καλλιεργεί  όχι την εθνική συνείδηση αλλά τον διεθνισμό και την αθεΐα .

Αλλά και όσοι δεν μπορούν να χτυπήσουν με έργα, χτυπάνε με λόγια. Είναι το ανθελληνικό «club» των άθεων, των άθρησκων και των διεφθαρμένων  . Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει και να ενταχθεί στο σύστημα . Κάθε μορφής αντίσταση από όπου και αν προέρχεται πρέπει να καμφθεί . Όμως δεν λογαριάζουν  πόσο ισχυρά  είναι για τους έλληνες κάποιες αξίες και θεσμοί , όπως η πίστη και η εθναρχούσα Εκκλησία .

Το εξηγεί καλά ο κυρ Φώτης Κόντογλου τον οποίο τόσο λυσσαλέα πολεμούν οι κάθε λογής αυτοαποκαλούμενοι αριστεροδεξιοί μεταρρυθμιστές . Λέει ο Κυρ Φώτης : «…Ἡ Ῥωμιοσύνη  καὶ η  Ὀρθοδοξία εἶναι ἕνα πρᾶγμα. Γιὰ νὰ μὴν πάρω τοὺς πολὺ παλιούς, παίρνω δυὸ τρεῖς ἀπὸ ἐκείνους ποὺ ἀγωνισθήκανε γιὰ τὴν ἐλευθερία τῆς Ἑλλάδας, ποὺ ὅποτε μιλᾶνε γιὰ τὴ λευτεριά, μιλᾶνε καὶ γιὰ τὴ θρησκεία. Ὁ Ρήγας Φεραῖος λέγει: «νὰ κάνουμε τὸν ὅρκο / ἀπάνω στὸ Σταυρό». Ἕνας ἄλλος ποιητὴς γράφει: «Γιὰ τῆς πατρίδας τὴν ἐλευθερία / γιὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστη τὴν ἁγία / γι᾿ αὐτὰ τὰ δυὸ πολεμῶ, / μ᾿ αὐτὰ νὰ ζήσω ἐπιθυμῶ. / κι ἂν δὲν τὰ ἀποχτήσω / τί μ᾿ ὠφελεῖ νὰ ζήσω;»…

… Οἱ ἀγράμματοι ποιητὲς τῶν βουνῶν, μέσα στὰ τραγούδια ποὺ κάνανε, καὶ ποὺ δὲ θὰ τὰ φτάξει ποτὲ κανένας γραμματιζούμενος, μιλᾶνε κάθε τόσο γιά. τὴ Θρησκεία μας, γιὰ τὸ Χριστό, γιὰ τὴν Παναγιά, γιὰ τοὺς δώδεκα Ἀποστόλους, γιὰ τοὺς ἁγίους. Πολλὲς παροιμίες καὶ ρητὰ καὶ λόγια ποὺ λέγει ὁ λαός μας, εἶναι παρμένα ἀπὸ τὰ γράμματα τῆς Ἐκκλησίας. Ἡ Ῥωμιοσύνη εἶναι ζυμωμένη μὲ τὴν ὀρθοδοξία, γι᾿ αὐτὸ Χριστιανὸς κ᾿ Ἕλληνας ἤτανε τὸ ἴδιο. Ἀπὸ τότε ποὺ γινήκανε χριστιανοὶ οἱ Ἕλληνες, πήρανε στὰ χέρια τους τὴ σημαία τοῦ Χριστοῦ καὶ τὴν κάνανε σημαία δική τους: Πίστις καὶ Πατρίς! Ποτάμια ἑλληνικὸ αἷμα χυθήκανε γιὰ τὴν πίστη τοῦ Χριστοῦ, ἀπὸ τα χρόνια του Νέρωνα καὶ τοῦ Διοκλητιανοῦ, ἕως τὰ 1838, ποὺ μαρτύρησε ὁ ἅγιος Γεώργιος ὁ ἐξ Ἰωαννίνων. Ποιὰ ἄλλη φυλὴ ὑπόφερε τόσα μαρτύρια γιὰ τὸ Χριστό; Αὐτὸ τὸ ἀκατάλυτο ἔθνος ποὺ ἔπρεπε νὰ πληθύνει καὶ νὰ καπλαντίσει τὸν κόσμο, ἀπόμεινε ὀλιγάνθρωπο γιατὶ ἀποδεκατίσθηκε ἐπὶ χίλια ὀχτακόσια χρόνια ἀπὸ φυλὲς χριστιανομάχες.

Ἁγιασμένη Ἑλλάδα! Εἶσαι ἁγιασμένη, γιατὶ εἶσαι βασανισμένη. Κι ἡ κάθε γιορτή σου μνημονεύει κ᾿ ἕνα μαρτύριό σου. Τὰ πάθη τοῦ Χριστοῦ τὰ ῾κανες δικά σου πάθη, τὰ μαρτύρια τῶν ἁγίων εἶναι τὰ δικά σου μαρτύρια.

Αλλά και ο π. Γεώργιος  Μεταλληνός  , γράφει :  «…Μιλώντας κανείς για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, αγγίζει ένα μυστήριο, ένα θαύμα κυριολεκτικά, πού συντελέσθηκε μέσα στην Ιστορία. Διότι η ιστορική ένωση των δύο αυτών οικουμενικών μεγεθών προκάλεσε αληθινή κοσμογονία. Δημιούργησε ένα νέο κόσμο, μία αληθινή «Νέα Εποχή»….  «…ξαναδημιούργησε, ανάπλασε τον κόσμο ολόκληρο. Και η ένωση των δύο αυτών μεγεθών ως πηγή ζωής ανεξάντλητη αρδεύει συνεχώς την παγκόσμια κοινωνία. Στην εποχή μας, όμως, τίθεται με τρόπο οξύ και καθοριστικό το πρόβλημα της συνέχειας του συνδέσμου αυτού, πού τόσο ωφέλησε τον κόσμο…. Ο μεγάλος Σωκράτης λέγει στον διάλογο Κρίτων: «Μητρός και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τμιωτερον εστίν η πατρίς, και σεμνότερον και αγιότερων παρά θεοίς και ανθρώποις, τοις νουν έχουσιν». Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο ελληνικότερος των Πατέρων μας και νέος Σωκράτης στη σοφία, θα πει τον 4ο μ.Χ. αιώνα (37η επιστολή): «Μητέρα τιμάν των οσίων. Μήτηρ δε άλλη μεν άλλου. Κοινή δε πάντων μήτηρ πατρίς». (Ιερό πράγμα να τιμά κανείς τη μητέρα του. Ό καθένας έχει τη δική του μητέρα. Κοινή όμως μητέρα όλων ή πατρίδα). Η φιλοπατρία, συνεπώς, είναι ελληνικά και χριστιανικά καταξιωμένη.  Η πατρίδα, άλλωστε, για μας τους Ελληνορθόδοξους είναι έννοια θρησκευτική – θεολογική. Διότι ο Θεός έθεσε τα όρια των εθνών, μέσα στα όποια μπορούμε να πραγματωθούμε όλοι οι άνθρωποι, ό καθένας στο έθνος και την πατρίδα του (Πράξ. ιζ’, 26).

Βαρύ φορτίο αυτή τη στιγμή όχι μόνο να λέγεσαι αλλά και να είσαι  Έλληνας  Ορθόδοξος Χριστιανός . Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ύπουλο εχθρό . Δείχνουν πολιτισμένοι, φοράνε γραβάτες, μιλάνε όμορφα , «για το καλό μας», ενώ κάνουν ότι χειρότερο μπορούν για να διαλύσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες . Γιατί Ελλάδα μαζί με Ορθοδοξία είναι το μεγάλο εμπόδιο στα σχέδια του αντίχριστου . Γι΄  αυτό  εξαθλιώνουν οικονομικά τελείως τους Έλληνες και φτιάχνουν σενάρια εκτροπής και κοινωνικού χάους . Ακόμα και οι  προσφυγικές ροές εντάσσονται  στο δόγμα της κοινωνικής διάλυσης , του αφελληνισμού και του αθεϊσμού .

Έλληνες , ας κρατήσουμε ψηλά τις σημαίες του αγώνα και της αντίστασης για να σώσουμε όλα αυτά που οι πρόγονοί μας  δημιούργησαν και μας παρέδωσαν ως πολύτιμη κληρονομιά  και παρακαταθήκη . Ας κρατήσουμε όρθια και ακέραια την Ελληνική ψυχή και συνείδηση , ας μην υποταχθούμε στις γλυκόλαλες σειρήνες του καταναλωτισμού και της ευζωίας , ας κρατήσουμε  ζωντανές τις αξίες της πίστης και της παράδοσής μας . «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» !!!

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .