Το Ράδιο Σταγών στην Ιστορική Μονή Αρκαδίου Κρήτης

19 Σεπτεμβρίου, 2017 09:36 Επιμέλεια: /

kriti radio stagon akadi kai glenti (9)

Χθεσινός προορισμός των εκδρομέων του Ράδιο Σταγών ήταν η Ιστορική Μονή Αρκαδίου και περιήγηση στην πόλη Του Ρεθύμνου.

Η Μονή Αρκαδίου βρίσκεται σε μικρό οροπέδιο , σε στρατηγική θέση στο όρος Ίδη , πάνω στο φαράγγι που συνδέει τις Επαρχίες Ρεθύμνου , Μυλοποτάμου και Αμαρίου.

Το σημαντικό μέρος της Μονής είναι το Καθολικό , όπου είναι αφιερωμένο στους Αγίους  Κωνσταντίνο και Ελένη ( το ένα μέρος) και το άλλο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Σύμφωνα με την υπογραφή  ανεγέρθη το 1587 ,  όπου πολλοί Κατακτητές το κατέστρεψαν πολιορκώντας το πολλές φορές.

Η Μονή διαθέτει εκθέσεις φωτογραφιών αλλά και αντικειμένων , Μουσεία και πολλά άλλα που μας έδειξε ο ένας εκ των τριών Μοναχών που είναι στην Μονή , ο πατέρας Ευμένιος.

Μετά την επίσκεψη στην Μονή , πήραμε τον δρόμο προς την πόλη του Ρεθύμνου όπου μετά από μια μικρή ξενάγηση περπατήσαμε στην πόλη και γνωρίσαμε τις ομορφιές της.

Το απόγευμα φτάσαμε στα Χανιά όπου το βράδυ υπήρχε μια ευχάριστη έκπληξη.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.