Το προσφυγικό και η διαχείρισή του απασχόλησε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανεβάζοντας τους τόνους – Αναλυτικά όσα συζητήθηκαν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
25 Φεβρουαρίου 2016, 21:25

Με είκοσι εννέα θέματα εγγεγραμμένα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη , συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας . Να σημειωθεί ότι της συνεδρίασης προήδρευσε , λόγω απουσίας του Προέδρου , ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Παπανικολάου ο οποίος ζήτησε την επιείκεια του σώματος για τυχόν λάθη , όπως είπε , που ενδεχομένως θα γίνουν  στην διεύθυνση  της συζήτησης και οφείλονται σε απειρία .

Τοποθέτηση Δημάρχου

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος ζήτησε να συζητηθούν και θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης , όπως η πρόσληψη προσωπικού που θα καλύπτουν έκτακτες ανάγκες του δήμου , η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή ενορίας Οσίων Μετεωριτών Πατέρων με τον δήμαρχο να προτείνει στο σώμα να εγκριθεί ομόφωνη απόφαση του σώματος που θα ζητάει την μη εγκατάσταση αυτής της κεραίας κάτι που το σώμα αποδέχθηκε .

Να σημειωθεί ότι ο δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Κεραμίδας  ζήτησε στην εν λόγω απόφαση να συμπεριληφθούν όλες οι κεραίες που υπάρχουν σε λειτουργία εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Καλαμπάκας .

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σακελλαρίου τόνισε πως αυτά τα αιτήματα πρέπει να μελετούνται από τον δήμο και να μην  λαμβάνονται αποφάσεις και να «τρέχει» μετά ο δήμος να τις ανατρέψει .

Το παράδειγμα του πρώην δήμου Βασιλικής , που είναι ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που ξήλωσε κεραία , υπογράμμισε ο πρώην Δήμαρχος Βασιλικής Βάϊος Ζιάκας χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία των κατοίκων .

Ενημέρωση για προσφυγικό

Στο θέμα αυτό ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την παρουσία μεταναστών στην περιοχή Μουργκανίου τονίζοντας πως αν κλείσουν τα σύνορα η χώρα θα βρεθεί σε ασφυξία ζητώντας στο θέμα αυτό να μην υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση αναφέροντας μια σειρά ζητήματα διαχείρισης του κρίσιμου αυτού ζητήματος τόσο από την πολιτεία , όσο και από τον δήμο .

Την γνώμη ότι κακώς ο δήμος έδιωξε  τους  πρόσφυγες άρον – άρον , όπως είπε χαρακτηριστικά  , υπογράμμισε  ο κ. Κεραμίδας μιλώντας για μείζον πολιτικό θέμα . Στο σημείο αυτό παρενέβη ο δήμαρχος ζητώντας από τον κ. Κεραμίδα να πάρει τη λέξη «Έδιωξε ο δήμαρχος» , πίσω .

Την άψογη διαχείριση της παρουσίας προσφύγων στο Μουργκάνι περιέγραψε ο Αντιδήμαρχος κ. Ράντος και σε ανθρωπιστικό επίπεδο και σε επίπεδο φιλοξενίας  ασκώντας κριτική στην μη ενημέρωση του δήμου για την παρουσία μεταναστών στο Μουργκάνι .

Τοποθετούμενη επί του θέματος αυτού η κυρία Χαρτοπούλου τόνισε ότι η δημοτική της παράταξη δεν ζητάει ούτε από τον δήμο Καλαμπάκας , ούτε από την περιφέρεια να λύσουν το μεταναστευτικό , αλλά οφείλουν να συμμετέχουν στην διαχείρισή του . Ακολούθως η κυρία Χαρτοπούλου ανέγνωσε κείμενο που αφορά την διαχείριση του προσφυγικού ασκώντας έντονη κριτική στην στάση της Αυτοδιοίκησης .

Τοποθετούμενος ο κ. Ζιάκας τόνισε πως ως δημοτική αρχή οφείλει να εκπονήσει ένα σχέδιο ετοιμότητας ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει στην αντιμετώπιση του θέματος .

«Κανένας  δεν μπορεί να λύσει αυτό το θέμα καθώς είναι πολύ σοβαρό , ξεπερνάει τις δυνατότητες της χώρας και είναι θέμα παγκόσμιο μιλώντας για ανύπαρκτη κυβέρνηση που δεν έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού» , τόνισε ο κ. Παπαπούλιος .

Στην συζήτηση παρενέβη ο δημότης κ. Ρούστας , ο οποίος να σημειωθεί ότι ήταν υποψήφιος Βουλευτής της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την συζήτηση ο κ. Κεραμίδας  και η κυρία Χαρτοπούλου ως ένδειξη διαμαρτυρίας  . Πάντως ο κ. Ρούστας ανέπτυξε τις απόψεις του  για το μείζον αυτό θέμα .

Αποφάσεις σε άλλα θέματα

Επί  της αιτήσεως  του αναδόχου (Μάντζιου Παναγιώτη) του έργου για χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΟ Τ.Δ. ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ» ο δήμαρχος τόνισε ότι το έργο αυτό όταν ολοκληρωθεί να συμβάλει τόσο την αγροτική ανάπτυξη αλλά και στον τουρισμό με το σώμα να εγκρίνει ομόφωνα το αίτημα του αναδόχου .Ωστόσο ο κ. Σακελλαρίου εξέφρασε προβληματισμούς για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του έργου καλώντας την δημοτική αρχή να παρακολουθεί την πορεία του . Τέλος η Αντιδήμαρχος κυρία Μπαντέκα παρουσίασε το πρόγραμμα εκδηλώσεων  «ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2016» ζητώντας  από το σώμα να εγκριθεί η σχετική δαπάνη .

Στρατηγικό Σχέδιο δράσης 2015-2019 Δήμου Καλαμπάκας.

Παρουσιάζοντας το στρατηγικό σχέδιο δράσης 2015 – 2019 ο Αντιδήμαρχος  οικονομικών κ. Παπαγεωργίου παρουσίασε την φιλοσοφία και το θεωρητικό υπόβαθρο  του σχεδίου  που περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία για την οικονομική και κοινωνική δομή του δήμου , την κοινωνική πολιτική , την αναπτυξιακή πρόταση και μια σειρά άλλα ζητήματα , υπογραμμίζοντας ότι το θέμα αυτό θα επανέλθει προς συζήτηση . Έντονα καυστικός ήταν στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζον αντιπολίτευσης κ. Σακελλαρίου για την πρόταση ρωτώντας τον Αντιδήμαρχο «αν πιστεύει αυτά που παρουσίασε ως πρόταση» , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η πρόταση θυμίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ .

symboylio feb 2016 (7) symboylio feb 2016 (6) symboylio feb 2016 (8) symboylio feb 2016 (9) symboylio feb 2016 (5) symboylio feb 2016 (3) symboylio feb 2016 (2) symboylio feb 2016 (1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .