Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Καλαμπάκα

admin
admin
19 Οκτωβρίου 2015, 10:50

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Καλαμπάκα

26η Οκτωβρίου 2015 – Ημέρα Δευτέρα
Γενικός σημαιοστολισμός, των δημοσίων, των δημοτικών, των ιδιωτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. των τραπεζών και των κατοικιών μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2015.

27η Οκτωβρίου 2015 – Ημέρα Τρίτη
Ομιλίες στα σχολεία της Α/βαθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης για την ιστορική σημασία της Εθνικής επετείου.
Ωρά 10:30
Κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων Α/βαθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, στο ηρώο της πόλης, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου παρουσία του Δημάρχου Καλαμπάκας.
Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ, και τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2015.

28η Οκτωβρίου 2015 – Ημέρα Τετάρτη
Ώρα 8:00
Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου.
Ώρα 10:30
Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ.
Προσέλευση επισήμων στην Δοξολογία, μέχρι τις 10:15.
Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας κ. Τσουρλή Ειρήνη.
Ώρα 11:00
Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.
Μετά την κατάθεση θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των υπέρ πατρίδος Πεσόντων και χορωδία μαθητών θα ψάλει τον Εθνικό Ύμνο.
Ώρα 12:00
Παρέλαση μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και προσκόπων, στο χώρο της πλατείας Δημαρχείου. Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση των τοπικών αρχών και των κατοίκων του Δήμου στο Δημαρχείο Καλαμπάκας.
Ώρα 19:30
«Η ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»
Η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και ο Δήμος Καλαμπάκας παρουσιάζουν στο πολιτιστικό κέντρο Καλαμπάκας ένα αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου και το έπος του 40.
Διοργάνωση Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών».
Στον εκθεσιακό χώρο του πολιτιστικού κέντρου θα εκτεθούν :
• Συλλογή λιθογραφιών του έπους του 40, της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου.
• Υλικό για το έπος του 40 από το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας.
• Τα σχετικά της Ιεροτελεστίας θα ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων και της τάξεως από το Αστυνομικό τμήμα Καλαμπάκας.

• Δοξολογίες και παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Τ.Κ. του Δήμου με ευθύνη των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

• Ομιλητές ορίζονται στις Τ.Κ. οι διευθυντές των σχολείων.

• Όσοι σύλλογοι και σωματεία επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια, καλούνται να το δηλώσουν στον τελετάρχη του Δήμου, μέχρι της 14:30 της 26ης Οκτωβρίου 2015 και στο τηλέφωνο 2432350214.

• Τελετάρχης έχει οριστεί ο δημοτικός υπάλληλος Τζουβάρας Ευάγγελος.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΣΙΝΑΝΗΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .