Το Ποτάμι δικαιώνεται καθημερινά για όλα αυτά τα οποία έχει υποστηρίξει από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του

admin
admin
21 Μαΐου 2016, 15:02

Έχουμε πει ότι το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει νέους φόρους. Και δεν θα τους ψηφίσει γιατί είναι και αναποτελεσματικοί και άδικοι. Και γι΄ αυτό ακριβώς έχουμε προτείνει μια σειρά από σπατάλες που πρέπει να κοπούν. Κρατικές σπατάλες.

Κανένας αυτόματος «κόφτης» δεν είναι απαραίτητος γιατί τα οριζόντια μέτρα και οι περικοπές δεν είναι δίκαιες. Αντιθέτως είναι απαραίτητο να κόψουμε τις σπατάλες του κράτους. Εδώ και ένα χρόνο φωνάζουμε για τα ακίνητα του Δημοσίου που ρημάζουν ενώ ταυτόχρονα το Δημόσιο πληρώνει εκατομμύρια σε ενοίκια. Υπάρχουν νεκρές υπηρεσίες και οργανισμοί που θα πρέπει να κλείσουν. Και αντιστοίχως να ενισχυθούν οι υπηρεσίες που προσφέρουν στον πολίτη. Αυτό θα είναι προς όφελος των παραγωγικών δημοσίων υπαλλήλων που νιώθουν μια μεγάλη αδικία βλέποντας ότι σε ένα διπλανό κτήριο ένας διπλανός υπάλληλος απολαμβάνει την εύνοια του κομματικού του προστάτη και δεν προσφέρει τίποτε στον ελληνικό λαό.

Την Κυριακή οι 153 βουλευτές του Τσίπρα και του Καμμένου θα ψηφίσουν σύσσωμοι την μεγαλύτερη φοροεπιδρομή που ζήσαμε ποτέ, με μια ακόμη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Θα μας παίρνουν κάθε σταγόνα του ιδρώτα μας για να ταϊζουν τους κόπρους του Αυγείου.
1) αποφασίζουν και διατάζουν – η Βουλή δεν λειτουργεί
2) η φτώχεια θα πάει σύννεφο – Οκτώβριο τα σπουδαία
3) η κοινοβουλευτική ομάδα των κυβερνητικών 153, είναι εχθρός του λαού
4) ο καθένας από εδώ και μπρος είναι υπεύθυνος προσωπικά και κοινωνικά

 

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα

Το Ποτάμι Ν.Τρικάλων

 

 • Ρίθνων

  Το Ποτάμι δικαιώνεται καθημερινά………..αλλά μην χαίρεσαι καλή μου, το ποτάμι θα είναι κολαούζος των βετεράνων λαμόγιων της νέας κεντροαριστεράς.

  • Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα

   Χαίρομαι γιατι είστε ικανοποιημένος με την πορεία της χώρας ως τωρα αλλα και στη συνέχεια. Σοβαρά θα μιλήσω μάχη σας όταν υπογράψετε το σχόλιο σας. Εγω δεν κρύβομαι γιατι δεν ντρέπομαι. Εσεις;

 • ΟΧΙάς

  Εσείς μαντάμ με πιο δικαίωμα και με πια κριτήρια χαρακτηρίζετε κόπρους του Αυγείου τους εργαζόμενους.
  Γνωρίζετε εάν στο κομματιδιό σας υπάρχουν κοπριές.
  Το αφεντικό σας (ο Θεοδωράκης) τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ δεν μας είπε τίποτα για τους καναλάρχες που δούλευε η ήταν τόσο αδαής και δεν πήρε χαμπάρι.
  Κρατικές σπατάλες αγαπητή μου είναι τα τρις ευρώ σε μίζες.
  Για την φοροδιαφυγή έχετε τίποτα να μας πείτε;
  Γιατί δεν αναφέρεστε στη δικομματική κλεπτοκρατία της μεταπολίτευσης (η οποία δεν έπαψε να υφίσταται ούτε στις συνθήκες της κρίσης), μήπως γιατί σε λίγο θα γίνετε συναιτεράκια.
  Το κακό με εσάς είναι ότι προσπαθείτε να το παίξετε και ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων γιατί το κομματίδιό σας δεν θα πάρει ξανά καρέκλα στην βουλή.

  • Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα

   Εγω οτι εχω να το πω το υπογράφω. Με το ονομα και το επίθετο μου. Δεν εχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν. Πείτε μου λοιπον το ονομα και το επίθετο σας και θα απαντήσω σε οτιδήποτε θέλετε. Ντρέπεστε για κατι;

   • ΟΧΙάς

    Ούτε σας απείλησα με σκοπό να σας φοβίσω, ούτε ντρέπομαι, απλώς είπα την άποψή μου η οποία αντί να σας προβληματίσει σας ενόχλησε.
    Δεν σας ενόχλησε όμως η τοποθέτησή σας για τους εργαζόμενους που ελαφρά τη καρδία τους ΄χαρακτηρίσατε κόπρους του Αυγείου. Δεν σας ενόχλησε ο πολιτικός κανιβαλισμός και η ακόρεστη πείνα για προνόμια που επιβλήθηκε ως τρόπος διαχείρισης της εξουσίας επί 4 δεκαετίες, με στόχο τη μεθοδευμένη, μαζική και συστηματική υπεξαίρεση και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος αλλά οι εργαζόμενοι. Πιστεύω ότι νεοφώτιστοι σωτήρες καθιστούν όλο και περισσότερο σκοτεινό και δυσοίωνο το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

    • Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα

     Ούτε απειλήθηκα, ούτε φυσικά φοβήθηκα. Ούτε είπα οτι το κάνατε. Είπα οτι υπογράφω οτι λέω με το όνομά μου. Εσείς συνεχίζετε να μιλάτε μέσω ψευδώνυμου. Τι έπρεπε να με προβληματίσει ακριβώς; Να αναφερθώ στη δικομματική κλεπτοκρατία; Μα ακριβώς γι αυτό είμαι στο Ποτάμι. Και για να ξεκινήσω αλλιώς. Αφεντικό δεν έχω. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει πολύ στη ζωή του κι έχει κατηγορηθεί γι αυτό. Για το οτι δούλεψε. Αν είναι δυνατόν. Κι απο ποιούς κατηγορήθηκε; Είτε απο εκβιαστές που πήραν το δρόμο για τη φυλακή, είτε απο άλλους εκβιαστές που διορίστηκαν στα γραφεία τύπου του Υπουργείου Αμύνης και της κυρίας Γεροβασίλη. Τα έχουμε πει με ονόματα αυτά στη Βουλή.Και για να μην ξεχνιόμαστε την ώρα που κατηγορούσαν το Θεοδωράκη ο Τσίπρας συναντιότανε με τον Ψυχάρη στο σπίτι του. Και οχι μια και δυο φορές. Φαντάζομαι τα ξέρετε αυτά. Για τη φοροδιαφυγή ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης και στη Βουλή συνεχώς και σε συνεντεύξεις του έχει μιλήσει για την ηλεκτρονική σύνδεση των επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εδώ κι ένα χρόνο. Χωρίς να γίνει το παραμικρό. Απο αυτούς που σκίζανε τα ιμάτιά τους οτι θα την καταπολεμήσουν. Όσον αφορά για τους κόπρους του Αυγείου πιστεύω ότι θίγεται μόνο όποιος είναι. Και μη μου πείτε οτι πέσατε απο τα σύννεφα κι οτι ταίζουμε λίγους. Φυσικά και δεν είναι όλοι. Ανέφερα συνοπτικά μερικές σπατάλες που θα μπορούσαν να κοπούν-αν υπήρχε πολιτική βούληση- αντί να πάμε στη χθεσινή αφαίμαξη. Επίσης για τις κρατικές σπατάλες και για τις μίζες καλά θα ήταν να ρωτούσατε τον κ. Τσίπρα, τον κ. Φλαμπουράρη, τον κ. Καμένο. Να ρωτήσετε για συμβάσεις έργων που υπογράφουν, για τα στρατόπεδα των προσφύγων που ενώ γίνονται απο τον στρατό κοστίζουν 1 εκατομμύριο ευρώ και πάρα πολλά άλλα. Αν με ενοχλεί εμένα ο πολιτικός κανιβαλισμός με ρωτήσατε; Με εξοργίζει. Και τον έχω υποστεί στο μέγιστο βαθμό. Κυρίως απο αριστερούς κι απο ακροδεξιούς. Και ξέρετε γιατί; Γιατί αυτά που είπα και ως Ζαχαρούλα και ως Ποτάμι ήταν ακιβώς ενάντια στα προνόμια, στις καρέκλες και στο πολιτικό κατεστημένο τόσων δεκαετιών. Αλλά βλέπετε δεν ήμουν απο πολιτικό τζάκι. Για να ξέρω πως παίζεται το παιχνίδι. Και δεν πρόκειται να το μάθω γιατί δεν μ ενδιαφέρει. Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι γι αυτά που πιστεύω. Για μια χώρα με δικαιοσύνη, με παιδεία και με δικαίωμα στην εργασία για όλους. Και θα σας παρακαλούσα αν έχετε άλλες ερωτήσεις και θέλετε να συνεχίσουμε να συνομιλούμε να το κάνετε με το όνομά σας. Και να είστε λίγο πιο προσεκτικός στις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε (κομματίδιο,αφεντικό κλπ). Σας ευχαριστώ.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .