Το όραμα που ξέφτισε …

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
2 Ιουλίου 2016, 08:18

Η  ολοκλήρωση του οράματος της Ευρώπης ήταν η πολιτική της ένωση που βέβαια  μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος  στην Βρετανία , δείχνει να  ξεφτίζει και το ερώτημα τώρα είναι αν αυτό , η απόφαση των Βρετανών δηλαδή , μπορεί να ωθήσει την Ε.Ε σε μια αναζωογονητική φυγή προς τα μπρός .

Είναι σαφές ότι η κυρίαρχη πολιτική που ασκείται  ειδικά στην οικονομία  , αλλά και  στο μεταναστευτικό  διευρύνουν συνεχώς  το χάσμα με την κοινωνία ενισχύοντας έτι περισσότερο  τον ευρωσκεπτικισμό . Ωστόσο πολλοί αποδίδουν τα αίτια του προβλήματος   στην Οικονομία, στην τρομοκρατία ,στις  κοινωνικές αναταραχές , ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκούνται σ΄ αυτούς τους τομείς από την πολιτική της ηγεσία .

Το μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης με πυρήνα την  λιτότητα που επέβαλε η  Μέρκελ και ο Σόϊμπλε , το άνοιγμα των συνόρων στους Σύριους πρόσφυγες, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και η αναιμική ανάπτυξη της οικονομίας αποτελούν αναμφίβολα μεγάλα ατού στα χέρια της Μαρίν Λε Πεν και όλων των ακροδεξιών  κομμάτων  που αναμένονται  να αυξήσουν τη δύναμή τους  στις επόμενες εκλογές.

Το τραγικό είναι ότι η Ε.Ε  αυτήν την ώρα δεν έχει πολιτική ηγεσία ικανή  να καταλάβει  ποιο είναι το πρόβλημα  και  τι πρέπει να κάνει  για να το λύσει παραμένοντας σε μία ισορροπιστική πολιτική, η οποία δεν λύνει προβλήματα , δεν εμπνέει και δεν δίνει ελπίδα . Το μόνο που κάνει είναι να ασχολείται με νούμερα όσον αφορά ειδικά τα κέρδη του χρηματιστηριακού  κερδοσκοπικού κεφαλαίου που συσσωρεύει τον πλούτο σε λίγους και μοιράζει φτώχεια σε πολλούς .

Χρειάζεται λοιπόν αφύπνιση και το Brexit που αποφάσισαν οι Βρετανοί πρέπει να λειτουργήσει αφυπνιστικά . Αν αυτό δεν κατανοηθεί από την πολιτική της ηγεσία και  δεν να αλλάξει ο πυρήνας της κυρίαρχης πολιτικής , τότε ας είμαστε έτοιμοι να δούμε κατάρρευση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος που αλλιώς ξεκίνησε , αλλού πήγε και διαφορετικά καταλήγει .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .