Το όραμα που ξέφτισε …

2 Ιουλίου, 2016 08:18 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Η  ολοκλήρωση του οράματος της Ευρώπης ήταν η πολιτική της ένωση που βέβαια  μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος  στην Βρετανία , δείχνει να  ξεφτίζει και το ερώτημα τώρα είναι αν αυτό , η απόφαση των Βρετανών δηλαδή , μπορεί να ωθήσει την Ε.Ε σε μια αναζωογονητική φυγή προς τα μπρός .

Είναι σαφές ότι η κυρίαρχη πολιτική που ασκείται  ειδικά στην οικονομία  , αλλά και  στο μεταναστευτικό  διευρύνουν συνεχώς  το χάσμα με την κοινωνία ενισχύοντας έτι περισσότερο  τον ευρωσκεπτικισμό . Ωστόσο πολλοί αποδίδουν τα αίτια του προβλήματος   στην Οικονομία, στην τρομοκρατία ,στις  κοινωνικές αναταραχές , ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκούνται σ΄ αυτούς τους τομείς από την πολιτική της ηγεσία .

Το μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης με πυρήνα την  λιτότητα που επέβαλε η  Μέρκελ και ο Σόϊμπλε , το άνοιγμα των συνόρων στους Σύριους πρόσφυγες, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και η αναιμική ανάπτυξη της οικονομίας αποτελούν αναμφίβολα μεγάλα ατού στα χέρια της Μαρίν Λε Πεν και όλων των ακροδεξιών  κομμάτων  που αναμένονται  να αυξήσουν τη δύναμή τους  στις επόμενες εκλογές.

Το τραγικό είναι ότι η Ε.Ε  αυτήν την ώρα δεν έχει πολιτική ηγεσία ικανή  να καταλάβει  ποιο είναι το πρόβλημα  και  τι πρέπει να κάνει  για να το λύσει παραμένοντας σε μία ισορροπιστική πολιτική, η οποία δεν λύνει προβλήματα , δεν εμπνέει και δεν δίνει ελπίδα . Το μόνο που κάνει είναι να ασχολείται με νούμερα όσον αφορά ειδικά τα κέρδη του χρηματιστηριακού  κερδοσκοπικού κεφαλαίου που συσσωρεύει τον πλούτο σε λίγους και μοιράζει φτώχεια σε πολλούς .

Χρειάζεται λοιπόν αφύπνιση και το Brexit που αποφάσισαν οι Βρετανοί πρέπει να λειτουργήσει αφυπνιστικά . Αν αυτό δεν κατανοηθεί από την πολιτική της ηγεσία και  δεν να αλλάξει ο πυρήνας της κυρίαρχης πολιτικής , τότε ας είμαστε έτοιμοι να δούμε κατάρρευση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος που αλλιώς ξεκίνησε , αλλού πήγε και διαφορετικά καταλήγει .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.