Το ναυάγιο και η πολιτική διαχείρισή του

23 Σεπτεμβρίου, 2017 11:11 Επιμέλεια: /

kalibas new site_DCE

Το ναυάγιο  στον Aργοσαρωνικό και η περιβαλλοντική καταστροφή που  προκάλεσε πυροδότησε  ένα ακόμη κύκλο  σκληρής  πολιτικής αντιπαράθεσης  του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως  που σηματοδότησε η παρουσία και παρέμβασή του  στην  υποεπιτροπή της βουλής κατηγορώντας   την Κυβέρνηση για  «ανεπάρκεια» και  «ανικανότητα»  στην διαχείριση κρίσεων κάνοντας λόγο για πολιτικές ευθύνες  που επιβάλλουν την παραίτηση του αρμοδίου Υπουργού .

Στην  αντιπαράθεση  στο κοινοβούλιο  ,  δυστυχώς , περίσσεψε  η πολιτική υποκρισία , η πολιτική σκοπιμότητα , και η πολιτική ανευθυνότητα  πάνω στις εικόνες που άφησε πίσω του η διαρροή  στην θάλασσα του φορτίου του εν λόγω πλοίου

Είναι αλήθεια ότι το περίεργο αυτό ναυάγιο ανέδειξε μια σειρά ζητήματα  και αδυναμίες  του συστήματος που αφορούν  πολλές πτυχές  του .  Από την ναυσιπλοΐα , τις θαλάσσιες μεταφορές  , τις διαδικασίες ασφάλειας και ελέγχου με σκοπό την πρόληψη ναυαγίων  , μέχρι την αντιμετώπιση των επαπειλούμενων για το περιβάλλον επιπτώσεων από πιθανά ναυάγια .

Είναι επίσης αλήθεια ότι όσον αφορά την διαχείριση του ναυαγίου μπορεί να παρατηρήσει κανείς λάθη , αδυναμίες , παραλήψεις και πολιτικές ευθύνες  από την πολιτική ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου . Ωστόσο  εξίσου  μεγάλη και ίσως μεγαλύτερη πολιτική ανευθυνότητα  είναι αυτή που εξελίσσεται  αυτήν την περίοδο ενώπιον των καταστροφικών  επιπτώσεων  που προκάλεσε στην θάλασσα  του αργοσαρωνικό η διαρροή του φορτίου του πλοίου .

Αντί λοιπόν το ενδιαφέρον  των πολιτικών ταγών να επικεντρωθεί στο πως θα αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις  συνεισφέροντας με προτάσεις , ιδέες  και φυσικά με εποικοδομητική κριτική  , άδραξαν  της ευκαιρίας να  ξιφουλκήσουν όχι με σκοπό και στόχο να συνεισφέρουν  στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων στο περιβάλλον αλλά να  αποκομίσουν πολιτικά οφέλη ο καθείς για λογαριασμό του κόμματός του αδιαφορώντας  επί της ουσίας  του ανακύψαντος θέματος  .

Όμως όλα έχουν ένα όριο και όλα έχουν ένα τάιμινγκ . Δεν μπορείς δηλαδή την ώρα της μάχης να ασκήσεις κριτική για την στρατηγική που κάποιοι  σχεδίασαν και δεν απέδωσε. Κάνεις το καθήκον σου πολεμώντας όσο καλύτερα μπορείς κι΄ αφού κριθεί η μάχη επισημαίνεις , λάθη , παραλήψεις και ευθύνες .

Εδώ λοιπόν η εκάστοτε  Αντιπολίτευση  εύχεται  για την αποτυχία της εκάστοτε  Κυβέρνησης  , για να μην πούμε ότι υποσκάπτει  προκειμένου να επωφεληθεί της αποτυχίας κερδίζοντας ψήφους  , χωρίς να λογαριάζει ή να νοιάζεται αν αυτό λειτουργεί σε βάρος της χώρας .

Είναι μια λειτουργία που έχει προκαλέσει εθνικές καταστροφές  στο παρελθόν και  δυστυχώς  δεν μαθαίνουμε  απ΄ αυτές  , συνεχίζοντας επί το αυτό !!

 

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.