Το ναυάγιο και η πολιτική διαχείρισή του

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
23 Σεπτεμβρίου 2017, 11:11

Το ναυάγιο  στον Aργοσαρωνικό και η περιβαλλοντική καταστροφή που  προκάλεσε πυροδότησε  ένα ακόμη κύκλο  σκληρής  πολιτικής αντιπαράθεσης  του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως  που σηματοδότησε η παρουσία και παρέμβασή του  στην  υποεπιτροπή της βουλής κατηγορώντας   την Κυβέρνηση για  «ανεπάρκεια» και  «ανικανότητα»  στην διαχείριση κρίσεων κάνοντας λόγο για πολιτικές ευθύνες  που επιβάλλουν την παραίτηση του αρμοδίου Υπουργού .

Στην  αντιπαράθεση  στο κοινοβούλιο  ,  δυστυχώς , περίσσεψε  η πολιτική υποκρισία , η πολιτική σκοπιμότητα , και η πολιτική ανευθυνότητα  πάνω στις εικόνες που άφησε πίσω του η διαρροή  στην θάλασσα του φορτίου του εν λόγω πλοίου

Είναι αλήθεια ότι το περίεργο αυτό ναυάγιο ανέδειξε μια σειρά ζητήματα  και αδυναμίες  του συστήματος που αφορούν  πολλές πτυχές  του .  Από την ναυσιπλοΐα , τις θαλάσσιες μεταφορές  , τις διαδικασίες ασφάλειας και ελέγχου με σκοπό την πρόληψη ναυαγίων  , μέχρι την αντιμετώπιση των επαπειλούμενων για το περιβάλλον επιπτώσεων από πιθανά ναυάγια .

Είναι επίσης αλήθεια ότι όσον αφορά την διαχείριση του ναυαγίου μπορεί να παρατηρήσει κανείς λάθη , αδυναμίες , παραλήψεις και πολιτικές ευθύνες  από την πολιτική ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου . Ωστόσο  εξίσου  μεγάλη και ίσως μεγαλύτερη πολιτική ανευθυνότητα  είναι αυτή που εξελίσσεται  αυτήν την περίοδο ενώπιον των καταστροφικών  επιπτώσεων  που προκάλεσε στην θάλασσα  του αργοσαρωνικό η διαρροή του φορτίου του πλοίου .

Αντί λοιπόν το ενδιαφέρον  των πολιτικών ταγών να επικεντρωθεί στο πως θα αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις  συνεισφέροντας με προτάσεις , ιδέες  και φυσικά με εποικοδομητική κριτική  , άδραξαν  της ευκαιρίας να  ξιφουλκήσουν όχι με σκοπό και στόχο να συνεισφέρουν  στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων στο περιβάλλον αλλά να  αποκομίσουν πολιτικά οφέλη ο καθείς για λογαριασμό του κόμματός του αδιαφορώντας  επί της ουσίας  του ανακύψαντος θέματος  .

Όμως όλα έχουν ένα όριο και όλα έχουν ένα τάιμινγκ . Δεν μπορείς δηλαδή την ώρα της μάχης να ασκήσεις κριτική για την στρατηγική που κάποιοι  σχεδίασαν και δεν απέδωσε. Κάνεις το καθήκον σου πολεμώντας όσο καλύτερα μπορείς κι΄ αφού κριθεί η μάχη επισημαίνεις , λάθη , παραλήψεις και ευθύνες .

Εδώ λοιπόν η εκάστοτε  Αντιπολίτευση  εύχεται  για την αποτυχία της εκάστοτε  Κυβέρνησης  , για να μην πούμε ότι υποσκάπτει  προκειμένου να επωφεληθεί της αποτυχίας κερδίζοντας ψήφους  , χωρίς να λογαριάζει ή να νοιάζεται αν αυτό λειτουργεί σε βάρος της χώρας .

Είναι μια λειτουργία που έχει προκαλέσει εθνικές καταστροφές  στο παρελθόν και  δυστυχώς  δεν μαθαίνουμε  απ΄ αυτές  , συνεχίζοντας επί το αυτό !!

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .