Το ΚΕΝΑΚΑΠ εκπέμπει SOS-Κραυγή αγωνίας από τον Διευθυντή Παναγιώτη Πάτρα

24 Ιουλίου, 2015 07:35 Επιμέλεια: /

kenakap 6_DCE

Όπως είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ , τα πράγματα ήταν οικονομικά δύσκολα για το ΚΕΝΑΚΑΠ που τα τελευταία χρόνια οι υποχρεώσεις του ήταν πολλές και τα έσοδα λιγοστά.

Και ενώ η κατάσταση πήγαινε προς εξομάλυνση  , τα πράγματα άλλαξαν προς το χείριστο λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην χώρα μας.

Με αγωνία και θλίψη μετέφερε στην στήλη μας την όλη κατάσταση ο Διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ Παναγιώτης Πάτρας.

Το πρόγραμμα LEADER που βρισκόταν σε εξέλιξη βαίνει προς κατάρρευση ( κατά τον κο πάτρα) , αφού όλα τα Δημόσια έργα ( 1 εκατομμυρίου ) έχουν σταματήσει ή εγκαταλειφτεί.

Τα ιδιωτικά έργα είναι σε αδράνεια αφού ακόμη και μηχανήματα βρίσκονται στο Τελωνείο χωρίς να μπορούν να εκτελωνιστούν , φτάνοντας σε απόγνωση τους επενδυτές.

Το δυσάρεστο είναι ότι το πρόγραμμα λήγει τέλος του έτους και μέχρι τώρα δεν έχει πάρει καμία παράταση αλλά και ούτε πρόκειται.

Αυτό σημαίνει ότι η εκταμίευση των χρημάτων δεν μπορεί να γίνει αν δεν ομαλοποιηθεί το θέμα τραπεζών και μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αφού τα μόνα έσοδα του ΚΕΝΑΚΑΠ προέρχονται από προγράμματα τα οποία αυτή την στιγμή έχουν ¨παγώσει¨.

Οι Μέτοχοι ΟΤΑ βρίσκονται και αυτοί σε κακή κατάσταση και η βοήθεια που θα μπορούσαν να προσφέρουν ( υπό άλλες συνθήκες ) είναι αδύνατη.

Όλοι ελπίζουν ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί γρήγορα και η κατάσταση δεν θα καταστεί μη ανατρέψιμη.

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    Κύριοι της ΚΕΝΑΚΑΠ και πριν η απορροφητικότητα του LEADER στο ν. Τρικάλων ήταν μόλις 10% την στιγμή που στην γειτονική ΛΑΡΙΣΑ και σε άλλες περιοχές άγγιζε το 60% ,και πήραν και επιπλέον χρήματα 1.000.000 ευρώ.
    Την 4η προκήρυξη οι άλλες οι αναπτυξιακές την έβγαλαν εδώ και ενάμιση χρόνο, η ΚΕΝΑΚΑΠ γιατί άργησε. Όσο για τους μετόχους στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις ενώ αποφάσιζαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ποτέ δεν την έκαναν.
    Γιατί παραιτήθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος και ένα μέλος του ΔΣ;

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.