Το ΚΕΝΑΚΑΠ εκπέμπει SOS-Κραυγή αγωνίας από τον Διευθυντή Παναγιώτη Πάτρα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
24 Ιουλίου 2015, 07:35

Όπως είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ , τα πράγματα ήταν οικονομικά δύσκολα για το ΚΕΝΑΚΑΠ που τα τελευταία χρόνια οι υποχρεώσεις του ήταν πολλές και τα έσοδα λιγοστά.

Και ενώ η κατάσταση πήγαινε προς εξομάλυνση  , τα πράγματα άλλαξαν προς το χείριστο λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην χώρα μας.

Με αγωνία και θλίψη μετέφερε στην στήλη μας την όλη κατάσταση ο Διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ Παναγιώτης Πάτρας.

Το πρόγραμμα LEADER που βρισκόταν σε εξέλιξη βαίνει προς κατάρρευση ( κατά τον κο πάτρα) , αφού όλα τα Δημόσια έργα ( 1 εκατομμυρίου ) έχουν σταματήσει ή εγκαταλειφτεί.

Τα ιδιωτικά έργα είναι σε αδράνεια αφού ακόμη και μηχανήματα βρίσκονται στο Τελωνείο χωρίς να μπορούν να εκτελωνιστούν , φτάνοντας σε απόγνωση τους επενδυτές.

Το δυσάρεστο είναι ότι το πρόγραμμα λήγει τέλος του έτους και μέχρι τώρα δεν έχει πάρει καμία παράταση αλλά και ούτε πρόκειται.

Αυτό σημαίνει ότι η εκταμίευση των χρημάτων δεν μπορεί να γίνει αν δεν ομαλοποιηθεί το θέμα τραπεζών και μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη αφού τα μόνα έσοδα του ΚΕΝΑΚΑΠ προέρχονται από προγράμματα τα οποία αυτή την στιγμή έχουν ¨παγώσει¨.

Οι Μέτοχοι ΟΤΑ βρίσκονται και αυτοί σε κακή κατάσταση και η βοήθεια που θα μπορούσαν να προσφέρουν ( υπό άλλες συνθήκες ) είναι αδύνατη.

Όλοι ελπίζουν ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί γρήγορα και η κατάσταση δεν θα καταστεί μη ανατρέψιμη.

 

  • ΟΧΙάς

    Κύριοι της ΚΕΝΑΚΑΠ και πριν η απορροφητικότητα του LEADER στο ν. Τρικάλων ήταν μόλις 10% την στιγμή που στην γειτονική ΛΑΡΙΣΑ και σε άλλες περιοχές άγγιζε το 60% ,και πήραν και επιπλέον χρήματα 1.000.000 ευρώ.
    Την 4η προκήρυξη οι άλλες οι αναπτυξιακές την έβγαλαν εδώ και ενάμιση χρόνο, η ΚΕΝΑΚΑΠ γιατί άργησε. Όσο για τους μετόχους στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις ενώ αποφάσιζαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ποτέ δεν την έκαναν.
    Γιατί παραιτήθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος και ένα μέλος του ΔΣ;

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .