Το… ημερολόγιο του τρόμου

admin
admin
13 Ιουλίου 2015, 18:29

Σύμφωνα με τους υπολογισμός της Societe General έτσι θα κυλήσουν οι ημέρες μας μετά την κατάληξη της Συνόδου Κορυφής:

Δευτέρα 13 Ιουλίου: Το Eurogroup συζητά το λεγόμενο «δάνειο γέφυρα» που χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα, μάλλον από τον από τον EFSF (πιθανόν χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία)

Τετάρτη 15 Ιουλίου: Μέχρι τότε η Ελληνική Βουλή θα πρέπει να εγκρίνει νόμους για την εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας (ευελπιστούμε): Οι χώρες μέλη της ευρωζώνη μπορούν να αρχίσουν τις διαδικασίες έγκρισης στα δικά τους κοινοβούλια. Στη Γερμανία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και την Αυστρία, αλλά πιθανώς και στην Εσθονία, τη Σλοβενία και την Πορτογαλία, χρειάζεται κοινοβουλευτική ψηφοφορία. Αλλες χώρες μπορεί να επιλέξουν να κάνουν το ίδιο, και περιμένουμε ότι έτσι θα γίνει και στη Γαλλία.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας (ή και νωρίτερα): Μπορεί να ληφθεί μια επίσημη απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 13.2 της ιδρυτικής συνθήκης του ESM για να ξεκινήσουν επίσημες διαπραγματεύσεις έτσι ώστε οι θεσμοί να καταστρώσουν το πρόγραμμα προσαρμογής του ESM.

Δευτέρα 20 Ιουλίου: Η Ελλάδα αναμένεται να ετοιμάσει μια πρώτη πρόταση της για την απο-πολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, υπό την καθοδήγηση της Κομισιόν και να ζητήσει τεχνική βοήθεια. Η ελπίδα είναι ότι μέχρι τότε θα έχει καταβληθεί η πρώτη δόση του «δανείου-γέφυρα», επιτρέποντας έτσι να εξοφληθούν το ΔΝΤ και η ΕΚΤ.

Τετάρτη 22 Ιουλίου: Η Ελληνική Βουλή θα πρέπει να υιοθετήσει τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (αναδιάρθρωση του συστήματος πολιτικής δικαιοσύνης) και να μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο την ευρωπαϊκή οδηγία για τη θέσπιση πλαισίου για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (BRRD)

Σεπτέμβριος: Ωστόσο θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί το Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) και να εκταμιευτεί η πρώτη δόση. Στην περίπτωση της Κύπρου, χρειάστηκαν επτά εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι θα φθάσουμε στον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, για να ολοκληρωθεί το Μνημόνιο, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ελληνική προσφορά μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω.

efsyn.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .