Το… ημερολόγιο του τρόμου

13 Ιουλίου, 2015 18:29 Επιμέλεια: /

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ-2_DCE

Σύμφωνα με τους υπολογισμός της Societe General έτσι θα κυλήσουν οι ημέρες μας μετά την κατάληξη της Συνόδου Κορυφής:

Δευτέρα 13 Ιουλίου: Το Eurogroup συζητά το λεγόμενο «δάνειο γέφυρα» που χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα, μάλλον από τον από τον EFSF (πιθανόν χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία)

Τετάρτη 15 Ιουλίου: Μέχρι τότε η Ελληνική Βουλή θα πρέπει να εγκρίνει νόμους για την εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας (ευελπιστούμε): Οι χώρες μέλη της ευρωζώνη μπορούν να αρχίσουν τις διαδικασίες έγκρισης στα δικά τους κοινοβούλια. Στη Γερμανία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και την Αυστρία, αλλά πιθανώς και στην Εσθονία, τη Σλοβενία και την Πορτογαλία, χρειάζεται κοινοβουλευτική ψηφοφορία. Αλλες χώρες μπορεί να επιλέξουν να κάνουν το ίδιο, και περιμένουμε ότι έτσι θα γίνει και στη Γαλλία.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας (ή και νωρίτερα): Μπορεί να ληφθεί μια επίσημη απόφαση σύμφωνα με το άρθρο 13.2 της ιδρυτικής συνθήκης του ESM για να ξεκινήσουν επίσημες διαπραγματεύσεις έτσι ώστε οι θεσμοί να καταστρώσουν το πρόγραμμα προσαρμογής του ESM.

Δευτέρα 20 Ιουλίου: Η Ελλάδα αναμένεται να ετοιμάσει μια πρώτη πρόταση της για την απο-πολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, υπό την καθοδήγηση της Κομισιόν και να ζητήσει τεχνική βοήθεια. Η ελπίδα είναι ότι μέχρι τότε θα έχει καταβληθεί η πρώτη δόση του «δανείου-γέφυρα», επιτρέποντας έτσι να εξοφληθούν το ΔΝΤ και η ΕΚΤ.

Τετάρτη 22 Ιουλίου: Η Ελληνική Βουλή θα πρέπει να υιοθετήσει τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (αναδιάρθρωση του συστήματος πολιτικής δικαιοσύνης) και να μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο την ευρωπαϊκή οδηγία για τη θέσπιση πλαισίου για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (BRRD)

Σεπτέμβριος: Ωστόσο θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί το Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) και να εκταμιευτεί η πρώτη δόση. Στην περίπτωση της Κύπρου, χρειάστηκαν επτά εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι θα φθάσουμε στον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, για να ολοκληρωθεί το Μνημόνιο, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ελληνική προσφορά μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω.

efsyn.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.