Το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού γέροντος Ευγενίου

1 Ιουλίου, 2017 15:05 Επιμέλεια: /

eygenios (2)

Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιωαννίνων και τοποτηρητού της Ι.Μητροπόλεώς μας κ. Μαξίμου, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου γέροντος Ευγενίου Θεοδοσιάδη.

Της θ.Λειτουργίας και του ετησίου μνημοσύνου  το οποίο τελέστηκε στην Ι.Μ. Αγ. Νικολάου Σιαμάδων προεξήρχε ο Πρωτοσύγγελλος της Ι.Μητροπόλεως Αρχιμ. Νήφωνας Καψάλης, τον οποίο πλαισίωσαν ο Ηγούμενος της Ι.Μονής Αρχιμ. Μακάριος Ιακωβάκης όπως και Ιερομόναχοι των Ι.Μονών των Μετεώρων.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο π. Μακάριος σε σύντομο αλλά γλαφυρό του λόγο, σκιαγράφησε τη ζωή και τον γλυκό χαρακτήρα του Μακαρίστου γ. Ευγενίου ενώ ο Πρωτοσύγκελλος λίγο πριν το τέλος του μνημοσύνου τόνισε την ευλογία που είχαν οι νεοτεροι ιερείς, όπως και ο ίδιος, να έχουν ως παράδειγμα στην ιερατική σταδιοδρομία τους, το βίο και το θυσιαστικό πνεύμα του γ. Ευγενίου και του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας κυρού Σεραφείμ οι οποίοι έφυγαν για την άνω Ιερουσαλήμ μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου.

Αμέσως μετά προσφέρθηκε στο αρχονταρίκι της μονής το κέρασμα του μνημοσύνου.

imsm.gr

eygenios (7) eygenios (6) eygenios (5) eygenios (4) eygenios (3) eygenios (1) eygenios (8)

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.