Το έθιμο της παρέας

9 Σεπτεμβρίου, 2015 08:11 Επιμέλεια: /

polythea 2015 (1)

Στην Πολυθέα Απροποτάμου  πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη το τελευταίο Καλοκαιρινό πανηγύρι  των χωριών της περιοχής  με τρικούβερτο βλάχικο γλέντι  και όλα τα συναφή με κορύφωση την αναβίωση  του εθίμου της «Παρέας» .

Τι σημαίνει αυτό το έθιμο ; Ομάδα μελών του πολιτιστικού Συλλόγου , συνοδεία οργανοπαικτών , διαβαίνουν  τους μαχαλάδες  του χωριού  και σπίτι – σπίτι  τραγουδούν , εύχονται , αποδέχονται ευχές , αντεύχονται  , σηματοδοτώντας  το τέλος της θερινής παρουσίας στο χωριό και την αναχώρησή τους  στον κάμπο . Στις μόνιμες εστίες τους ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο Καλοκαίρι .

Καλό το έθιμο αλλά και οι ευχές του Αντιδημάρχου Δημήτρη Βουρλίτση που μετέφερε , στην βλάχικη οπωσδήποτε διάλεκτο , τις ευχές του δημάρχου Χρήστου Σινάνη .

Τώρα , αν ο Βουρλίτσης χόρεψε το  «Λα πάτρου τζίτζι μάρμαρι» , δεν έμαθα αλλά γνωρίζον τας τις χορευτικές του προτιμήσεις , μάλλον κάτι  θα έκανε !!!

Αντιδήμαρχε , και του χρόνου καλύτερα !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.