Το ευθυμογράφημα της εβδομάδος – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

27 Μαΐου, 2017 08:25 Επιμέλεια: /

kalampakiotika

Κυριακή πρωί σε ημιορεινό χωριό της περιοχής . Ο παπάς δεν είχε κάνει την απόλυση ακόμα και μερικοί  υπναράδες επιτάχυναν το βήμα για να προκάνουν την Θεία Λειτουργία , έστω και στο δι΄ ευχών , που λέει ο λόγος .

_Βάρα Κώτσιουμ , κι΄ απόλκι ου παπάς , φώναξε κάποιος απ΄το απέναντι καφενείο τον μπάρμπα – Κώστα που σημαιοστολισμένος και με ένα κόκκινο τραντάφλλο στο πέτο του σακακιού του , εορτάζων βλέπετε , ανέβαινε ασθμαίνων την ανωφέρεια που περνάει μπροστά από το καφενείο «Η ΕΝΩΣΙΣ» του Λάμπρου ………..

_Ύπαγε οπίσω μου σατανά , πρωί – πρωί , μουρμούρισε  ο μπάρμπα – Κώτσιος συνεχίζοντας το βήμα ταχύ χωρίς να κοιτάξει πίσω του .

_Πράγματι , είχε αργοπορήσει αρκετά ο μπάρμπα – Κώστας γιατί με το που άναψε το κερί , ο ψάλτης έλεγε το Πάτερ Ημών . Ωστόσο ο μπάρμπα – Κώστας ζάρωσε σε ένα στασίδι που βρήκε αδειανό , τακτοποίησε και την γκλίτσα ώστε να μην ενοχλείται και κάθισε ήσυχα – ήσυχα κάνοντας τον σταυρό του . Σχεδόν αμέσως κατέφθασε ο επίτροπος με τον δίσκο ανά χείρας έχοντας πάνω το λουλούδι και το ραντιστήρι με την κολόνια .

_Χρόνια πολλά κώτσιου , να χαίρεσαι του ύψουμας , ευχήθηκε ο επίτροπος δίνοντας το λουλούδι και σχεδόν αυτόματα πείρε το ραντηστήρι και άδειασε στην παλάμη του μπάρμπα – Κώστα αρκετές σταγόνες κολόνια .

_Χρόνια πολλά Κουτσιούλα , ευχήθηκε ο επίτροπος .

_Φχαριστώ , να είσι καλά , απάντησε ο μπάρμπα – Κώστας ρίχνοντας ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ στο δίσκο .

Το δι΄ευχών δεν άργησε και ο μπάρμπα – Κώστας αφού δέχθηκε τα χρόνια πολλά και τις ευχές των συγχωριανών του πείρε τον δρόμο για το καφενείο , όπως κάνει πάντα στην γιορτή του .

_Καλημέρα λιβέντις , φώναξε καθώς έμπαινε στο καφενείο .

_Καλημέρα , καλημέρα , χρόνια πουλλά , να ζήσι , να χαίρισι τα πιδιά κι τα αγγόνιας , ακούστηκαν οι ευχές των θαμώνων .

_Λάμπρου , έλα δω , κέρνατς ούλοι τι θέλουν να πιούν , πρόσταξε τον κυρ- Λάμπρο τον καφετζή .

_Αμέσως , αμέσως, Κώτσιουμ , απάντησε ο κυρ Λάμπρος γελώντας από ευχαρίστηση κάτω απ΄την παχιά μουστάκα που έφερε και την είχε σε καμάρι . Σε λίγο το τραπέζι του  εορτάζοντα  πλαισιώθηκε από συγχωριανούς του και άρχισαν οι  γνωστοί σχολιασμοί που ξεκινούν απ΄τα καθημερινά του χωριού , τον καιρό , τα σπαρτά , τα πρόβατα , τα γίδια και τα γελάδια και φτάνουν μέχρι την πολιτική και πολλά άλλα .

_Πως την είδατι την κουβέντα στη Βουλή ; Ρώτησε κάποιος .

_Κουμπάρι , έχς τίπουτις άλλου να πεις ; Απάντησε ο μπάρμπα –Κώτσιος .

_Γιατί κουμπάριμ ;

_Τι ν΄ ακούσου κι που ν΄ ακούσου , απάντησε ο μπάρμπα – Κώτσιος .

_Την συζήτησι , στην τηλιόρασι.

_Ποιά συζήτηση κι σι ποια τηλιόρασι.

_Δεν έχς τηλιόρασι στου σπίτι ;

_Βρε τηλιόραση έχου , αλλά την έχει αγκαζέ η Βάγγιου (εννοεί την γυναίκα του).

_Γιατί την έχι αγκαζέ ;

_Ά …ααα , η θκιάς δεν την έχι αγκαζέ ;

_Όχι , τι αγκαζέ , γατί ;

_Βλέπι του σαρβάιβρ !!!

_Τι είνι τούτου πάλι ;

_Δεν ξέρς τι είνι του σαρβάιβρ ;

_Όχι , δεν ξέρου .

_Κι γω δεν του ίξιρα αλλά τ΄ όμαθα όμους .

_Βρε Κώτσιου θα μη τριλάντς ; Τι κινούργιου είνι ιτούτου δω πάλι;

_Χμ….μμμ , ίνι κάτι χαυταλέβρις κι τρέχν πέρα δόθι . Τι θέλουν να πιτίχν όμους ούτι που κατάλαβα , να σι που την μαύρι αλήθια , συμπλήρωσε ο μπάρμπα –Κώστας .

_Κι κάθισι κι βλέπς αφνούς ;

_Τι να κάνου , θέλου δε θέλου , η Βάγγιου κάθιτι απίκου . Βρε καλέμ , βρε αχμνέμ , βρε φέρι μια κούπα κρασί , στέγνουσι ου γκαργκαλιάνους (λαρύγγι) , τίπουτας . _Ξέρς που είνι η μαντζάνα (νταμιτζάνα) , πάινι  κι βάλι κι φέρι κι μένα νιρό , μη λέει , συνέχισε να εξιστορεί το πάθημά του ο μπάρμπα –Κώτσιος .

_Ά…αααα , είνι σουβαρά τα πράγματα !!!

_Σαν την κρίσι , τι να σας που αγαπητοίμ , απάντησε ο μπάρμπα – Κώτσιος .

Δεν πρόκανι να αποσώσει την φράση και η Λάμπρινα , η σύζυγος του κυρ Λάμπρου του καφετζή πείρε το τηλεκοντρόλ και πατούσε κουμπιά μπροστά απ΄την τηλεόραση .

_Λάμπρινα , δε μας φέρς  κανένα τσιπουράκι να πιούμι , μεσημέριασι , την φώναξε ο κυρ –Κώστας .

_Στακάτι , τώρα θυμήθκατι να πιείτι ;

_Τι ψάχς ειδήσις , δεν ήρθι ακόμα η ώρα , φώναξε κάποιος απ΄την παρέα .

_Ποιές ειδήσεις Χριστιανέμ , που ζάτι ; Του σαρβάιβρ θέλου να δυο  !!!

_Καταλάβατι αγαπητίμ ;   Ψιθύρισε ο μπάρμπα – Κώτσιος με νόημα .

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.