Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας Σάββατο – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

4 Μαρτίου, 2017 08:15 Επιμέλεια: /

kalampakiotika

Φίλοι  μου αναγνώστες   καλή Σαρακοστή να έχουμε , καλόν πνευματικό αγώνα μέχρι την  Ανάσταση του Κυρίου  μας !!!

Που λέτε, αρκετοί επισκέπτες μας αριβάρισαν το τριήμερο της τελευταίας Κυριακής των Απόκρεω και της Καθαρά Δευτέρας και κάπως έσπασε η μονοτονία της τοπικής μας καθημερινότητας . Γιατί , εδώ που τα λέμε , ο ερχομός επισκεπτών δημιουργεί , όπως και να το κάνεις ,ενδιαφέρον καθώς βλέπεις εικόνες που τις συνθέτουν άγνωστα πρόσωπα και γίνεσαι μάρτυρας καταστάσεων που αναλόγως σου φτιάχνουν ή σε χαλάνε την διάθεση .

Από το τριήμερο αυτό θα σας διηγηθώ δύο ιστορίες που έπεσαν στην αντίληψή μου και φρονώ ότι θα σας φτιάξουν την διάθεση .

Λοιπόν , Κυριακή μεσημέρι η βρόχα έπεφτε, κατά την Ζαμπέτειο διάλεκτο , στρέϊτ καθώς  ο καιρός την Κυριακή ήταν αντιστρόφως ανάλογος του Σαββάτου . Μια μεγάλη ομήγυρης , που από την διάρθρωσή της αντιλήφθην επρόκειτο για δύο φιλικές οικογένειες , εισήλθαν σε κεντρικό καφέ .

Αφού κλωθογύρισαν  στο χώρο γύρω από τα τραπέζια αναποδογυρίζοντας μερικές καρέκλες στο πέρασμά τους , εδέησαν να καθίσουν σε μια γωνιά ενώνοντας τρία τραπέζια για να χωρέσουν .

_Ω…ωωωχ  , Αθηναίοι , θα μας σκίσουν το κεφάλι, πατριώτη, πλήρωσε και πάμε καλιά μας , με προέτρεψε ο ομοτράπεζός μου ο οποίος , θέλετε η ηλικία , θέλετε η παραξενιά , δεν μπορεί την φασαρία της πολυκοσμίας .

_Βρε αδερφέ , μην προτρέχεις και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα , κάτσε , να δούμε πρώτα , του απαντώ.

_Καλώ…ωως , καλώ…ωωως , εσύ θα βαράς την κεφάλα σου , μου απαντά .

Αγαπητοί μου , όσο αισθανθήκατε εσείς φασαρία που δεν ήσασταν εκεί άλλο τόσο  ακούσαμε κι΄ εμείς που ήμασταν παρόντες . Το γιατί θα το καταλάβετε ευθύς αμέσως . Λοιπό…οοον , δεν πρόκαναν να βάλουν κώλο και έβγαλαν άλλος το κινητό και άλλος το λάπτοπ . Αφού ζήτησαν τον κωδικό του γουάϊ φάϊ του μαγαζιού για  να μπουν στο διαδίκτυο , άρχισαν το  σερφάρισμα . Πέρασαν δέκα λεπτά , πέρασαν δεκαπέντε , πέρασαν είκοσι , τσιμουδιά , άκρα του τάφου σιωπή . Με κοιτάει ο ομοτράπεζός μου , τον κοιτάω , περιμένουμε , λίγο ακόμα , μπας και σπάσει ο διάολος το ποδάρι , τίποτα , ο καθένας στην κοσμάρα του απορροφημένος στα διαβολάκια αυτά .

_Κοίτα , που έχουν και τα καλά τους τα κινητά , σιγοψιθύρισε ο ομοτράπεζός μου .

_Πράγματι , γλιτώνεις από φασαρία, του απαντώ .

Εν τω μεταξύ η κοπελίτσα που έπαιρνε τις παραγγελίες περίμενε .

_Τι θα πάρετε ; Ρωτάει ευγενικά αλλά όσο  αποκριθήκατε εσείς που δεν ήσασταν εκεί άλλο τόσο αποκρίθηκαν και αυτοί .

_Θα πάρετε κάτι ; Ξαναρωτάει η κοπελίτσα . Αγρόν ηγόρασα πάλι αυτοί .

Να μην σας τα πολυλογώ φίλοι μου μετά από επιμονή έδωσαν την παραγγελία πετώντας ο καθένας την επιθυμία του .

_Μαμά , νερό , φωνάζει ο μικρός τα δάκτυλα του οποίου πήγαιναν ανεμοδούρα στα πλήκτρα του λάπτοπ .

_Μαμά νερό , επαναλαμβάνει ο μικρός χωρίς να σηκώσει και πάλι κεφάλι . Μούγκα η μαμά.

_Μαμά , δεν ακούς , νερό σου λέω , επιμένει ο μικρός .

_Άσεμε σε παρακαλώ και ενημερώνω το φεϊσμπούκ μου , απαντά η μαμά . Που λέτε , φίλοι μου , πέρασε πάνω από μισή ώρα που η κοπελίτσα εναπόθεσε καφέδες και αναψυκτικά στο τραπέζι και η σιωπή συνεχίστηκε . Ένας δεν άπλωσε να πάρει να πιεί .

_Κύριε ελέησον , ακούω να λέει ο φίλος μου και τινάχθηκε όρθιος σαν ελατήριο ντηριάζοντας προς την έξοδο .

_Α…ααα , εσύ αγαπητέ μου δεν είσαι ούτε στον ήλιο , ούτε στον ίσκιο , του λέω.

_Πάει , πήγαμε χαμένοι , ψιθυρίζει .

_Αγαπητέ , η φασαρία σε ενοχλεί , η σιωπή σε πειράζει … , μήπως να το ψάξεις , του απαντώ .  Περνώντας από το βιβλιοπωλείο – πρακτορείο εφημερίδων βλέπω ένα ζευγάρι να διαπραγματεύεται την αγορά ενός λευκώματος , απ΄ ότι κατάλαβα  .

_Θέλουμε ένα φωτογραφικό λεύκωμα των Μετεώρων με «νεράιδες» , λέει στην δεσποινίδα του μαγαζιού που κοίταξε παράξενα την κυρία μειδιώντας ελαφρά. Σε λίγο γυρίζει κρατώντας κάτι στο χέρι .

_Μα αυτό δεσποινίς μου  δεν είναι φωτογραφίες, είναι ζωγραφιές , απαντά η κυρία .

_Μα κυρία μου , δεν υπάρχει φωτογραφικό λεύκωμα με «νεράιδες» , επιμένει η δεσποινίδα .

_Εσείς δεν έχετε, εννοείτε , ξανά η κυρία .

_Δεν έχουμε γιατί  δεν υπάρχουν νεράιδες , κυρία μου !!

_Με συγχωρείτε αλλά αυτή είναι η δική σας άποψη, επιμένει και η κυρία .

Έ , δεν άντεξα : _Κυρία μου έλεος , που να τις βρούμε τις νεράιδες να τις φωτογραφήσουμε τις λέω άγρια . Να μην σας ταλαιπωρώ άλλο , κουβέντα στην κουβέντα σούρωσε το τσκάλι και έφυγα για  να αποφύγω το εγκεφαλικό !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.