Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας Σάββατο – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

9 Ιανουαρίου, 2016 08:41 Επιμέλεια: /

καλυβας

Φίλοι μου  αναγνώστες  καλό και ελπιδοφόρο  το νέο ενιαυτό !!!

Κρίση , κρίση , αλλά εδώ που τα λέμε και λόγος να μη γίνεται,  περάσαμε μπέικα  , τη γουρνοπούλα  , το αρνί  , τα κοκορέτσια  , τα σπληνάντερα  και τα κεμπάπια  τα τιμήσαμε όλοι δεόντως . Τα χωριά και οι μαχαλάδες  μοσχομύριζαν  . Ελλάδα βρέ…εεεε   !!!  Ελλάδα , που λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά !!!

Που λέτε , φίλοι μου αναγνώστες  η περιοχή είχε πληθώρα επισκεπτών  , άλλος για τον μύλο των ξωτικών , άλλος για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών , άλλος για το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας , άλλος για τα Μετέωρα , άλλος για τα ορεινά , δόξα τον Θεό , ήρθαν οι άνθρωποι .

Αλλά και στα χωριά ανέβηκε  κόσμος που μένει στο Κλεινόν Άστυ. Σου λέει , «..δεν ανεβαίνω κα σιαπάν , όλο και κανένα σφαχτό θα έχουν οι παππούδες ..» , και ανέβηκαν και πέρασαν κουφέτο  .

Εκεί λοιπόν , στα καφενεία των χωριών , έγιναν ανταμώματα , οι θύμησες ξεχείλισαν και όλα κύλισαν ήσυχα , όμορφα και καλά .  Απ΄ όλα  αυτά που συνέβησαν  αυτές τις ημέρες θα σας μεταφέρω  ένα  συμβάν που έγινε σε ορεινό χωριό  της Καλαμπάκας  .

Που λέτε , μια παρέα νεαρών ντόπιων και  ψευτοαθηναίων  τσιπουρόπιναν  στον καφενέ λέγοντας  ότι μπορεί να φανταστεί κανένας  , από πολιτική  , μέχρι αστρονομία : _ Λεβέντης ο Αλέξης» , «Έ…εεε  λαϊε γκόρμπε , μας κατέστρεψε..» , ο άλλος , λόγια του καφενείου δηλαδή που όταν  μιλάει το τσίπουρο και όχι το μυαλό  , μπορεί να πας στο φεγγάρι και να γυρίσεις  χωρίς να το πάρεις χαμπάρι .

Εκεί που η κουβέντα είχε ανάψει αν ο Αλέξης είναι ή δεν είναι λεβέντης, λέει ένας : _Παιδιά   βλέπω έρχεται  ο μπάρμπα-Γιάντζ , τι λέτε να του την κάνουμε την πλάκα  ;

_Μέσα  , μεγάλε απαντούν όλοι με ένα στόμα καθώς ο μπάρμπα – Γιάντζ  περνούσε το κατώφλι του καφενέ .

_Καλώς τον μπάρμπα-Γιάννη , κάτσε , τί θα σε κεράσουμε;

_Καλημέρα  , παιδιά  χρόνια πολλά , πως τα πουρέψατι ,  καλά ;

_Μπέϊκα  μπάρμπα-Γιάννι , απάντησε ένας .

_Εμ  χουριό  κι δε θα περάσουμι καλά ; Έ…εεεε , ρε χαζουμέρκελ που νουμίζι ότι θα πεθάνουν οι Έλληνις , ε…εεεε , ε…εεεε , απάντησε ο μπάρμπα – Γιάννης !!!

_Άστα αυτά τώρα , τι θα πιείς ;

_Εεε, θα του πιω ένα καραφάκι .

Το καραφάκι  κατέφθασε  και άρχισε το πλεκτό  .

_Είσαι καλά μπάρμπα-Γιάννη; Σαν λίγο  κομμένος μου φαίνεσαι ;

_ Μπά  , όχι, μια χαρίτσα  είμι.

_Κι εμένα μου φαίνεσαι κομμένος, συνεχίζει ο δεύτερος .

Ο μπάρμπα-Γιάννης άρχισε να γυροφέρνει στην καρέκλα λες και τον έτρωγαν τα ψύλλια .   _Όχι βρε παιδιά μια χαρά είμαι .

_Με την γιάννινα πως τα πας , τραβάς ;

_Κανένα πρόβλημα ντούρους ακόμα , απαντά ο Μπάρμπα Γιάννης με καμάρι .

_Μπορεί , αλλά κι  μένα σαν κίτρινος μου φαίνεσαι, συνεχίζει ο επόμενος.

_Ναι, τώρα που το λένε,  κι εγώ σε βλέπω λίγο χλωμό , συνεχίζει ο άλλος .

_Βρε πιδιά  , θα με τριλάντι ; Που την είδατι την κιτρινάδα , ιγώ είμι κόκκινους σαν πατζιάρι , επέμενε ο μπάρμπα- Γιάννης .

Κουβέντα στην κουβέντα , κίτρινος ο ένας  , χλωμός ο άλλος , αδύνατος ο παρ’άλλος  , σηκώθηκε  και ο μπάρμπα-Γιάννης  και λέγοντας ότι δεν αισθάνεται καλά,  τράβηξε για το σπίτι.

Γέλια , κακό η παρέα  ότι πέτυχε η πλάκα  δεν πέρασε πολύ ώρα και να σου η Γιάννου , η συμβία  του μπάρμπα – Γιάννη ,  στο καφενείο : _Αρά  δεν  αντρέπεστι παντριμένι άντρις ; Δεν έχτι  άλλι δλιά να κάντι ; Τι  τουν είπατι τουν  άντραμ  κι’  έπεσι στου κριββάτι τ΄  θανατά χρουνιάρις μέρις ;» , έσκουζε .

_Εμείς ; Τίπουτα , ένα καραφάκι ίπχι κι έφυγι άξαφνα γιατί δεν αισθάνονταν καλά , απάντησε ένας εκ της παρέας .

_Αρά σι ποιόν τα πλάτι αυτά ; Τουν Γιάννου μπουρεί να τουν δλέβτι , ιμένα με τίπουτις , αρά ξέρτι απου που είμι ιγώ ;

_Απού που κυρά Γιάννου ;

_Ιγώ αρά κιαρατάδις είμι αρβανίτσα , σας πλάου κι σας αγουράζου , ιμένα πάτε να κουρουϊδέψτι ; Τι να τουν κάνου ιγώ τώρα έτσι που μην τουν φκιάξατι ; Ά ;

_Εμείς κυρά – Γιάννου δεν κάναμε τίπουτας , ένα καραφάκι μόνο , άμα τον πείραξε του καραφάκι , τι φταίμε εμείς , απάντησε η παρέα .

_Α..αα π΄να σας βαρέσι τα ιννιά μεσάνυχτα , αφουρισμένα . Ιλάτι ένας να τουν πείτε ότι δεν έχει τίπουτις ;

_Και τι είμαστι ιμίς  , γιατροί κυρά – Γιάννου ;

_Ιλάτι γιατί θα σας τα κόψου , φώναξε η Κυρά – Γιάννω δυνατά αναγκάζοντάς τους να σηκωθούν και να πάνε στο σπίτι να πουν τον Μπάρμπα – Γιάννη , ότι έκαναν πλάκα .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.