Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας Σάββατο – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
9 Ιανουαρίου 2016, 08:41

Φίλοι μου  αναγνώστες  καλό και ελπιδοφόρο  το νέο ενιαυτό !!!

Κρίση , κρίση , αλλά εδώ που τα λέμε και λόγος να μη γίνεται,  περάσαμε μπέικα  , τη γουρνοπούλα  , το αρνί  , τα κοκορέτσια  , τα σπληνάντερα  και τα κεμπάπια  τα τιμήσαμε όλοι δεόντως . Τα χωριά και οι μαχαλάδες  μοσχομύριζαν  . Ελλάδα βρέ…εεεε   !!!  Ελλάδα , που λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά !!!

Που λέτε , φίλοι μου αναγνώστες  η περιοχή είχε πληθώρα επισκεπτών  , άλλος για τον μύλο των ξωτικών , άλλος για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών , άλλος για το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας , άλλος για τα Μετέωρα , άλλος για τα ορεινά , δόξα τον Θεό , ήρθαν οι άνθρωποι .

Αλλά και στα χωριά ανέβηκε  κόσμος που μένει στο Κλεινόν Άστυ. Σου λέει , «..δεν ανεβαίνω κα σιαπάν , όλο και κανένα σφαχτό θα έχουν οι παππούδες ..» , και ανέβηκαν και πέρασαν κουφέτο  .

Εκεί λοιπόν , στα καφενεία των χωριών , έγιναν ανταμώματα , οι θύμησες ξεχείλισαν και όλα κύλισαν ήσυχα , όμορφα και καλά .  Απ΄ όλα  αυτά που συνέβησαν  αυτές τις ημέρες θα σας μεταφέρω  ένα  συμβάν που έγινε σε ορεινό χωριό  της Καλαμπάκας  .

Που λέτε , μια παρέα νεαρών ντόπιων και  ψευτοαθηναίων  τσιπουρόπιναν  στον καφενέ λέγοντας  ότι μπορεί να φανταστεί κανένας  , από πολιτική  , μέχρι αστρονομία : _ Λεβέντης ο Αλέξης» , «Έ…εεε  λαϊε γκόρμπε , μας κατέστρεψε..» , ο άλλος , λόγια του καφενείου δηλαδή που όταν  μιλάει το τσίπουρο και όχι το μυαλό  , μπορεί να πας στο φεγγάρι και να γυρίσεις  χωρίς να το πάρεις χαμπάρι .

Εκεί που η κουβέντα είχε ανάψει αν ο Αλέξης είναι ή δεν είναι λεβέντης, λέει ένας : _Παιδιά   βλέπω έρχεται  ο μπάρμπα-Γιάντζ , τι λέτε να του την κάνουμε την πλάκα  ;

_Μέσα  , μεγάλε απαντούν όλοι με ένα στόμα καθώς ο μπάρμπα – Γιάντζ  περνούσε το κατώφλι του καφενέ .

_Καλώς τον μπάρμπα-Γιάννη , κάτσε , τί θα σε κεράσουμε;

_Καλημέρα  , παιδιά  χρόνια πολλά , πως τα πουρέψατι ,  καλά ;

_Μπέϊκα  μπάρμπα-Γιάννι , απάντησε ένας .

_Εμ  χουριό  κι δε θα περάσουμι καλά ; Έ…εεεε , ρε χαζουμέρκελ που νουμίζι ότι θα πεθάνουν οι Έλληνις , ε…εεεε , ε…εεεε , απάντησε ο μπάρμπα – Γιάννης !!!

_Άστα αυτά τώρα , τι θα πιείς ;

_Εεε, θα του πιω ένα καραφάκι .

Το καραφάκι  κατέφθασε  και άρχισε το πλεκτό  .

_Είσαι καλά μπάρμπα-Γιάννη; Σαν λίγο  κομμένος μου φαίνεσαι ;

_ Μπά  , όχι, μια χαρίτσα  είμι.

_Κι εμένα μου φαίνεσαι κομμένος, συνεχίζει ο δεύτερος .

Ο μπάρμπα-Γιάννης άρχισε να γυροφέρνει στην καρέκλα λες και τον έτρωγαν τα ψύλλια .   _Όχι βρε παιδιά μια χαρά είμαι .

_Με την γιάννινα πως τα πας , τραβάς ;

_Κανένα πρόβλημα ντούρους ακόμα , απαντά ο Μπάρμπα Γιάννης με καμάρι .

_Μπορεί , αλλά κι  μένα σαν κίτρινος μου φαίνεσαι, συνεχίζει ο επόμενος.

_Ναι, τώρα που το λένε,  κι εγώ σε βλέπω λίγο χλωμό , συνεχίζει ο άλλος .

_Βρε πιδιά  , θα με τριλάντι ; Που την είδατι την κιτρινάδα , ιγώ είμι κόκκινους σαν πατζιάρι , επέμενε ο μπάρμπα- Γιάννης .

Κουβέντα στην κουβέντα , κίτρινος ο ένας  , χλωμός ο άλλος , αδύνατος ο παρ’άλλος  , σηκώθηκε  και ο μπάρμπα-Γιάννης  και λέγοντας ότι δεν αισθάνεται καλά,  τράβηξε για το σπίτι.

Γέλια , κακό η παρέα  ότι πέτυχε η πλάκα  δεν πέρασε πολύ ώρα και να σου η Γιάννου , η συμβία  του μπάρμπα – Γιάννη ,  στο καφενείο : _Αρά  δεν  αντρέπεστι παντριμένι άντρις ; Δεν έχτι  άλλι δλιά να κάντι ; Τι  τουν είπατι τουν  άντραμ  κι’  έπεσι στου κριββάτι τ΄  θανατά χρουνιάρις μέρις ;» , έσκουζε .

_Εμείς ; Τίπουτα , ένα καραφάκι ίπχι κι έφυγι άξαφνα γιατί δεν αισθάνονταν καλά , απάντησε ένας εκ της παρέας .

_Αρά σι ποιόν τα πλάτι αυτά ; Τουν Γιάννου μπουρεί να τουν δλέβτι , ιμένα με τίπουτις , αρά ξέρτι απου που είμι ιγώ ;

_Απού που κυρά Γιάννου ;

_Ιγώ αρά κιαρατάδις είμι αρβανίτσα , σας πλάου κι σας αγουράζου , ιμένα πάτε να κουρουϊδέψτι ; Τι να τουν κάνου ιγώ τώρα έτσι που μην τουν φκιάξατι ; Ά ;

_Εμείς κυρά – Γιάννου δεν κάναμε τίπουτας , ένα καραφάκι μόνο , άμα τον πείραξε του καραφάκι , τι φταίμε εμείς , απάντησε η παρέα .

_Α..αα π΄να σας βαρέσι τα ιννιά μεσάνυχτα , αφουρισμένα . Ιλάτι ένας να τουν πείτε ότι δεν έχει τίπουτις ;

_Και τι είμαστι ιμίς  , γιατροί κυρά – Γιάννου ;

_Ιλάτι γιατί θα σας τα κόψου , φώναξε η Κυρά – Γιάννω δυνατά αναγκάζοντάς τους να σηκωθούν και να πάνε στο σπίτι να πουν τον Μπάρμπα – Γιάννη , ότι έκαναν πλάκα .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .