Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
19 Νοεμβρίου 2016, 08:14

Μπορεί η κρίση σε οικονομικό επίπεδο να μας έχει αλλάξει τα φώτα , που λένε , και πολλά που ξέραμε να τα έχουμε ξεχάσει , αλλά των Ελλήνων οι παρέες συνεχίζουν επί το αυτό και μάλιστα με ποιο πλούσια  συμμετοχή και σοφία , θα έλεγα  . Οι καφενέδες των χωριών αυτήν την περίοδο είναι άλλο πράγμα . Βλέπεις και ακούς  πολλά  που δίνουν τροφή για  επισημάνσεις  για πράγματα και καταστάσεις  στη συμπεριφορά  ανθρώπων και κοινωνίας . Στους καφενέδες λοιπόν χτυπά ο σφυγμός της κρίσης , της πολιτικής και της κοινωνίας . Ακόμα και η εκλογή Τράμπ ως 45ου Προέδρου των Η.Π.Α έχει γίνει  αντικείμενο συζητήσεων με  πληθωρικό  χιούμορ  ομολογουμένως .

Σάββατο απόγιομα και όλα έδειχναν πως έρχεται μπόρα .  Στο καφενείο του χωριού καμιά δεκαριά άνθρωποι είχαν κάνει ένα μεγάλο κύκλο γύρω απ΄ την ξυλόσομπα λέγοντας  διάφορα που αφορούν την καθημερινότητα των ανθρώπων της μικρής κοινωνίας του χωριού τους .

_Ά…ααα , μη φαίνιτι του βρήκατι καλά , ζέστα , μασλάτι , απλώσατι κι  την αρίδα κι ινιά έχι ου μήνας , σχολίασε ο καφετζής βλέποντας πως κανένας δεν έλεγε να παραγγείλει να πιεί   κάτι .

_Τι θες να πεις βρε σπαγγομαρία , μουρμούρισε κάποιος .

_Σα να μην τα λέτι καλά κύριοι . Κι γω τι θα κάνου  δηλαδής , θα χαύτου μύγις που δεν υπάρχν ; Για να βλέπου προυθυμία , για να βλέπου , συμπλήρωσε ο καφετζής καθώς κλωθογύριζε  γύρω από την ομήγυρη .

_Καζάνουσις ισί Παντιλή ;

_Τώ…ωωωρα  ; Νάταν κι΄ άλλα .

_’Έβγαλις  μπόλκου ;

_Καμιά κατουστί κιλά .

_Καλά να είσι να του πιείς .

_Ισί καζάνουσις , τι έκανις ;

_Κι γω καζάνουσα , αλλά δεν είνι να του που ούτι στουν παππά .

_Γαιτί ;

_Έβγαλα ξνό τσίπουρου .

_Αλήθεια λές ;

_Τόσου αλήθεια , όσου κι η ικλουγή του Τράμπ στο Αμέρικα  .

_Ξνό το θκόμ του τσίπουρου , ξνός κι ου Τράμπ ; Αλλά του τσίπουρου στουν κόρακα , του ρίχνς στου ρέμα κι σκόλασις , αμ αυτόν τι τουν κάντς ;  Για πέντι χρόνια θα τουν λουστούμι , συμπλήρωσε .

_Ξνός , δε λέου , αλλά κι η άλλη  Μαλάμου ;

_Ποια λες , δεν κατάλαβα ;

_Η Κλίντουν . Ικίνι τι ήθηλι γναίκα πράμα ; Βγήκι ου άντρατς  ,να βγεί κι΄ αυτήν προυιδρίνα; Βρε καλά την έκαναν σι λέου .

_Τι να σι που , έχς άρι δίκιου που λεν κι οι βλάχι . Γναίκα πρόϊδρου ; Κάτσι κυράμ στου σπίτις ; Κοίταξι τουν άντρας κι του πιδίς  ; Φκιάσι καμιά πίτα , μπάλουσι κανένα ρούχου Ε , δεν την διώρθουσαν καλά οι αμερικάνι ;

_Αν την διώρθουσαν  λέει…ιιιι !!!

_Ναι , αλλά κι΄ αυτός που έβγαλαν δεν του λες κι έξυπνου ;

_Καλός , αχαμνός , αυτός είνι , να μας ζήσι . Άντι γειά μας κι μιγιά μας , συμπλήρωσε σηκώνοντας την γκλίτσα μέχρι επάνω σε ένδειξη πανηγυρισμού  ένας άλλος μπαρμπούλης .

_Παππού , παππού ; Ακούστηκε η φωνή ενός πιτσιρικά .

_Πάψι χνόδαλου , τώρα μιλάμι ιμείς οι μιγάλι , ισί κάτσι  ικία  ιά κι παίξι μη του ιλικτρουνικό.

_Μα ιγώ θέλου να σας που ένα ανέκδου γιια τον Τράμπ ;

_Πάψι σατανά …

_Όχι εγώ θα σας το που , επέμενε φορτικά ο πιτσιρικάς

_Άστου του πιδί να μας πει … πετου πιδίμ ισί , πέτου , προέτρεψε τον πιτσιρικά κάποιος .

_Μια στιγμή , Ένα αεροπλάνο  πήγαινε  να συντριβεί. Υπήρχαν τέσσερεις  επιβάτες μέσα και  μόνο τρία αλεξίπτωτα. Ο πρώτος  επιβάτης είπε: «Εγώ είμαι ο Στεφ Κάρι, ο καλύτερος παίκτης μπάσκετ του NBA. Τα  εκατομμύρια των οπαδών μου με χρειάζονται και δεν γίνεται να πεθάνω». Έτσι πήρε το ένα αλεξίπτωτο και άφησε το αεροπλάνο. Ο δεύτερος  επιβάτης, ο Ντόναλντ Τραμπ, είπε: «Εγώ είμαι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ και είμαι ο εξυπνότερος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία , και  οι ψηφοφόροι μου δεν θέλουν να πεθάνω». Πήρε κι΄ αυτός το δεύτερο αλεξίπτωτο και πήδηξε από το αεροπλάνο. Ο τρίτος  επιβάτης, ο Πάπας, είπε στον τέταρτο  επιβάτη, έναν 10 χρόνο μαθητή: «Γιε μου, είμαι μεγάλος και δε μου απομένουν πολλά χρόνια, εσύ έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου γι’ αυτό θα θυσιάσω τη ζωή μου. Πάρε το τελευταίο αλεξίπτωτο».

 

Το μικρό αγόρι απάντησε : «Μην ανησυχείς, Παναγιώτατε, υπάρχει ένα αλεξίπτωτο και για εσάς γιατί ο εξυπνότερος πρόεδρος … πήρε την τσάντα μου»!!

_Ουραίου , ουραίου , Βρε τσ’ κιαρατάδις τι βγάζν … , να πάρι ένα ιβρώ να πάρς καραμέλις πρόλαβε να σχολιάσει κάποιος εν μέσω ξεκαρδιστικών γελώτων .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .