Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
5 Νοεμβρίου 2016, 08:28

Σάββατο  πρωί  , έμπλεος πατριωτικής εξάρσεως, λόγω της επετείου του έπους του ΄40 , αλλά και βυθισμένος στις  μύχιες σκέψεις επί πολλών που συμβαίνουν στην πατρίδα , στη χώρα και στον τόπο μας , κατέρχομαι την Πατριάρχου Δημητρίου  Α΄ οδεύοντας προς το κέντρο της πόλης . Πριν προκάνω να πω καλημέρα στον φίλο μου τον Χρήστο , στο κεντρικό εφημεριδάδικο , ακούω  ένα «ψίτ , κύριος» . Γυρίζω το κεφάλι μου από την μεριά που ακούστηκε η φωνή και βλέπω έναν κύριο .

_Στάκα να σου πω κάτι που θέλω , ακούω να μου λέει καθώς πλησίαζε προς το μέρος μου.

_Ώ…ωωχ , έμπλεξες , μου ψιθυρίζει ο Χρήστος .

_Εσύ δεν είσαι που γράφεις στην εφημερίδα ; Με ρωτάει .

_Εγώ που να μην ήμουνα , απαντώ .

_Έλα να σου πω το πάθημά μου να το γράψεις μου λέει τραβώντας απ΄το μανίκι .

_ Να μου πεις ότι  θέλεις αλλά μη μου αρχίσεις περί σκυλιών , δεν το αντέχω , απαντώ.

_Μάγος είσαι ; Που το κατάλαβες βρέ θηρίο ότι θέλω να σου πω γι΄ αυτό ακριβώς ;

_Σύμπτωσης . Του απαντώ.

_Έχει καλώς . Που λες χθες, στην απογευματινή βόλτα , που έβγαλα τον Mάξ  μου, μας έτυχε, σημείωσέ το αυτό ,όχι για πρώτη φορά…, το εξής …

_Δηλαδή ;

_Να,  ο Μάξ μου έχει λατρεία με τα μπαλάκια και συνήθως, έχω μαζί μου ένα και του το πετάω και πηγαίνει και το φέρνει, για να τρέχει λίγο και να ξεδίνει το άμοιρο .

_Μπράβο , μπράβο .

_Μη βιάζεσαι παρακαλώ … Όπως λοιπόν παίζαμε, βλέπω από την άλλη άκρη της πλατείας να πλησιάζει , μια κυρία με ένα άλλο σκυλάκι, το οποίο ήταν λυτό. Εγώ με ηρεμία, φωνάζω κοντά μου τον δικό μου και τον δένω. Δυστυχώς όμως η κυρία που συνόδευε το άλλο σκυλί, δεν έκανε το ίδιο παρ΄ όλο που την φώναξα και την παρακάλεσα ευγενικά. Πριν προλάβω , το άλλο σκυλί, έχει έρθει τρέχοντας… και έχει πέσει επάνω στον δικό μου, με απίστευτη μανία και αγριάδα. Βρε μη , βρε ντού , να φωνάζω εγώ , τίποτα , το μαλλιοτράβηγμα πήγε γόνα .

Το σκυλί εκείνο, ήταν ένα αρσενικό Ντόμπερμαν.  Ο δικός μου, δεν είναι επιθετικός. Αντίθετα, είναι ένα πολύ κοινωνικό σκυλί , και μέχρι τώρα δεν έχει δείξει ποτέ να έχει άσχημες προθέσεις για κανένα άλλο σκυλάκι. Απεναντίας λατρεύει το παιχνίδι με τα άλλα σκυλιά και πάντα τα πλησιάζει διακριτικά και με την καλύτερη διάθεση.  Όμως όταν του αγριέψει κάποιο άλλο αρσενικό, ή αν προσπαθήσει, να τον καβαλήσει… για να του επιβληθεί…, δεν το ανέχεται με τίποτα και βέβαια αγριεύει και εκείνος.  Στην συγκεκριμένη φάση, παρ΄ όλο που τον είχα δεμένο και τον κρατούσα κοντά μου, όσο μπορούσα βέβαια, αντιστάθηκε και όπως καταλαβαίνεται, έγινε το έλα να δεις .

_Βρε  τι κακό σε βρήκε άνθρωπέ μου , του λέω κάπως ειρωνικά .

_Άκου τώρα να δεις . Κατά την διάρκεια του περιστατικού, ενώ εγώ προσπαθούσα απεγνωσμένα  να κάνω ότι μπορούσα, για να αποτρέψω τα χειρότερα , η κυρία σφύριζε αδιάφορη ρουφώντας και ξεφυσώντας το τσιγαριλίκι της . Άλλαξε… μόνο, όταν είδε το σκυλί της να σκάει με δύναμη στο έδαφος, γιατί ο δικός μου, αν και δεμένος και με εμένα να τον τραβολογάω , κατάφερε και τον πήρε φαλάγγι .

_Ντούρος δηλαδή ο δικό σου .Μπράβο , μπράβο , συμπλήρωσα

_Άσε τα μπράβο κι’ άκου :  Αφού, τέλος πάντων , κατάφερε να τον πιάσει… και να τον δέσει και τα πνεύματα κάπως ηρέμησαν, την ρώτησα να μου πει γιατί το αφήνει λυτό αφού ξέρει, ότι το σκυλί  είναι επιθετικό .

_Καλή  ερώτηση , και  τι σου απάντησε ;

_Μάζεψε τον γκέκα σου αγαπητέ μου , μάθε του πρώτα συμπεριφορά και μετά να πεις για το δικό μου σκυλί .

_Τι λέτε κυρία μου , είστε καλά ή να βάλω τις φωνές ; Τις λέω.

_Ώ…ωωωχ , κάνω εγώ .

_Να τις βάλεις όσο θες , τέτοιος είσαι κι΄ εσύ σαν αυτό , συνεχίζει να ουρλικοπάει .

_Κυρία μου συγκρατηθείτε , παραφέρεστε , επιμένω εγώ , όσο γίνεται ποιο ήρεμα .

_Εγώ να συγκρατηθώ , άντε  δίνε του μην ακούσεις κι΄ άλλα , συνεχίζει απτόητη εκείνη .

_Βγήκα απ΄ τα ρούχα μου αγαπητέ μου , το τι άκουσε δεν λέγεται . Με ανάγκασε όμως . Εσείς τι θα κάνατε στην περίπτωση , με ρωτάει .

_Τι να σου πω κύριέ  μου , γενικώς αποφεύγω να τα βάζω με γυναίκες ακόμα κι΄ αν έχω όλα τα δίκια του κόσμου , απαντώ .

_Γιατί ;

_Γιατί στο τέλος σου πετάνε «δεν ντρέπεσαι να τα βάζεις με το αδύναμο φύλλο» και σε τελειώνουν  .

_Αυτό δεν το εσκέφθην . Μ…μμμμ , σα να έχεις δίκιο , κακώς ενεπλάκην και αλληλοπροπηλακιστήκαμε , δεν το ξανακάνω , μου απαντά .

_Και σοφά θα κάνεις , του συμβουλεύω χαιρετώντας τον .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .