Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

22 Οκτωβρίου, 2016 08:29 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Που λέτε αγαπητοί μου αναγνώστες μπορεί ακόμα να μην άρχισαν τα κρύα αλλά μόλις πέσει ο ήλιος θέλει λίγο ζέστα το σπίτι ,αν βέβαια κατοικείς σε πόλη, γιατί αν ζεις σε ορεινό χωριό θέλεις τζάκι κανονικά . Πάντως με το που έσκασε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης , στα 93 λεπτά το λίτρο στην Αθήνα και στην επαρχία να φτάνει 95 , άρχισαν πάλι οι συζητήσεις στα καφενεία αναζητώντας εναλλακτικές  λύσεις .

Θα σας μεταφέρω μια τέτοια συζήτηση σε κάποιο ορεινό χωριό της Καλαμπάκας στο καφενείο .

_Γιώργινα  τι γλέπου , άναψις τζιάκι ;

_Τι να κάνου κρύου , του βράδυ κουτσιανιάζι , απάντησε η Γιώργινα που κρατάει το κεντρικό καφενείο  στην πλατεία του χωριού .

_Καλά έκανις , όπους λες , θέλει λίγου του βράδυ να τσακίσι , απου που πίρατι ξύλα ; Ρώτησε  ο μπάρμπα – Σταθούλας .

_Ά…αα , δεν αγόρασάμι , απ΄ τουν λόγγου έφιρι  μια καρότσα ου Γιώργους (ο άνδρας της) .

_Μ…..μμμμ , καλό ξύλου γλέπου μπράβου , σιγομουρμούρισε ο μπάρμπα – Σταθούλας καθώς κάθονταν σε ένα τραπέζι δίπλα στο τζάκι που έκαιγε  αλλά πριν προλάβει να βάλλει κώλο , που λένε, ακούει απ΄έξω ένα μπί…ιιιιπ , μπί…ιιιπ, μπί…ιιιπ και σε λίγο στην πόρτα εμφανίστηκε ο Φώτης , η παρέα του μπάρμπα – Σταθούλα .

_Καλός τουν  Φώτη , αρά γιατί σκούζι  έτσι τ’αμάξι ;

_Τι να σε που , πήγε ικίνου ικί του παλιόπιδου ου Τάκς  κι’ έβαλι αυτήν τη μ@λ@κία  , τον αισθητήρα..

_Κι τι δλιά κάνι αυτός πως τον ίπις;

_Αισθητήρας  , πας να παρκάρεις κι αρχίζει  μπί…ιιιπ , μπί…ιιιπ ,  … Λες κι μι του μπά…ααμ δε   σταματάς . Να σι πάρουν τα λιφτά τι πιριμέντζ , συμπλήρωσε ο Φώτης .

_Βρε τσ΄ κιαρατάδις τι σκαρφίζουντι για να  σι πάρν τα λιφτά , ατίρα , ατίρα , μονολόγησε ο μπάρμπα – Σταθούλας .

_Γιώργινα , τι γλέπου , του μπουμπούτζις ; Άντι καλό Χειμώνα να πιράσουμι ,φώναξε ο Φώτης κοιτώντας προς την κουζίνα του καφενέ όπου η κυρά – Γιώργενα όλο και κάτι έβρισκε να κάνει .

_Α…αα , φχαριστώ πουλύ , ούλοι μαζί να ίμιστι καλά , φώναξε η κυρά Γιώργενα .

_Άντι φέρι μας απού ένα , παρενέβη ο μπάρμπα – Σταθούλας .

_Αμέσους , αμέσους , απάντησε η κυρά – Γιώργενα από μέσα σκουπίζοντας τα χέρια απ΄την ποδιά της .

_Άκσις ειδήσις  μπάρμπα – Σταθούλα ; Ινινίντα τρία φέτους του πιτρέλιου , ιδώ απάν  γλέπου να φτάνει ινινίντα ινιά μη ένα , ρώτησε ο φώτης . Ισί  τι θα κάψι φέτους ;

_Άκσα , άκσα , κφος είμι ; Τι να κάψου , ότι παλιουπάλκου έχου στη φράχτι απ΄του χουράφι θα του κάψου , που να φτάσι η σύνταξι για πιτρέλιου .

_Δεν καίς ρεύμα ; Aφού έχς βάλι θιρμουπουμπί .

_Άσι Φώτη μη μη του θυμάς , μη μη τοου θυμάς , ήρθι ου λουγαριασμός τσ΄ Διι (ΔΕΗ) κι πήγα  στουν άλλου κόσμου κι γίρσα .

_Γιατί , τι έκανις κι ίχις τόσου ρεύμα ;

_Τι να έχου , μ΄ έφιρι ου γιόσμ  ένα διάλου ικί που φέρνει τρόϊρα , να έχου δρουσιά  , φαίνετι αυτό του μαραφέτι  που είχα ανοιχτό του καλουκαίρι, μη την έκανι την δλιά.

_Σώπα  μπάρμπα –  Σταθούλα , ερκοντίσιο είναι δεν είναι  Boeing 747  ;

_Μα …ααα  ,δεν ιξιγίτι αλλιώτκα . Που να κάψου τόσου ρεύμα μιτά , ένα ψυγείου κι μια τηλιόρασι έχου ου μαύρουσμ .

_Κι φέτους  του Χειμώνα πως θα τη βγάλτς ; Τι θα κάψι ;

_Φέτου ; Δε σ΄ είπα ; Ότι  παλιουπάλκου έχου θα του κάψου στη στόφα . Αγόρασα στόφα κινούργια , «ΚΟΖΑΝΙ» , καλή , θα έχου κι ζέστα θα φκιάνι κι η κυρά Λένου καμιά πίτα να ψυχουπιάνουμι κανά τρίμα .

_Μπάρμπα – Σταθούλα , για πρόσιξι μαναχά μη καϊτι κι έχουμι άλλα ; Προυσουχί , συμπλήρωσε ο Φώτης .

_Έ…εεε , άμα καούμι κάϊκαμι , ένα ιβρώ του λίτρου πιτρέλιου που να του λάβουμι , δε λαβένιτι μη τίπουτας . Ισι  πάντους  ίσι  ουράιους μη του τζάκι , θα χουρτάσι ζιστούλα .

_Να σου πω μπάρμπα – Σταθούλα : γλιτώντς κάτι απ΄ του πιτρέλιου, αλλά .. δίντς τα διπλά σι λουκάϊγκα , μπριτζιόλις κι μπύρις !! Καν καμπώς δεν είνι να κάντζ αλλά δεν υπάρχι κι΄ άλλι λύσι .

_Να μην μας κάνι βαρύ Χειμώνα μαναχά να παρακαλάμι , γιατί αλλιώς τ΄ όχουμι χαμένου , συμπλήρωσε με στεναχώρια ο μπάρμπα – Σταθούλας .

_Δε βαριέσι Μπάρμπα – Σταθούλα , καλά να ίμιστι , θα τη βγάλουμι κι φέτους , του χρόνου κι του παραχρόνου γλέπουμι .

_Μιλάς σουστά , γλέπουμι , άντι να παν κατ  τα ντιρλίκια , ευχήθηκε ο μπάρμπα –  Σταθούλας και ύψωσε το ποτήρι με το μαύρο κρασί .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.