Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

10 Σεπτεμβρίου, 2016 09:54 Επιμέλεια: /

kalibas new site_DCE

Ξημέρωνε Παρασκευή και όπως γνωρίζετε , φίλοι μου αναγνώστες , η Παρασκευή για την Καλαμπάκα, είναι μια εξόχως ξεχωριστή μέρα . Θα με ρωτήσετε τι έχει η Παρασκευή που την κάνει ξεχωριστή έναντι των άλλων ημερών της εβδομάδας ; Πως , δεν έχει . Έχει το παζάρι !!!  Απ΄  όλα τα χωριά της περιοχής και των περιχώρων  αυτής , Μέτσοβο , Ανήλιο ,  Γρεβενά , Δεσκάτα , Ελασσόνα , μέχρι και Βερδικούσια μεριά , τώρα που έγινε και ο δρόμος, κατέρχονται εις Καλαμπάκαν .

Που λέτε , ο μπάρμπα Μηνάς , ένας εβδομηνταπεντακοντούκης ορεσίβιος «νέος» , ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος αποβραδίς της Πέμπτης . Έ , με το που έλαβε και την «πουσούλα» (χαρτί – κατάλογος που γράφονται τα  ψώνια) απ΄την κυρά Μαρίνα , την συμβία  του , την έκανε λαχείο , που λένε .

_Βρε γναίκα , δυο νοματέοι είμαστε , τι είνι τούτα δω που γράφς κι δεν τα βγάζου κι΄ όλας μη τα ουρνιθουσκαλίσματα που φκιάντζ ;

_Κοίτα καλά , μη ξιχάσι τίπουτις ,  ισύ να ξέρς μαναχά , θα ματαπαέντζ πάλι κατ , τον προειδοποίησε .

_Καλώ…ωως , καλώς κυρά Θάτσερ , απάντησε ο μπάρμπα Μηνάς , βάζοντας την πουσούλα στον κόρφο του .Την επαύριο άγρια χαράματα στην στάση του λεωφορείου στο έμπα του χωριού για να κατέλθει εις Καλαμπάκαν .

_Μηνά , για πού πουρνό – πουρνό , για τον Άγιο Μάμα στο Χαλίκι; Τον ρώτησε ένας νεώτερος συγχωριανός του.

_Ποιόν Άγιο Μάμα , για κάτ πάνου .

_Αλήθεια ; Κι΄ γώ νόμσα ότι σε κάλισε ο φίλος σου ο Βουρλίτης (ο μέχρι πρότινος  Αντιδήμαρχος έργων) στο Χαλίκι σαν φίλοι που είστε και σαν ξαδέρφια , Βλάχος αυτός , Αρβαντόβλααχος ισι …

_Όχι, τώ…ωωωρα ου Βουρλίτσι , δεν τον αφήντζ  κι΄ αυτόν τουν φουκαρά στη σκασίλατ ..

_Γιατί άρρωστος είνι ;

_Όχι , τι άρρουστους , ου Βουρλίτσι άρρωστους ;  Αρουσταίνι η αρρώστια ; όχι μια χαρά είνι απού υγεία  , απ΄ ούλα τα΄ άλλα δεν είνι καλά .

_Δηλαδής ;

_Δεν έμαθις ;

_Όχι , τι να μάθου ;

_Τουν πέταξι πέρα απ’  Αντιδήμαρχου ου Δήμαρχους .

_Έπαθι τέτοια κασκαρίκα

_Ναι σι λέο…οοου !!!

_Κι που πας τότις άμα δεν πάς στον Άγιο Μάμα ;

_Κατιβαίνου κάτ να πληρώσου τα  σκασμένα τα άμφια (ΕΜΦΙΑ) .

_Ποια άμφια , απ΄ ότι ξέρου δεν έχς κανένα παππά στου σπίτι , ποια άμφια ;

_Θα μη ζουρλάντζ ; Είπα ιγω για άμφια τ΄ παππά ;

_Για ποια λες τότινις ;

_Για τα άμφια τσ’  ιφουρίας , λέου .

_ Ά…ααα , τώρα μπήκα , για τον ΕΜΦΙΑ , λες ;

_Γι΄ αυτόν , ξέρς πόσα  θέλου να πληρώσου ;

_Πόσα ;

_Μήπους κι γω ξέρου ; Έχασα του λουγαριασμό .

_Είνι πουλλά ;

_Αν είνι λέει , ΑΜΦΙΑ να πληρώσου ;  Φόρου ισουδήματους να πληρώσου ;  Tηλέφουνου , νιρό , φως , να πληρώσου ; Στα πιδιά  κι στα αγγόνια να στείλου ;  Τι να πρωτουπληρώσου. Κι κατ η σύνταξη . Κάθι βουλά που πάνου στην τράπιζα , ούλου κι λιγότιρα βρίσκου στου βιβλιάριου .

_Ου μουναδικός είσι , όλοι αυτήν την δλειά κάνουμι .

_Ναι λιβέντιμ , αλλά που θα πάει αυτό , ότι είχαμι στα βιβλιάρια τα σφούγκσαμι , τώρα κι να θέλου δεν έχου να πληρώσου . Κι΄ έχς κι την Κυρά – Μαρίνα να ζητάει τη μάννατς κι τουν πατέρατς , διάβασι ιδώ τι μ΄ έγραψι να ψουνίσου , συμπλήρωσε και έβγαλε την «πουσούλα»  της κυρά – Μαρίνας με τα ορνιθοσκαλίσματα .

_Αμ ισι μπάρμπα – Μηνά θέλτς νταλίκα να τα φέρς ούλα αυτά απάν μιριά , καλά παντουπουλίου θα ανίξτι ;

_Να πάρουμι απ΄ ούλα γιατί τα πράματα δ…εεεν , πάνουν καλά , λέει .

_Ότι δεν πάνουν , δεν πάνουν αλλά κι τόσα πράγματα πάλι , χαζουμάρα ….

_Άστην ισί θα την τακτουποιήσου καλά .

Που λέτε , ο μπάρμπα – Μηνάς κατήλθε Καλαμπάκα , γύρισε το παζάρι ψώνισε κάτι τσάκνα κι΄ άχυρα , που λένε , έσφιξε και καμιά τρία –  τέσσερα καραφάκια , έκανε και κούς – κούς με γνωστούς που συνάντησε και κατά το μεσημέρι , ξανά λεωφορείο και στο χωριό .

_Που είνι τα ψώνια ; Ρώτησε η κυρά – Μαρίνα .

_Γναίκα , φκιάσι καμιά πίτα γιατί τα σούπερ έχουν απεργία διαρκείας , της απάντησε .

_Στάλιγα , δεν στάλιγα ; Άντι τώρα να δούμι τι θα βάλου στην κατσαρόλα.

_Λάχανα , μάσι , λάχανα απ΄ τουν κήπου , ιμάς χουλιάζι  που τα έχουμι ούλα ;

_Του βρήκις πάλι, απάντησε η κυρά – Μαρίνα βγάζοντας βαθύ αναστεναγμό !!!

Που λέτε τσεμπέρι στο κεφάλι η κυρά Μαρίνα , σκαφίδι και άρχισε να ζυμώνει για ν΄ ανοίξει πέτουρα για την πίττα .  Και σου φτιάνει μια πίτα , τι πίτα λέτε , γόνα τα λάχανα . Μουσχόφαγε ο μπάρμπα – Μηνάς !!!

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.