Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
3 Σεπτεμβρίου 2016, 08:17

Η Νέλη , έτσι την φωνάζουν – τώρα αν ρωτάτε πως την βάφτισε ο νονός της θα σας γελάσω – είναι μια νέα κοπέλα που διάγει το τρίτο έτος του έγγαμου βίου της με τον εκλεκτό της καρδιάς της , τον Δημήτρη .

Τα παιδιά γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο , ερωτεύτηκαν , αγαπήθηκαν και ο έρωτας αυτός κατέληξε σε γάμο…οοο !!! Αλλά , όπως γνωρίζετε καλύτερον εμού αγαπητοί μου αναγνώστες ο έρωτας είναι καλό συναίσθημα αλλά δυστυχώς δεν χορταίνεις  μόνο με έρωτα . Κι,  άμα περάσει ο πρώτος ενθουσιασμός και μπεις στην καθημερινότητα , τότε βράστε ρίγανη , που λέει και η παροιμία . Έρχονται οι τριβές , οι τριβές φέρνουν γκρίνια και η  γρίνια σκοτώνει τον έρωτα…ααα . Έ, άμα σκοτωθεί ο έρωτας , τότε απλά συζείς . Κι΄ άμα υπάρχουν και υποχρεώσεις , τότε κλάφτα Χαράλαμπε, που λένε .

Που λέτε φίλοι μου αγαπημένοι ,το ζεύγος αν και με μπιλιτζίκια (πτυχία) – όπως έλεγε και η θειά μου η Ευγενία –  ανά χείρας  , με ξένες γλώσσες και βάλτε , δουλειά γιόκ . Και όλα στην καμπούρα  των γονιών  που  ανέλαβαν τα βάρη και τις υποχρεώσεις  του ζευγαριού .

_Δημητράκη  , κοίτα , αύριου θα σκουθούμε πρωϊ , έχουμι δλιά στου μαντρί , προειδοποίησε  τον γιό του  ο πατέρας του το απόγιομα της προηγούμενης μέρας , καθώς τον είδε να καταφθάνει στο σπίτι με την γυναίκα του από την πρωινή (;) έξοδο για καφέ στην Καλαμπάκα .

_Ούι…ιιιι , αρά δεν αντρέπισι μαναχά λέου ιγώ ; Τι κουβέντις είνι αυτές που λες του πιδί ; τον αποπήρε η γυναίκα του η κυρά – Περιστέρα .

_Τι είπα ρε γυναίκα ; Είπα τίπουτις κακό κι δεν κατάλαβα ;

_Ου γιός ου θκόσμ θα πάει στου μαντρί ;

_Γιατί βρε γυναίκα ; Πρόβατα έχουμι στου μαντρί θα πάμι , που θα πάμι , στου μέγαρου Μαχίμου ; Αν είμασταν Προυθυπουργοί θα παέναμι στου Μαξίμου .

_Ου…οοουι , π’  δεν αντρέπισι μαναχά λέου ιγώ , πιδί μη πτυχίου στα χέρια θα πάει στου μαντρί του θκός ; Πάψι μαναχά να μη σ΄ ακούου , συμπλήρωσε η κυρά – Περιστέρα αγριεμένα .

_Γναίκα , βάλι μυαλό…οοοο , ισί του χαλάς του χουσμέτι , αγρίεψε ο πατέρας του Δημήτρη ο κυρ – Παντελής .

_Ού κινταυτρουμένι τ΄ κιαρατά που θα αφήκου ιγώ τουν θκόμ τουν γιό να ρθεί  στου θκός του παλιουμάντρι , γι΄ αυτό τουν σπούδασα για να γίνι τζιουμπάνους ; Σα δεν αντρέπισι μαναχά λέου ιγώ , επέμενε να λέει η κυρά- Περιστέρα που πολύ την πείραξαν οι κουβέντς του αντρός της .

_Ά…ααα , έτσι ά….αα ; Είνι κακό δηλαδής να ίσι τζιουμπάνους ; Γναίκα , βάλι μυαλό μη σι στείλου πίσου στουν πατέρας , συμπλήρωσε υψώνοντας την φωνή ο κυρ – Παντελής .

_Τώρα , ακόμα πατέρας, ου πατέρας έχι δέκα χρόνια πιθαμένους , ακόμα πατέρας , Θέμ σχώραμι , απάντησε η κυρά Περιστέρα κάνοντας τον σταυρό της .

_Πιδιά , αφήστη τουν να λέει αυτόν , δεν έχτι να παέντι  πθινά , θα  πάνου ιγώ στου μαντρί , ισείς κοιμπθίτι τα πίστουμα .

_Ναι κοιμπθίτι μέχρι του γιόμα να δούμι ποιος θα μας δώσι να φάμι , παρενέβη εκ νέου ο κυρ Παντελής .

_Πάψι αρά , νιόπαντρα πιδιά είνι , δεν αντρέπισι ; Άμα δεν κοιμπθούν τώρα πότι θα κοιμθούν , όταν θα γίνουν σαν κι μας ;

_Γναίκα , πάψι….ιιιι

_Τι να πάψου , θκόσμ γιος στου μαντρί δεν έρχιτι .

_Ναι αλλά ιγώ θέλου βουήθεια , πως θα γίνι ;

_Να βρεις Άλβανό να σι κάνι τς δλιές απ’  θες , τον έκοψε η κυρά – Περιστέρα που σε κάθε κουβέντα που έλεγε ο άντρας της , είχε και λύση αρκεί να μην  δει τον γιόκα της στο    μαντρί .

_Καλά….αααα , καλά….ααα , αλλά να σας δού τι θα κάντι άμα πάθου τίπουτα ιγώ .

_Φτου , φτου , φτου , τι λες , χάζιψις ντυπ ; Παρενέβη πάλι η κυρά Περιστέρα  παίρνοντας αυθαιρέτως τον λόγο .

_Ναι βρε γναίκα , μπαϊλτσα κι γω , εβδομήντα χρόνια είνι αυτά , θέλου να ξαπουστάσου ψύχα .

_Κι βρήκις την ώρα να ξαπουστάσι ;  Πιδιά  , φυβγάστι , πάτι στου κριβάτι να κοιμθείτι γιατί ίστι πιθαμένα , πρόσταξε η κυρά – Περιστέρα .

_Ναι , πάτι να κοιμπθίτι  γιατί έσκαβέτι ούλη μέρα σήμιρις , σχολίασε ο Κυρ- Παντελής τινάζοντας ένα καυαραφάκι τσίπουρο .

_Πατέρα , άσε τι λέει η μάνα , αύριο ειδικά δεν γίνεται με τίποτα να έρθω στο μαντρί .

_Γιατί , που θα πας ; Έχς καμιά σουβαρή δλιά ;

_Αύριο ; Έ…εεεε  , έ…εεε , αύριο έρχεται ο Θεός .

_Ποιός Θεός βρε πιδίμ ζουρλάθκις ντυπ ;

_Ά…αα , ένας  είναι ο Θεός και άλλος δεν υπάρχει , συνέχισε να λέει ο Δημήτρης με τον κυρ – Παντελή να μην καταλαβαίνει περί τίνος Θεού μιλάει ο γιόκας του .

_Ο Βασιλάρας ρε πατέρα , ο Βασιλάρας !!!

_Ποιός Βασιλάρας , θα μη ζουρλάντζ ;

_Ο Καρράς πατέρα , ο  Βασίλης Καρράς . Όχι , πως το βλέπεις εσύ , είναι λογικό να έρθει ο Θεός εδώ και εγώ να έρθω στο μαντρί ;

_Καλά ση λέι του πιδί , δώστου λιφτά να πάι στουν Θιό , παρενέβη πάλι η κυρά –Περιστέρα.

_Λιφτά γιόκ , δεν υπάρχν ούτι για τουν Θιό .

_Έλα ιδω λιβέντιμ , πάρι ένα μπλέ που του φυλάγου τόσον κιρό , πρόσταξε η κυρά Περιστέρα βγάζοντας απ΄ τα σοργκόφια  της ένα κολλαριστό πεντακοσάρικο .

Το βράδυ ο Δημητράκης εθεάθη να ρίχνει στην χούφτα του Καρρά ουίσκι !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .