Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

3 Σεπτεμβρίου, 2016 08:17 Επιμέλεια: /

kalampakiotika

Η Νέλη , έτσι την φωνάζουν – τώρα αν ρωτάτε πως την βάφτισε ο νονός της θα σας γελάσω – είναι μια νέα κοπέλα που διάγει το τρίτο έτος του έγγαμου βίου της με τον εκλεκτό της καρδιάς της , τον Δημήτρη .

Τα παιδιά γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο , ερωτεύτηκαν , αγαπήθηκαν και ο έρωτας αυτός κατέληξε σε γάμο…οοο !!! Αλλά , όπως γνωρίζετε καλύτερον εμού αγαπητοί μου αναγνώστες ο έρωτας είναι καλό συναίσθημα αλλά δυστυχώς δεν χορταίνεις  μόνο με έρωτα . Κι,  άμα περάσει ο πρώτος ενθουσιασμός και μπεις στην καθημερινότητα , τότε βράστε ρίγανη , που λέει και η παροιμία . Έρχονται οι τριβές , οι τριβές φέρνουν γκρίνια και η  γρίνια σκοτώνει τον έρωτα…ααα . Έ, άμα σκοτωθεί ο έρωτας , τότε απλά συζείς . Κι΄ άμα υπάρχουν και υποχρεώσεις , τότε κλάφτα Χαράλαμπε, που λένε .

Που λέτε φίλοι μου αγαπημένοι ,το ζεύγος αν και με μπιλιτζίκια (πτυχία) – όπως έλεγε και η θειά μου η Ευγενία –  ανά χείρας  , με ξένες γλώσσες και βάλτε , δουλειά γιόκ . Και όλα στην καμπούρα  των γονιών  που  ανέλαβαν τα βάρη και τις υποχρεώσεις  του ζευγαριού .

_Δημητράκη  , κοίτα , αύριου θα σκουθούμε πρωϊ , έχουμι δλιά στου μαντρί , προειδοποίησε  τον γιό του  ο πατέρας του το απόγιομα της προηγούμενης μέρας , καθώς τον είδε να καταφθάνει στο σπίτι με την γυναίκα του από την πρωινή (;) έξοδο για καφέ στην Καλαμπάκα .

_Ούι…ιιιι , αρά δεν αντρέπισι μαναχά λέου ιγώ ; Τι κουβέντις είνι αυτές που λες του πιδί ; τον αποπήρε η γυναίκα του η κυρά – Περιστέρα .

_Τι είπα ρε γυναίκα ; Είπα τίπουτις κακό κι δεν κατάλαβα ;

_Ου γιός ου θκόσμ θα πάει στου μαντρί ;

_Γιατί βρε γυναίκα ; Πρόβατα έχουμι στου μαντρί θα πάμι , που θα πάμι , στου μέγαρου Μαχίμου ; Αν είμασταν Προυθυπουργοί θα παέναμι στου Μαξίμου .

_Ου…οοουι , π’  δεν αντρέπισι μαναχά λέου ιγώ , πιδί μη πτυχίου στα χέρια θα πάει στου μαντρί του θκός ; Πάψι μαναχά να μη σ΄ ακούου , συμπλήρωσε η κυρά – Περιστέρα αγριεμένα .

_Γναίκα , βάλι μυαλό…οοοο , ισί του χαλάς του χουσμέτι , αγρίεψε ο πατέρας του Δημήτρη ο κυρ – Παντελής .

_Ού κινταυτρουμένι τ΄ κιαρατά που θα αφήκου ιγώ τουν θκόμ τουν γιό να ρθεί  στου θκός του παλιουμάντρι , γι΄ αυτό τουν σπούδασα για να γίνι τζιουμπάνους ; Σα δεν αντρέπισι μαναχά λέου ιγώ , επέμενε να λέει η κυρά- Περιστέρα που πολύ την πείραξαν οι κουβέντς του αντρός της .

_Ά…ααα , έτσι ά….αα ; Είνι κακό δηλαδής να ίσι τζιουμπάνους ; Γναίκα , βάλι μυαλό μη σι στείλου πίσου στουν πατέρας , συμπλήρωσε υψώνοντας την φωνή ο κυρ – Παντελής .

_Τώρα , ακόμα πατέρας, ου πατέρας έχι δέκα χρόνια πιθαμένους , ακόμα πατέρας , Θέμ σχώραμι , απάντησε η κυρά Περιστέρα κάνοντας τον σταυρό της .

_Πιδιά , αφήστη τουν να λέει αυτόν , δεν έχτι να παέντι  πθινά , θα  πάνου ιγώ στου μαντρί , ισείς κοιμπθίτι τα πίστουμα .

_Ναι κοιμπθίτι μέχρι του γιόμα να δούμι ποιος θα μας δώσι να φάμι , παρενέβη εκ νέου ο κυρ Παντελής .

_Πάψι αρά , νιόπαντρα πιδιά είνι , δεν αντρέπισι ; Άμα δεν κοιμπθούν τώρα πότι θα κοιμθούν , όταν θα γίνουν σαν κι μας ;

_Γναίκα , πάψι….ιιιι

_Τι να πάψου , θκόσμ γιος στου μαντρί δεν έρχιτι .

_Ναι αλλά ιγώ θέλου βουήθεια , πως θα γίνι ;

_Να βρεις Άλβανό να σι κάνι τς δλιές απ’  θες , τον έκοψε η κυρά – Περιστέρα που σε κάθε κουβέντα που έλεγε ο άντρας της , είχε και λύση αρκεί να μην  δει τον γιόκα της στο    μαντρί .

_Καλά….αααα , καλά….ααα , αλλά να σας δού τι θα κάντι άμα πάθου τίπουτα ιγώ .

_Φτου , φτου , φτου , τι λες , χάζιψις ντυπ ; Παρενέβη πάλι η κυρά Περιστέρα  παίρνοντας αυθαιρέτως τον λόγο .

_Ναι βρε γναίκα , μπαϊλτσα κι γω , εβδομήντα χρόνια είνι αυτά , θέλου να ξαπουστάσου ψύχα .

_Κι βρήκις την ώρα να ξαπουστάσι ;  Πιδιά  , φυβγάστι , πάτι στου κριβάτι να κοιμθείτι γιατί ίστι πιθαμένα , πρόσταξε η κυρά – Περιστέρα .

_Ναι , πάτι να κοιμπθίτι  γιατί έσκαβέτι ούλη μέρα σήμιρις , σχολίασε ο Κυρ- Παντελής τινάζοντας ένα καυαραφάκι τσίπουρο .

_Πατέρα , άσε τι λέει η μάνα , αύριο ειδικά δεν γίνεται με τίποτα να έρθω στο μαντρί .

_Γιατί , που θα πας ; Έχς καμιά σουβαρή δλιά ;

_Αύριο ; Έ…εεεε  , έ…εεε , αύριο έρχεται ο Θεός .

_Ποιός Θεός βρε πιδίμ ζουρλάθκις ντυπ ;

_Ά…αα , ένας  είναι ο Θεός και άλλος δεν υπάρχει , συνέχισε να λέει ο Δημήτρης με τον κυρ – Παντελή να μην καταλαβαίνει περί τίνος Θεού μιλάει ο γιόκας του .

_Ο Βασιλάρας ρε πατέρα , ο Βασιλάρας !!!

_Ποιός Βασιλάρας , θα μη ζουρλάντζ ;

_Ο Καρράς πατέρα , ο  Βασίλης Καρράς . Όχι , πως το βλέπεις εσύ , είναι λογικό να έρθει ο Θεός εδώ και εγώ να έρθω στο μαντρί ;

_Καλά ση λέι του πιδί , δώστου λιφτά να πάι στουν Θιό , παρενέβη πάλι η κυρά –Περιστέρα.

_Λιφτά γιόκ , δεν υπάρχν ούτι για τουν Θιό .

_Έλα ιδω λιβέντιμ , πάρι ένα μπλέ που του φυλάγου τόσον κιρό , πρόσταξε η κυρά Περιστέρα βγάζοντας απ΄ τα σοργκόφια  της ένα κολλαριστό πεντακοσάρικο .

Το βράδυ ο Δημητράκης εθεάθη να ρίχνει στην χούφτα του Καρρά ουίσκι !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.