Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
20 Αυγούστου 2016, 08:08

Είναι αλήθεια ότι ο δεκαπενταύγουστος για την Ελλάδα είναι ο μήνας της αραξιάς , της ξεγνοιασιάς , της ραστώνης και των πανηγυριών . Τίποτα δεν δουλεύει , τίποτα δεν κινείται σε κανονικούς ρυθμούς . Αμ και την άνοδο των μυρίων από τον Κλεινόν Άστη στην δόλια την ελληνική περιφέρεια που την βάζετε. Και δεν είναι που έρχονται  κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν και  να επιβάλουν τους δικούς τους , πρωτευουσιάνικους , ρυθμούς και συμπεριφορές , στις τοπικές κοινωνίες . Είσαι εποχούμενος αυτήν την περίοδο ;  Αφήστε το αμάξι γιατί είναι σίγουρο ότι θα κουτουλήσετε με Αθηναίο εποχούμενο ο οποίος όχι ότι δεν είναι καλός οδηγός αλλά απλά έχει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά που την επιβάλει το Κλεινόν Άστυ με χωσίματα , περίεργα παρκαρίσματα , προσπεράσεις και μια σειρά  άλλα τέτοια που για έναν οδηγό της επαρχίας δεν συνάδουν .

Έ , αυτό έγινε το  εορταστικό τριήμερο της Παναγιάς στην Καλαμπάκα που δέχθηκε όχι μόνο την έλευση των πρωτευουσιάνων αλλά και την έλευση των εκ Γερμανίας και αλλαχού μεταναστών καθώς και αυτοί τον  Αύγουστο επιλέγουν να κάνουν τας διακοπάς τους στην γενέθλια γη . Βλέπετε δεν λησμονούν ότι αυτόν τον μήνα η Ελλάδα ούλη πανηγυρίζει , οπότε τα μαζεύουν και νάτους στην φτωχή πλην τίμια Ελαδίτσα…αααα !!! Και εκεί το γλυκό έρχεται και δένει μια χαρά .

Ο φίλος μας ξύπνησε , όπως το συνηθίζει σταθερά επί χρόνια τώρα , πρωί και μη έχοντας τι άλλο να κάνει κατήλθε από τα άνω της πόλης στο κέντρο να πιεί τον πρωινό του καφέ και να ρεμβάσει την πόλη που σιγά – σιγά αναδεύει μέσα στην Αυγουστιάτικη ραστώνη . Καθ΄ οδόν  και θέλοντας  παρέα κοντοστέκεται  για λίγο και παίρνει τηλέφωνο σ΄ έναν φίλο του: _Έλα  Κώστα , θα βγεις για καφέ ;

_Καλά ρε μεγάλε στον ύπνο σου με έβλεπες ; Αργότερα  , θέλω να κοιμηθώ  κι΄ άλλο , είμαι ψόφιος  ,του  απαντά .

_Τι έκανες , έσκαβες όλη νύχτα και είσαι ψόφιος ;

_Όχι ξενύχτης είμαι , απαντά ο Κωστάκης .

_Καλά δικέ μου,  όνειρα γλυκά και ασκανδάλιστα , του λέει και κλείνει το τηλέφωνο. Παίρνει τον επόμενο  ούτε καν του απαντάει. Τι να κάνει ο άνθρωπος , ποιώντας  την ανάγκη φιλοτιμία , παίρνει μια φίλη που είχε  να δει και καιρό .

_Μ…μμμμμ , ν…ννναι , ποιος μ…… , είναι άγρια μεσάνυχτα , ακούει , φανερό ότι την έκανε την γκάφα του ο δικό σου.

_Έλα καλημέρα , θα βγεις για καφέ τι θα κάνεις ; Ρωτάει .

_Ρε π….. , κοιμήθηκα τόσο ; Τι ώρα είναι; Σιγομουρμουρίζει μεταξύ ύπνου και ξύπνιου.

_Δέκα απαντά ο δικό σου .

_Δέ…εεεκα;  Με δουλεύεις ; Με ξυπνάς στις δέκα άγρια χαράματα για να μου προτείνεις να βγω για καφέ ;

_Γιατί , τι έχει η ώρα , μεσημέριασε , της απαντά εκείνος σοβαρά .

_Καλά  δεν ξέρεις ότι δεν μου αρέσει να βγαίνω τέτοιες ώρες για καφέ δικέ μου ; Πήγαινε πάρε ένα γαμημένο περιοδικό και ξεφύλλισέ το , ακούει να του  λέει η δικιά σου και κλείνει το τηλέφωνο απότομα .

Να μην σας τα πολυλογώ ο δικός μας αποφασίζει να πάει τελικά ολομόναχος για καφέ αλλά βρήκε το χώρο φίσκα στον κόσμο , άγνωστοι επί το πλείστον , κάτι που του έκανε εντύπωση . Αφού επόπτευσε για λίγο και βλέποντας ότι δεν έχει πιθανότητα να αδειάσει αλλά μάλλον να γεμίσει περισσότερο πάει στο διπλανό αλλά η ίδια εικόνα κι’ εκεί .

_Βρε Ελλάδα της κρίσης , σιγοψιθύρισε και την έκανε με ελαφρά κάνοντας περιπάτους , πάνω κάτω την Τρικάλων μπας και βρει πουθενά μέρος να στρεχιάσει αλλά εις  μάτην , καρέκλα ούτε για δείγμα . Εν πάση περιπτώσει κάπου βρήκε ένα φίλο του που ήδη είχε βολευτεί και παρακαλώντας τον ιδιοκτήτη βρήκε ένα σκαμπό της κακιάς ώρας και κάθισε πρόχειρα .

_Τι γίνεται ρε μεγάλε σήμερα ; Γιατί τέτοιος χαλασμός ; Ρώτησε.

_Δεν πείρες χαμπάρι ότι κατέφθασαν Πρωτευουσιάνοι , λαζογερμανοί για δεκαπενταύγουστο ;

_Ω…ωωχ , την κάτσαμε, απάντησε ο Κωστάκης κουνώντας τα χέρια .

_Ξέρεις πως έρχονται και πως φεύγουν .

_Όχι , πως ;

_Έρχονται άδειοι και φεύγουν με τίγκα τα καπό των αυτοκινήτων με την μούρη να βλέπει ουρανό .

_Σοβαρώς ;

_Όχι παίζουμε , μεγάλε !!!

Και ενώ γίνονταν αυτή η στιχομυθία , στο δίπλα τραπέζι η Αθηναία  μόνιμη κάτοικος με ρίζες απ΄ τα Τζουμέρκα , παραπονούνταν στον σερβιτόρο για τον καφέ της και για το ότι δεν υπήρχε  ιντερνέτ  και δεν μπορούσε να μπει στο φέϊς μπουκ της .

_Άκου πρόβλημα που έχει η γυναίκα ,σιγοψιθύρισε και σηκώθηκε να φύγει μέσα στα νεύρα.

Φίλοι μου αναγνώστες , μ’  αυτά και μ΄ αυτά κλείνει το φετινό Καλοκαίρι . Και του χρόνου να είμαστε καλά !!!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .