Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
6 Αυγούστου 2016, 08:22

Η κοπελιά , γύρω στα 19 – 20 χρόνων , απολάμβανε με τις κολλητές της το απογευματινό φραπουτσίνο της σχολιάζοντας τις εμπειρίες της για το πως πέρασε τις διακοπές της σε γνωστό κοσμοπολίτικο Αιγαιοπελαγίτικο νησί , όπου συναθροίζονται ,οι ερωτευμένοι και όχι μόνο , θα πρόσθετα εγώ . Τώρα , το πώς και με τι «λιλιά»  μπόρεσε η περί ου ο λόγος  να παραθερίσει στο παγκοσμίως πολυθρύλητο ελληνικό νησί με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα , είναι ένα θέμα που ομολογώ δυσκολεύομαι να κατανοήσω αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα , θα έλεγα γενικότερο του Ελληνικού γίγνεσθαι .

Και αφού ποια η κουβέντα ολοκληρώθηκε για τα της Σαντορίνης , έφτασε και στο τοπικό κοινωνικό γίγνεσθαι διανθιζόμενη με διάφορα πιπεράτα πράγματα που πραγματικά κωλύομαι να σας μεταφέρω . Κάπου εκεί χτυπάει το τηλέφωνο της κοπελιάς : _Ναι , έλα , τι θες ; Απάντησε απότομα και θα έλεγα άγρια εντελώς αντίθετο με την  γλυκιά όψη της κοπέλας . Όχι δεν θέλω , δεν θέλω σου λέω … , σου λέω δε θέλω να δουλέψω , τέλος , το κατάλαβες ; ακούω να λέει και κλείνει το τηλέφωνο απότομα ρίχνοντας μια βρισιά που ούτε στην περίφημη τρούμπα δεν άκουγες .

Να μην σας τα πολυλογώ  απ΄ τα συμφραζόμενα  της κοπέλας κατάλαβα ότι  η μητέρας της την πίεζε να δουλέψει  και εκείνη αρνιόνταν πεισματικά .

_Άκου  να δουλέψω ;Έλα μ……  στον τόπο σου , άκουσα να ψιθυρίζει μεγαλόφωνος και ειλικρινά περιήλθα σε δύσκολη θέση μια και ήταν φανερό πως ως γειτονικός ομοτράπεζος ήθελα δεν ήθελα άκουγα τα πάντα απ΄ την γενόμενη συζήτηση  . Αλλά η κοπέλα φώναζε τόσο έντονα που και ωτοασπίδες να είχα πάλι θα άκουγα την συζήτηση .

Εν πάση περιπτώσει , το έπαιζα και εγώ αδιάφορος όχι τόσο  για  να μην με πάρουν γραμμή ότι γίνομαι ωτακουστής , όσο γιατί ήθελα να φανεί ότι δεν με προκαλεί η βαριά βωμολοχία της κοπέλας .

Μετά από λίγο και αφού το θέμα με την δουλειά μάλλον είχε διευθετηθεί(;) η κουβέντα γύρισε σε ένα θέμα που ειλικρινά με  εντυπωσίασε για το γεγονός ότι έχει ιδεολογοποιηθεί  τόσο έντονα στους νεανικούς κύκλους .

_Άσε ρε μ…… , χτύπησα ένα τατουάζ γ…..ω , είπε  εντελώς φυσιολογικά , λες και μιλούσε για κάτι εντελώς καθημερινό θέμα , η κοπέλα με την αθυροστομία που την διέκρινε .

_Που ρε μ…. , για δείξτο να δω , την προέτρεψε η φίλη της με την εν λόγω πρωταγωνίστρια του σημερνού ευθυμογραφήματοςνα σηκώνει την διάφανη ριχτή πουκαμίσα της μέχρι πάνω στο στήθος της .

_Μ…… , είναι γ…….. , ψιθύρισαν οι άλλες κοπέλες ψηλαφώντας το τατουάζ της φίλης τους .

_Γ……ο , έ ; Εγκρίνετε ; Ρώτησε η κοπέλα κατεβάζοντας την πουκαμίσα της .

_Και γ….ω  , απάντησαν όλες μαζί  εν χορό .

_Αύριο πάω να τρυπήσω το αυτί , μου έδωσε είκοσι ευρώ ο πατέρας μου αλλά μου είπε : _Το αυτί κάντο σουρωτήρι , δε με πειράζει , μη σε δω όμως να τρυπάς την γλώσσα ή την θηλή , σε σκότωσα κακομοίραμ .

_Και τι θα κάνεις ; Την ρώτησαν οι φίλες της με έντονο ενδιαφέρον .

_Δε μπα να λέει , γραμμένο στα τ……. μου τον έχω , απάντησε η κοπέλα ανεβάζοντας την βωμολοχία στο ύψη .

Ήταν το αποκορύφωμα της κουβέντας που πραγματικά με εξόργισε τόσο που αναγκάστηκα να μαζέψω τα τσουμπλέκια που είχα απλώσει πάνω στο τραπέζι και να αποχωρήσω έντονα προβληματισμένος για πολλά που .

Αναζητώντας πληροφόρηση επί του θέματος , απευθύνθηκα κι γω   σε ειδήμονα και μαθαίνω ότι:  « …το piercing, δηλαδή το τρύπημα σε διάφορα σημεία του προσώπου ή του σώματος , είναι πολύ διαδομένο σήμερα κι αφορά την πλειοψηφία των εφήβων – σε αντίθεση με ότι ίσχυε παλαιότερα που αφορούσε μικρό ποσοστό επαναστατών εφήβων. Όπως με τα ρούχα, τα χτενίσματα ή το μακιγιάζ (τα κορίτσια), έτσι και με το τρύπημα σε διάφορα σημεία, από το κλασικό αυτί μέχρι τη γλώσσα, κι από το μάγουλο μέχρι τη θηλή, οι έφηβοι προσπαθούν , λέει , να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους και να βρουν τρόπο να την εκφράσουν .

Οι γονείς πάλι εκτός από τις αισθητικές διαφωνίες, έχουν  και αγωνίες ιατρικής φύσεως, καθώς πρόκειται για πράξεις που κάποιες φορές εγκυμονούν κίνδυνους (τραυματισμούς, μολύνσεις κ. ά) για λοιμώξεις. Ωστόσο, η μύτη και η γλώσσα σπανίως παρουσιάζουν μολύνσεις ύστερα από piercing κι αυτό γιατί ο οργανισμός αναπτύσσει γρήγορες διαδικασίες ίασης αυτών των δύο σημείων του σώματος. Η τρύπα στη γλώσσα θα κλείσει μέσα σε 6-8 εβδομάδες αν αφαιρεθεί το σκουλαρίκι σε αντίθεση με το αυτί που μπορεί να μην κλείσει και ποτέ…» .

_Μωρέ μπράβο τι μαθαίνω σήμερα ;

_ «Γηράσκεις αεί διδασκόμενος» , μου λέει ο φίλος μου ειδήμων και ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία  τι να έκανα το κατάπια !!!

_Αν σου τύχει και αντιμετωπίσεις θέμα στην οικογένεια  τι κάνεις ; Αναρωτήθηκα και ιδού

τι λέει ο ειδικός :

«…Αν το σχολείο δεν επιτρέπει τέτοιου είδους παρεμβάσεις, εξηγήστε του με ηρεμία ότι πρέπει να σεβαστεί τα όρια του σχολείου. Το piercing πρέπει να γίνεται σε χώρους απολυμασμένους από εξειδικευμένο προσωπικό με αποστειρωμένα εργαλεία. Οι σωστοί επαγγελματίες του piercing δεν αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν piercing σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος καθώς οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι . Έτσι, δεν κάνουν τρύπημα ποτέ σε βλέφαρα, χείλη, γλώσσα στο κάτω μέρος της, σταφυλή, μικρές ή ανεστραμμένες θηλές, στο στέρνο, κάτω από την κλείδα, προσπαθήστε να συζητάτε μαζί τους λόγους που θέλουν να κάνουν piercing . αν δεν μπορείτε να μεταπείσετε τον έφηβο συνοδέψτε τον εσείς σε επαγγελματία που γνωρίζετε ότι διασφαλίζονται οι συνθήκες υγιεινής που απαιτούνται .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .