Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
23 Ιουλίου 2016, 07:58

Ο Παντελής είναι ένα παλικάρι σαν τα κρύα τα νερά ,  καθαρός Έλληνας , λυγερόκορμος ,  καστανόξανθος με μούσι και μουστάκι περιποιημένα , μάτια  μαύρα , σωστός Ερμής του Πραξιτέλους. Τελειώνοντας  το  Πανεπιστήμιο με άριστα  συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην μοριακή βιολογία σε γνωστό Πανεπιστήμιο της Αμερικής  όπου και κατοικοεδρεύει τα τρία τελευταία χρόνια με τους δικούς του , εδώ στην Ελλάδα της κρίσης (;) , να δυσκολεύονται τα μάλα να τον τροφοδοτούν . Παππούδες , γιαγιάδες,  τετράκης στη σειρά , στέλνουν φέρτι τα τσέκ στο Αμέρικα  .

Που λέτε , φίλοι μου αναγνώστες , ανάμεσα στις πολλές φιλίες που έκανε στο Αμέρικα ο Παντελής , ξεχωρίζει αυτή με τον  Τζόναθαν , ένας νέος που , λόγω του αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού , λατρεύει την Ελλάδα την οποία επισκέφθηκε δύο Καλοκαίρια με τους γονείς του , εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα , κάτι που εξηγεί  και την αγάπη του Τζόναθαν  .

Έ , φέτος τελειώνοντας  η σχολική χρονιά ο Παντελής , τιμής ένεκεν για τον εκδηλωτικό φιλελληνισμό του φίλου του , τον προσκάλεσε να έρθει  στην Ελλάδα να περάσουν μαζί το καλοκαίρι κάτι που ο Τζόναθαν αποδέχθηκε με χαρά παρά τους προβληματισμούς των δικών του λόγω της κρίσης .

_Που θα πας , εκεί κάτω οι άνθρωποι πεινάνε ,  ζουν με τα συσσίτια της Εκκλησίας , του λέγανε αλλά ήταν τόσο δυνατή η επιθυμία του Τζόναθαν  που οι όποιες εντάσεις των δικών του  δεν τελεσφόρησαν .

Έτσι την περασμένη εβδομάδα Παντελής και Τζόναθαν προσγειώθηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος και αφού γύρισαν λίγο την Αθήνα , πήραν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ,μια και το τρένο απεργούσε , για Τρίκαλα για να καταλύσουν σε γνωστό κεφαλοχώρι του Απροποτάμου .

Χαρές , πανηγύρια στο εξοχικό σπίτι με τον Τζόναθαν να έχει πάθει , απ΄ την ομορφιά της περιοχής και φυσικά από την θερμή υποδοχή των συγκαινών του  φίλου του ξεχωρίζοντας αυτήν της γιαγιάς Πανάγιως .

_Τι κάνι η μανούλας παλικάριμ ; Είνι καλά ; Ρωτούσε η γιαγιά Πανάγιω λες και την γνώριζε από χρόνια με τον Παντελή να κάνει την μετάφραση στον Τζόναθαν και τανάπαλιν .

_Έχς αδέρφια μάναμ ; επέμενε να ρωτάει η γιαγιά Πανάγιω .

_Yes I’ ve got a brather (ναι , έναν αδερφό) , απάντησε ο Τζόναθαν .

_Οι παππούδις ζαν μάναμ ; συνέχιζε την ανάκριση η γιαγιά Πανάγιω με τον Παντελή να παρεμβαίνει και να λέσι στην γιαγιά του  να σταματήσει .

_Ούι , τι λέει Παντιλάκουμ , δεν καταλαβαίνου ; Δεν ξέρι ιλινικά ; επέμενε πάλι η γιαγιά  Πανάγιω που ήθελε να μάθει τα πάντα για τον Τζόναθαν .

Το μεσημέρι κάθισαν όλοι  στην βεράντα να φάνε…εεεε !!! Και τι δεν είχαν πάνω στο τραπέζι , φίλοι μου , Πίτες , κεμπάμπ , κοκορέτσι , σπλινάνατερο . Ήταν η πρώτη έκπληξη του Τζόναθαν καθώς η εικόνα αυτή ουδόλως συνδέονταν με αυτά που του έλεγαν οι δικοί του περί πείνας , συσσιτίων και τα ρέστα .

Την επαύριο, Κυριακή γαρ ,μετά από ένα περίπατο στο δάσος ,Παντελής και Τζόναθαν κατέβηκαν στο χάνι για τσιπουράκι . Το χάνι γεμάτο κόσμο και τα τραπέζια γεμάτα και άντε γειά μας παιδιά , να πάει σύννεφο και τα γέλια να αντιλαλούν .

_Ο φίλος σου ο Αμερικάνος ; Είπε ο καφετσής τον Παντελή καθώς πήγε να πάρει παραγγελία.

_Φέρε ότι καλύτερο έχεις κυρ Κώστα , είπε  ο Παντελής .

_Ξέρω , ξέρω , θα δεις , είπε ο κυρ Κώστας και επέστρεψε μετά από λίγο με ένα δίσκο γεμάτο μεζεκλίκια .

_Παντελίς , θα φάμε τόσο πρωί ; Ρώτησε ο Τζόναθαν καθώς είδε το τραπέζι γεμάτο .

_Υes Τζόναθαν ,

_«είδες  φαί , κάτσε φάε , είδες ξύλο κόψε πέρα και φεύγα» , πές του φίλου σου , πετάχτηκε κάποιος απ΄ το διπλανό τραπέζι με τον Παντελή να μεταφράζει και τον Τζόναθαν να ξεστρίβεται στα γέλια .

Σε λίγο επανέρχεται ο κυρ Κώστας με έναν ακόμα γεμάτο δίσκο : _Κερασμένα απ΄την παρέα απέναντι είπε δείχνοντας με το χέρι .

_Κι΄ άλλα Παντελίς ;

_Είναι κερασμένα ,απαντάει ο Παντελής με τον Τζόναθαν να μην καταλαβαίνει .

_Δεν πέρασε πολύ ώρα και ο Κυρ Κώστας  ξανά πάλι με τον δίσκο γεμάτο δείχνοντας με το χέρι μια άλλη παρέα που κερνούσε .

_Παντελίς , τι γίνεται εδώ ; Ρώτησε ο Τζόναθαν σαστισμένος .

Δεν πρόλαβε να αποσώσει την φράση του  Παντελής όταν  φωνές και  σπρωξίματα και χέρια στον αέρα κρατώντας πενηντάευρα να πάνε και να έρχονται .

_Μαι φρέντ , γιατί μαλώνουν ; Ρώτησε ο Τζόναθαν .

_Μαλώνουν ποιος θα πληρώσει , απάντησε ο Παντελής γελώντας .

_Ο….οοο μαϊ γκατ !!! Αφού δεν έχουν γιουρος ; Κρίσι Παντελίς , αναρωτήθηκε ο Τζόναθαν.

_Ποιός δεν έχει , όλοι έχουν , σε κρίσι  βρίσκεται η χώρα , απάντησε ο Παντελής .

_Αι ντοτ ναου , Παντελίς !!!

_Και ποιος καταλαβαίνει μαϊ  φρεντ ;

Να μην σας τα πολυλογώ φίλοι μου αναγνώστες την  μεγάλη πλάκα την έπαθε ο Τζόναθαν στο γάμο της εξαδέλφης του Παντελή , της Μαρίας , καθώς έβλεπε τα κατοστάρικα και τα πεντακοσάρικα να έχουν φτάσει μέχρι τα πόδια της νύφης και του γαμπρού .

_Ώοοου , αι ντοτ νοου , αι ντοτ νοου !!! Επαναλάμβανε ο Τζόναθαν βλέποντας το χρήμα να ρέει άφθονο . Η μεγάλη πλάκα έγινε όταν είδε κάποιους που χόρευαν να κολλάνε πενηντάρικα  στο μέτωπο των  οργανοπαικτών .

_Τι είναι αυτά μάϊ φρέντ ; αναρωτήθηκε ο Τζόναθαν .

_Ελλάδα  μαϊ φρέντ , Ελλάδα !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .