Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
16 Ιουλίου 2016, 08:23

Κυριακή βαθέως απόγευμα σε κεντρικό καφέ της πόλης  που συνήθως συχνάζουν νεαρά αγόρια και κορίτσια μια και είναι το στέκι τους , καταφθάνει πολυμελής γυναικοπαρέα με μέσο όρο ηλικίας , από μια πρώτη εκτίμηση , γύρω στα 40 – 45 χρόνων και το πανηγύρι αρχίζει με την γενικευμένη αναστάτωση για το που και πως θα  βολευτούν οι ερίτιμες  κυρίες .

_Κορίτσια εγώ λέω να καθίσουμε εκεί , φωνάζει η προπορεύουσα  προχωρώντας ανάμεσα των τραπεζακίων ,ανατρέποντας  δυο με τρείς καρέκλες και σκουντώντας άλλους τρείς τέσσερεις θαμώνες , χωρίς να την ακούει καμία από τις άλλες της παρέας .

_Όχι εκεί,  έχει ρεύμα και θα με χτυπήσει στο αυχενικό φωνάζει μια άλλη ενώ εν τω μεταξύ κατέφθασαν δύο σερβιτόροι προσπαθώντας να τακτοποιήσουν τις κυρίες .

_Εκεί , εκεί , στη μέση να καθίσουμε , πρότεινε κάποια άλλη πιάνοντας λακρυντί με τον σερβιτόρο προσπαθώντας να συνεννοηθεί .

_Όχι καλή μου , τι λες , δε θα μπορούμε να πούμε τίποτα ανταπάντησε η διπλανή της .

_Σωστά , έχεις δίκιο , δεν το σκέφτηκα ,  σιγομουρμούρισε η πρώτη .

_Καλή μου , αυτά τα σκέπτονται , που πας ; Στο στόμα του λύκου και να μας βγάλουν στον αέρα ;

_Έχεις  δίκιο , πρόσθεσε η άλλη εν όσο η αναστάτωση του χώρου συνεχίζονταν έντονη με τους θαμώνες ν΄ αρχίζουν να λοξοκοιτούν  .

Να μην σας τα πολυλογώ , αφού άλλαξαν τρείς θέσεις στο τέλος στρογγυλοκάθισαν σε μια άκρη  του καφέ σε ανακούφιση των θαμώνων και των σερβιτόρων βεβαίως – βεβαίως. Ακριβώς δίπλα τους κάθονταν ένας ώριμος κύριος ξεφυλλίζοντας νευρικά την εφημερίδα του . Στο μεταξύ η συζήτηση της γυναικοπαρέας άναψε με όλες να μιλούν με όλες , οι φωνές και τα γέλια να συνταράζουν το χώρο και ο καπνός απ΄τα τσιγάρα των κυριών , που εν τω μεταξύ είχαν πάρει φωτιά , απλώνονταν στα διπλανά τραπέζια . Ο κύριος στο διπλανό τραπέζι άρχισε να λοξοκοιτάζει και να δυσανασχετεί χωρίς  και να αποτολμήσει  παρέμβαση .

Ο τρόπος του καπνίζειν των γυναικών , ξέρετε ποιος είναι : Κρατάνε το μακρύ μεγέθους  τσιγάρο στην άκρη – άκρη των δύο δακτύλων με το χέρι  είτε απλωμένο , είτε  σηκωμένο πάνω απ΄ τα κεφάλια  των  άλλων , ούτως ώστε να τονίζονται πολλά πράγματα μαζί . Δε μιλάμε για την εκπνοή του καπνού , που σε ορισμένες περιπτώσεις θυμίζει έξοδο καπνοδόχου παλιού μαγέρικου .

Που λέτε , φίλοι μου αναγνώστες , ο κύριος του διπλανού τραπεζακίου σιγόβραζε ρίχνοντας άγριες ματιές σε μια  εκ της γυναικοπαρέας που κάθε φορά που ξεφυσούσε τον καπνό πάφλαζε  κυριολεκτικά στα μούτρα του .

Ένα τσιγάρο , δυο τσιγάρα τρία τσιγάρα , έ, στο τέταρτο ο άνθρωπος δεν άντεξε και παρενέβη : _Κυρία μου σας παρακαλώ , αν ήθελα να καπνίσω , θα κάπνιζα , με μπαρουτοκαπνίσατε , της είπε .

_Κύριέ μου , έξω είμαστε , ο αέρας φυσάει αντίθετα προς εσάς , πως λέτε ότι σας έρχεται ο καπνός  στα μούτρα , τόσο ευαισθησία ποια ; απάντησε η κυρία κάπως ειρωνικά .

_Σας παρακαλώ κυρία μου , θέλω να πιώ το καφέ μου ήσυχα , ήρεμα και σε καθαρό περιβάλλον , τόσο δύσκολο είναι να το σεβαστείτε αυτό ;

_Συγνώμη κύριε , γιατί με καταπιέζετε; Κι΄ εγώ θέλω να πιώ το καφεδάκι μου με τις φίλες μου απολαμβάνοντας το τσιγαράκι μου , είναι αυτό παράλογο , ζητάω πολλά ή δεν είναι δικαίωμά μου ;

_Δε θ΄ ανοίξω διάλογο τώρα μαζί σας αλλά σας παρακαλώ φυσήξτε  τον καπνό σας προς τις φίλες σας , όχι προς τα δω , απάντησε ο κύριος γυρίζοντας την πλάτη προς την γυναικοπαρέα ξεφυλλίζοντας νευρικά την εφημερίδα του την οποία  είχε μετατρέψει σε κουρέλι.

Εν τω μεταξύ η κουβέντα των κυριών αφού πέρασε από πολλά και διάφορα , μάσκες ,σκιές , κρέμες και τα τοιαύτα ήρθε στο θέμα των διακοπών  με όλες να διηγούνται η μία στην άλλη την δυσκολία να κλείσουν καταλύματα στις παραλίες και λουτροπόλεις .

–Εμείς φέτος κορίτσια θα πάμε Κουφονήσια , λέει η μία με φωνή που δονούσε τον χώρο .

_Καλά , σ΄ ακούσαμε καλή μου , μη φωνάζεις έτσι , απάντησε η άλλη .

_Εμείς κλείσαμε Νάξο , πετάχτηκε μια άλλη βγάζοντας από την τσάντα της κάτι διαφημιστικά φυλλάδια  για να τα δείξει στις άλλες .

_Ωραίο  το ξενοδοχείο που κλείσατε καλή μου , αλλά 170 ευρώ την βραδιά ; Ακριβούτσικα δεν είναι κορίτσια  ; Τι λέτε ;

_Ά , και εμείς 130 ευρώ την βραδιά κλείσαμε , πετάχτηκε η απέναντί της  τονίζοντας το ποσό ιδιαίτερα.

Που λέτε φίλοι μου  , όλα τα νησιά  του Αιγαίου και όλα του Ιονίου γύρισαν ανάποδα ακτινογραφώντας τα πάντα . Έ κάποια στιγμή ο παρακείμενος θαμώνας δεν άντεξε και αφού σηκώθηκε όρθιος φώναξε: Έ…εεεε ρε  Ελλάδα της κρίσης . Έ …εεε ρε πτώχευση που μας χρειάζεται !!!

_Πάει αυτός λάλησε , τον χτύπησε η κρίσι κατακούτελα , σχολίασε μια εκ της παρέας γελώντας .

Ναι αγαπητοί μου αναγνώστες στην Ελλάδα της κρίσης δεν βρίσκεις δωμάτιο ούτε για δείγμα στις  παραλίες και λουτροπόλεις. Κατά τ ’  άλλα τα χρέη από την μη καταβολή των φορολογικών μας υποχρεώσεων έφτασα τα 88 δις ευρώ !!! Και θα τα ξεπεράσουν όσο εμείς δεν κατανοούμε ότι ζούμε με δανεικά των κατά τ΄ άλλα άθλιων Ευρωπαίων !!!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .