Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

2 Ιουλίου, 2016 08:22 Επιμέλεια: /

kalampakiotika

Ο μπάρμπα – Μήτσος  μια αδυναμία έχει στη ζωή του , τον εγγονό του . Ένα και μονάκριβο  τον έχει και από τότε που γεννήθηκε μη βρέξει και μη στάξει . Δημήτρη και Δημήτρη το στόμα του δεδομένου ότι φέρει και το όνομά του

Έτσι ο Δημήτρης εδώ , έτσι ο Δημήτρης εκεί , όλη του  η ζωή ο Δημήτρης . Αλλά και ο Δημητράκης μεγάλη αδυναμία του παππού του . Δεν υπάρχει γιορτή και σχόλη που να μην τον πάρει στο τηλέφωνο να τον ακούσει τι κάνει εκεί πάνω στο χωριό που μένει . Στην άκρη του κόσμου να είναι , με τον Ομπάμα , που λέει ο λόγος , να βρίσκεται , τηλέφωνο στον παππού .

_Γιαγιά βάγγιω , να μου προσέχεις τον παππού μου , πρόσταξε  καθώς ο Παππούς – Μήτσιος  πηγαίνοντας για τον απογευματινό καφέ στο ένα και μοναδικό καφενείο του χωριού , είχε ξεχάσει το κινητό του στο σπίτι .

Ναι , ο παππούς Μήτσιος φροντίζωντος του Δημητράκη , έφερε καί κινητό , άσχετα που δεν ήξερε να βγάλει τα τζιούφλια   του , που λένε . Πολλές φορές  στο καφενείο που ήταν πάλευε πατώντας τα κουμπιά και φωνάζοντας , έλα , έλα , ισί είσι λιβέντιμ ;

_Μήτσιου , τι τα θες ισί αυτά τα διόλια , τον είπε πειράζοντάς τον η κώτσινα , η γυναίκα του κύρ Κώστα του καφετζή .

_Πάψι μαρί κι μην ανακατεύισι  ικί απ΄δε ση σπέρν , απάντησε ο παππούς Μήτσος πέρνοντάς την  με το άγριο .

_Αφού Χριστιανέμ δε νουγάς , τι του θες κι του κουβαλάς ; συνέχισε το πείραγμα η Κώτσινα κάνοντας τον Παππού Μήτσο τούρμπο .

_Κοίτα τη δλιάς κι τα τζιουμπλέκια αυτούϊα κι σκόλνα , της απάντησε άγρια μπας και τον αφήσει ήσυχο αλλά που να καταλάβει η Κώτσινα που συνέχιζε το πείραγμα .

_Άμα έκαναν όλες οι μέλτσις μέλι θα έτρουγαν κι οι γύφτοι μη τα χλιάργια , μουρμούρισε η Κώτσινα καθώς ο παππούς Μήτσος παιδεύονταν ν΄ απαντήσει στις κλήσεις .

_Πάψι χαζουπέπου  τ΄κιαρατά  , φώναξε πάλι ο παππούς Μήτσος  με την Κώτσινα να γελάει καθώς είχε καταφέρει να εξεγείρει τον παππού Μήτσο .

_Καλά , τα βάζι μη την Κώτσινα ; Δεν την ξέρς διαλουσαρκατσιάνα είνι ; Τον φώναξε από την άλλη άκρη της πλατείας ένας χωριανός του .

_Την είδις τη χαζουφέφηνα ; Απάντησε ο παππούς Μήτσος βάζοντας το κινητό στην τσέπα του σακακιού του .

_Τι λέει , θα έρθει ο αγγουνός  φέτου ; Τον ρώτησε ο ομοτράπεζός του , περισσότερο για να αλλάξει τον χαβά της κουβέντας παρά γιατί ενδιαφέρονταν πραγματικά .

_Φέτου δε θα έρθι που θα έχι πάρι κι του χαρτί ;

_Του πείρι ;

_Αν του πείρι λέει , άριστα , τσ΄έβαλε τα γιαλιά ούλα τα Αμερικανάκια , απάντησε ο παππούς Μήτσος καμαρώνοντας που ο εγγονός του αποφοίτησε από το καλύτερο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο , το Χάρβαρντ .

Πράγματι στο πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων ο Δημητράκης αριβάρισε στο χωριό να δει τον αγαπημένο του παππού Μήτσο . Αγκαλιάστηκαν  φιλήθηκαν  , ήπιαν και από ένα τσιπουράκι ,  για το καλωσόρισες  με τον παππού Μήτσο να αρχίζει την ανάκριση για τις σπουδές του Δημητράκη στο Αμέρικα , για το τι σκέφτεται να κάνει από θέμα δουλειάς και πολλά άλλα ακόμα .

_Άσε παππού μου , σκούρα τα πράγματα στην Ελλάδα .

_Αλήθεια ;

_Αλήθεια λέει…ιιι ;  Να , πήγα για συνέντευξη σε μια θέση μάνατζερ  προκειμένου να με  προσλάβουν.

_Τι δλιά  είνι αυτήν  πιδούλιμ ; Είνι καλή ;

_Η θέση είναι τζάμι παππού μου , αλλά κάτσε , ν΄ ακούσεις  και  παρακάτω .

_Για πεσμ βρε Δημητράκη γιατί δεν τα πιάνου τα διαλουαμερικάγκα .

_Πήγα , αυτοί ρωτούσαν , εγώ απαντούσα κι΄ εκεί  που τελείωνε η συνέντευξη,  με ρωτάει ο υπεύθυνος : _ Και για να κλείσουμε, σε τι επίπεδο νομίζετε ότι πρέπει  να κυμαίνεται ο μισθός  σας νεαρέ μου ;

_Σκάφθηκα εν τάχει και του λέω , γύρω στα 2 χιλ. euros  το μήνα, καθαρά, λαμβάνοντας υπ’ όψη καi τα διάφορα προνόμια που θα μου παρέχετε.

_Σαν πολλά δεν είπες βρε Δημητράκη ; Ιδώ έχουμι κρίσι , δε γλέπς τι γίνιτι , θα μας κόψν τσ συντάξεις  κι συ θες 2χιλ ευρώ ;

_Πολλά ; Τι λες παππού μου , με πτυχίο Χάρβαρντ ; Και λίγα είπα .

_Τι να σ’ που Πιδίμ , ισί ξέρς καλήτηρα . Κι τι σ΄ απάντζι αυτούνους ου…ου ,  πως τον είπις ;

_Μου λέει , ωραία  , τι θα έλεγες για 5 εβδομάδες το χρόνο άδεια, 14 μισθούς το χρόνο, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη , αυτοκίνητο  BMW Ζ3 καμπριολέ και τρείς καλλίγραμμες ιδιαιτέρες  ;

_Σι είπι όλα αυτά ;

_Ναι σου λέω  παππού μου .

_Μήπους δεν κατάλαβις καλά ;

_Που το ξέρεις ;

_Ποιό να ξέρου πιδίμ ;

_Την απάντησή του .

_Δεν ξέρου τίπουτις ,αλλά πρέπει να καταλάβς ότι ισύ του ξικίντζις  !!

_Ποιό ξεκίνησα ;

_Την πλάκα , ποια !!!

Το συμπέρασμα ; Αγράμματος ο παππούς Μήτσος , αλλά βγαλμένος απ΄το πανεπιστήμιο της ζωής  , που είναι ανώτερο όλων των πανεπιστημίων , κούμπωσε τον  βγαλμένο από το Χάρβαντ , εγγονό του που ζητούσε τα δάνεια της Αγγλίας λόγω πτυχίου!!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.