Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
2 Ιουλίου 2016, 08:22

Ο μπάρμπα – Μήτσος  μια αδυναμία έχει στη ζωή του , τον εγγονό του . Ένα και μονάκριβο  τον έχει και από τότε που γεννήθηκε μη βρέξει και μη στάξει . Δημήτρη και Δημήτρη το στόμα του δεδομένου ότι φέρει και το όνομά του

Έτσι ο Δημήτρης εδώ , έτσι ο Δημήτρης εκεί , όλη του  η ζωή ο Δημήτρης . Αλλά και ο Δημητράκης μεγάλη αδυναμία του παππού του . Δεν υπάρχει γιορτή και σχόλη που να μην τον πάρει στο τηλέφωνο να τον ακούσει τι κάνει εκεί πάνω στο χωριό που μένει . Στην άκρη του κόσμου να είναι , με τον Ομπάμα , που λέει ο λόγος , να βρίσκεται , τηλέφωνο στον παππού .

_Γιαγιά βάγγιω , να μου προσέχεις τον παππού μου , πρόσταξε  καθώς ο Παππούς – Μήτσιος  πηγαίνοντας για τον απογευματινό καφέ στο ένα και μοναδικό καφενείο του χωριού , είχε ξεχάσει το κινητό του στο σπίτι .

Ναι , ο παππούς Μήτσιος φροντίζωντος του Δημητράκη , έφερε καί κινητό , άσχετα που δεν ήξερε να βγάλει τα τζιούφλια   του , που λένε . Πολλές φορές  στο καφενείο που ήταν πάλευε πατώντας τα κουμπιά και φωνάζοντας , έλα , έλα , ισί είσι λιβέντιμ ;

_Μήτσιου , τι τα θες ισί αυτά τα διόλια , τον είπε πειράζοντάς τον η κώτσινα , η γυναίκα του κύρ Κώστα του καφετζή .

_Πάψι μαρί κι μην ανακατεύισι  ικί απ΄δε ση σπέρν , απάντησε ο παππούς Μήτσος πέρνοντάς την  με το άγριο .

_Αφού Χριστιανέμ δε νουγάς , τι του θες κι του κουβαλάς ; συνέχισε το πείραγμα η Κώτσινα κάνοντας τον Παππού Μήτσο τούρμπο .

_Κοίτα τη δλιάς κι τα τζιουμπλέκια αυτούϊα κι σκόλνα , της απάντησε άγρια μπας και τον αφήσει ήσυχο αλλά που να καταλάβει η Κώτσινα που συνέχιζε το πείραγμα .

_Άμα έκαναν όλες οι μέλτσις μέλι θα έτρουγαν κι οι γύφτοι μη τα χλιάργια , μουρμούρισε η Κώτσινα καθώς ο παππούς Μήτσος παιδεύονταν ν΄ απαντήσει στις κλήσεις .

_Πάψι χαζουπέπου  τ΄κιαρατά  , φώναξε πάλι ο παππούς Μήτσος  με την Κώτσινα να γελάει καθώς είχε καταφέρει να εξεγείρει τον παππού Μήτσο .

_Καλά , τα βάζι μη την Κώτσινα ; Δεν την ξέρς διαλουσαρκατσιάνα είνι ; Τον φώναξε από την άλλη άκρη της πλατείας ένας χωριανός του .

_Την είδις τη χαζουφέφηνα ; Απάντησε ο παππούς Μήτσος βάζοντας το κινητό στην τσέπα του σακακιού του .

_Τι λέει , θα έρθει ο αγγουνός  φέτου ; Τον ρώτησε ο ομοτράπεζός του , περισσότερο για να αλλάξει τον χαβά της κουβέντας παρά γιατί ενδιαφέρονταν πραγματικά .

_Φέτου δε θα έρθι που θα έχι πάρι κι του χαρτί ;

_Του πείρι ;

_Αν του πείρι λέει , άριστα , τσ΄έβαλε τα γιαλιά ούλα τα Αμερικανάκια , απάντησε ο παππούς Μήτσος καμαρώνοντας που ο εγγονός του αποφοίτησε από το καλύτερο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο , το Χάρβαρντ .

Πράγματι στο πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων ο Δημητράκης αριβάρισε στο χωριό να δει τον αγαπημένο του παππού Μήτσο . Αγκαλιάστηκαν  φιλήθηκαν  , ήπιαν και από ένα τσιπουράκι ,  για το καλωσόρισες  με τον παππού Μήτσο να αρχίζει την ανάκριση για τις σπουδές του Δημητράκη στο Αμέρικα , για το τι σκέφτεται να κάνει από θέμα δουλειάς και πολλά άλλα ακόμα .

_Άσε παππού μου , σκούρα τα πράγματα στην Ελλάδα .

_Αλήθεια ;

_Αλήθεια λέει…ιιι ;  Να , πήγα για συνέντευξη σε μια θέση μάνατζερ  προκειμένου να με  προσλάβουν.

_Τι δλιά  είνι αυτήν  πιδούλιμ ; Είνι καλή ;

_Η θέση είναι τζάμι παππού μου , αλλά κάτσε , ν΄ ακούσεις  και  παρακάτω .

_Για πεσμ βρε Δημητράκη γιατί δεν τα πιάνου τα διαλουαμερικάγκα .

_Πήγα , αυτοί ρωτούσαν , εγώ απαντούσα κι΄ εκεί  που τελείωνε η συνέντευξη,  με ρωτάει ο υπεύθυνος : _ Και για να κλείσουμε, σε τι επίπεδο νομίζετε ότι πρέπει  να κυμαίνεται ο μισθός  σας νεαρέ μου ;

_Σκάφθηκα εν τάχει και του λέω , γύρω στα 2 χιλ. euros  το μήνα, καθαρά, λαμβάνοντας υπ’ όψη καi τα διάφορα προνόμια που θα μου παρέχετε.

_Σαν πολλά δεν είπες βρε Δημητράκη ; Ιδώ έχουμι κρίσι , δε γλέπς τι γίνιτι , θα μας κόψν τσ συντάξεις  κι συ θες 2χιλ ευρώ ;

_Πολλά ; Τι λες παππού μου , με πτυχίο Χάρβαρντ ; Και λίγα είπα .

_Τι να σ’ που Πιδίμ , ισί ξέρς καλήτηρα . Κι τι σ΄ απάντζι αυτούνους ου…ου ,  πως τον είπις ;

_Μου λέει , ωραία  , τι θα έλεγες για 5 εβδομάδες το χρόνο άδεια, 14 μισθούς το χρόνο, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη , αυτοκίνητο  BMW Ζ3 καμπριολέ και τρείς καλλίγραμμες ιδιαιτέρες  ;

_Σι είπι όλα αυτά ;

_Ναι σου λέω  παππού μου .

_Μήπους δεν κατάλαβις καλά ;

_Που το ξέρεις ;

_Ποιό να ξέρου πιδίμ ;

_Την απάντησή του .

_Δεν ξέρου τίπουτις ,αλλά πρέπει να καταλάβς ότι ισύ του ξικίντζις  !!

_Ποιό ξεκίνησα ;

_Την πλάκα , ποια !!!

Το συμπέρασμα ; Αγράμματος ο παππούς Μήτσος , αλλά βγαλμένος απ΄το πανεπιστήμιο της ζωής  , που είναι ανώτερο όλων των πανεπιστημίων , κούμπωσε τον  βγαλμένο από το Χάρβαντ , εγγονό του που ζητούσε τα δάνεια της Αγγλίας λόγω πτυχίου!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .