Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
18 Ιουνίου 2016, 08:19

Το περιστατικό που θα σας διηγηθώ σήμερα , όσο και να δείχνει απίστευτο , είναι πέρα για πέρα αληθινό εμπλουτισμένο , για τις ανάγκες δομής της διήγησης , με κάποια σάλτσα χωρίς όμως να αλλοιώνεται ο πυρήνας αυτού καθ΄ αυτού του περιστατικού .
Είχε πάει μεσημέρι ποια και λίγο τα λιοπύρι , λίγο η φασαρία με κάποιους εποχούμενους που σταματούσαν για έλεγχο , έ , όσες ψυχικές και σωματικές αντοχές και να είχαν οι άνθρωποι επιθεωρούσαν την κυκλοφορία στο ύψος του Κ.Υ , κάμφθηκαν αλλά ωστόσο δεν έλεγαν και να τα παρατήσουν .
Κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό στο μπλόκ όπου γράφονταν οι κλήσεις σκέφτηκαν ότι ήταν μια παραγωγική υπηρεσία .
_Αδερφέ , έλα πάμε , αρκετά για σήμερα , κι΄ αύριο μέρα είναι , είπε στον συνάδελφό του που παρά την κόπωση , συνέχιζε να βρίσκεται επί ποδός με την σφυρίχτρα στο στόμα και τα χέρια να κάνουν σήματα για έλεγχο .
_Καλά έρχομαι , αρκετά , το βγάλαμε και σήμερα το ψωμί μας … , ψέλλισε γυρίζοντας προς την πλευρά του περιπολικού που ήταν καμουφλαρισμένο ανάμεσα στις φυλλωσιές των κυπαρισσιών κατά μήκος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μέχρι το Κ.Υ . Όμως στην άκρη των ματιών του πρόκανε να δει ένα αυτοκίνητο που πήγε να κάνει προσπέραση σε συνεχόμενη γραμμή στην κατωφέρεια στο ρεύμα ανόδου .
_Φρ….ρρρρρρ , ακούστηκε η σφυρίχτρα με τον οδηγό του αυτοκινήτου να συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις του τροχονόμου βγαίνοντας στην άκρη – άκρη του δρόμου .
_Καλημέρα σας κύριέ μου , τι κάνατε ; Ξέρετε τι κάνατε ;
_Πως δεν ξέρω , ξέρω , να προσπεράσω πήγα γιατί αγανάκτησα με τον προπορευόμενο που με είχε καροτσάκι ίσα με δω , πόσο να αντέξουν τα νεύρα μου …, βιαζόμαστε κι΄ όλας …
_Και βρήκες την ευκαιρία εδώ να προσπεράσεις σε συνεχόμενη γραμμή ;
_Έ…εεε , τι να έκανα , να συνεχίσω καροτσάκι ; προσπέρασα .
_Δηλαδή ομολογείτε ότι κάματε παράβαση ;
_Το ομολογώ , γιατί να μην το ομολογήσω ; Εγώ έκανα παράβαση , εσύ τη δουλειά σου , γράψε .
_Ξέρεις ότι το πρόστιμο γι΄ αυτήν την παράβαση είναι τσουχτερό ;
_Το γνωρίζω είμαι απόλυτα ενήμερος , ξέρετε, κύριε όργανο .
_Μωρέ μπράβο ειλικρίνεια ; σχολίασε ο τροχονόμος πιάνοντας με το αριστερό του χέρι το μπλόκ αλλά καθώς έγειρε προς το παράθυρο το μάτι του πείρε την φάτσα του Προέδρου Καστρακίου Περικλή Γιάννη που κάθονταν φαρδύς πλατύς στο πίσω κάθισμα .
_Έλα , δεν έγινε τίποτα , είπε ο Περικλής γελώντας .
_Πρόεδρε , αν δεν σε έβλεπα δεν θα έγραφα αλλά τώρα είμαι υποχρεωμένος , επίσημο πρόσωπο και να…ααα ….
_ Τα στοιχεία σας κύριε , όνομα επίθετο , λέει σε αυστηρά υπερεσιακό τόνο ο τροχονόμος απευθυνόμενος στον οδηγό .
_Μάλιστα .. , Μέγας Κωνσταντίνος , απαντά με όσο σοβαρότερο ύφος διέθετε ο οδηγός με τον Πρόεδρο να γελά περίεργα .
_Ώπα ; Και χιουμοράκι ο κύριος , Πρόεδρε ;
_Τι χιουμοράκι , δε σας καταλαβαίνω κύριε όργανο , απαντά ο οδηγός δείχνοντας έκπληκτος πριν προκάνει να πει κάτι ο Πρόεδρος .
_Φίλε , κοίτα , δεν είναι ώρα γι’ αστεία και είμαι και κουρασμένος , πρόεδρε , σε παρακαλώ , συμπλήρωσε ο τροχονόμος απευθυνόμενος στον πρόεδρο .
_Σας είπα , Μέγας Κωνσταντίνος , επέμενε πάλι ο οδηγός .
_Κι΄ εγώ δεν σας καταλαβαίνω , λέω , ξανά ο τροχονόμος .
_Περικλή , ξανά τα ίδια , καταλαβαίνεις ; μουρμούρισε ο οδηγός ανασκαλεύοντας τα χαρτιά του στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου με τον πρόεδρο να συνεχίζει να μειδιά μεγαλοφώνος τώρα .
_Μέγας Κωνσταντίνος , επιμένετε ;
_Γιατί να μην επιμείνω , δεν καταλαβαίνω , απάντησε ο οδηγός .
_Μέγας Κωνσταντίνος ;
_Ναι , τι σας λέω τόση ώρα , Μέγας Κωνσταντίνος , επέμενε πάλι ο οδηγός .
_Και εδώ Μέγας Ναπολέων Βοναπάρτης , τι λες τώρα θα το συνεχίσουμε πολύ αυτό το βιολί ;
_Κύριέ μου , δεν ξέρω τι εννοείτε αλλά σας απαντώ στο ερώτημα που μου κάνατε για το πώς λέγομαι : Μέγας Κωνσταντίνος , ξανά πάλι ο οδηγός.
_Δε φτάνει που με ταλαιπωρείτε τόση ώρα τώρα , εξακολουθείτε να συνεχίσετε την πλάκα ; απάντησε ο τροχονόμος δαγκώνοντας την σφυρίχτρα του νευρικά .
_Κατάλαβα , έχετε δίκιο , νομίζετε ότι σας κάνω πλάκα , να σας δώσω την ταυτότητά μου , συνεχίζει να λέει ο οδηγός γελώντας φανερά τώρα ποια .
_Όχι ρε κύριε , δεν την θέλω την ταυτότητά σου ; Ηλία , το κέντρο , κάλεσε τον κέντρο , πέσαμε στην περίπτωση , φωνάζει εξαγριωμένος ο τροχονόμος .
Ακούγοντας την φασαρία ο έτερος τροχονόμος πλησιάζει στο σημείο .
_Τι συμβαίνει εδώ ; ρωτάει .
_Ο κύριος από δω ;
_Ε…εεε, τι ;
_Τον ζητάω να μου πει το όνομά του και με δουλεύει τόση ώρα , Μέγας Κωνσταντίνος , λέει …
_Πέσαμε στην περίπτωση φίλε , απαντά ο τροχονόμος απλώνοντας το χέρι να πάρει την ταυτότητα που κρατούσε στο χέρι του ο οδηγός .
_Μέγας Κωνσταντίνος λέ…εεεε… κάνει ο τροχονόμος και γουρλώνει τα μάτια του μην πιστεύοντας αυτό που έβλεπε . ΕΠΩΝΥΜΟ : ΜΕΓΑΣ , ΟΝΟΜΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ !!! , έγραφε η ταυτότητα του οδηγού και ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας που μαζί με τον κολλητό του πρόεδρο Καστρακίου Περικλή Γιάννη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες , όδευαν προς Διάβα για το γεύμα που τους είχε ο Δήμαρχος μετά την επιθεώρηση που έκαναν στα εκτελούμενα έργα.
_Σ….σσσυγνώμη κύριε , ψέλλισε το όργανο χαιρετώντας επίσημα . Τι παθαίνει κανένας φέροντας το όνομα του μέγιστου των Αυτοκρατόρων Μέγα Κωνσταντίνου !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .