Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
4 Ιουνίου 2016, 08:01

Το περιστατικό  με το  οποίο καταπιάνομαι  στο σημερινό ευθυμογράφημα  είναι πέρα για πέρα πραγματικό  . Θα μου πείτε σοβαρώς ;  _Ναι,  πολύ σοβαρώς , θα σας απαντήσω . Βέβαια λίγο διανθισμένο για τις ανάγκες του ευθυμογραφήματος αλλά η αφορμή είναι πραγματική χωρίς καμία αμφιβολία .

Λοιπόν , είχα κατέλθει εν Τρικάλοις  για να επισκεφθώ  ένα  γνωστό μου  στο νοσοκομείο ο οποίος  κοντά στα  πενήντα εγχειρίστηκε  από τι λέτε ;  Από σκολικοδίτη !!! Ναι , καλά ακούσατε , από σκολικοδίτη.

Λοιπόν , βρίσκομαι  στην  είσοδο του νοσοκομείο  και  πληροφορούμουν τα καθέκαστα για τον φίλο μου  από την σύζυγό του όταν βλέπω κάποιον  να μας πλησιάζει και να προσπαθεί να μας ρωτήσει κάτι αλλά εις μάτην καθώς ο άνθρωπος ήταν έντονα βραδύγλωσσος  όπως κατάλαβα .

_Ω…ωωω ……. Πρόφτασα ν΄ ακούσω στην προσπάθειά του να ρωτήσει .

Βλέποντας πως άκρη δεν θα έβγαζα  έδειξα με το χέρι την κοπέλα που βρίσκονταν πίσω από το γκισέ πληροφοριών στο βάθος  της μεγάλης σάλας . Ωστόσο βλέποντας πως μάλλον ο άνθρωπος δεν κατάλαβε προθυμοποιήθηκα να τον συνοδεύσω ίσα μ΄ εκεί ζητώντας συγνώμη  από την σύζυγο του φίλου μου .

Πράγματι , μετά από καμιά δεκαπενταριά δρασκελιές  φτάνουμε μπροστά στην κοπέλα .

_Συγνώμη κυρία μου , ο κύριος  από δω κάτι θέλει αλλά προφανώς έχει κάποιο πρόβλημα με την ομιλία του , τις λέω δείχνοντας τον κύριο που μας κοιτούσε  κάπως παράξενα .

_Αφήστε , θα συνεννοηθώ  εγώ μαζί του , μου απαντά μένοντας στήλη άλατος  ώστε ν΄ ακούσω τι ακριβώς ζητούσε ο άνθρωπος που ξαφνικά έπεσε πάνω μου .

_Τι θέλετε κύριε ; τον ρωτάει η κοπέλα .

_Ω…ωω-ρι-ριλά θέ…θε…θελω , απαντά εκείνος .

_Μα απορώ πως δεν καταλάβατε κύριέ μου , Ω.Ρ.Λ , ζητάει ο άνθρωπος , μου λέει κοιτάζοντάς  κάπως υποτιμητικά .

_Μπορεί αλλά ……..  σιγομουρμούρισα καθώς η κοπέλα τον  οδηγεί προς τα ενδότερα όπου  σε λίγο βρίσκεται μπροστά στο γραφείο του γιατρού να του εξηγεί το πρόβλημά του:

_Εγώ-γώ γιατρέ μου έχω κο-κο-κότες και πα-πα-πάπιες. Τις έχω μέσα στο κο-κο- κοτέτσι και το πρω-πρωί τις βγάζω και το βρα-βρά..ααδι τις ξα-ξα-ξαναβάζω πα-πα-πάλι, του λέει.

Ο γιατρός τον κοιτάει περίεργα, γιατί εκτός του ότι σπάζεται με το ρετάρισμα, δεν βλέπει και τι τον ενδιαφέρουν αυτόν τα πουλερικά.

_Ωραία όλα αυτά κύριέ μου και χαίρομαι για σας αλλά δεν βλέπω όμως εγώ μπορώ να σας βοηθήσω .

_Πε-πε-περίμενε για- για..αατρέ  ,  το πρω-πρωί που λές τους ανοίγω την πο-πο-πόρτα και φωνάζω  πα, πα, πα  και έξω οι πα-πα-πάπιες  ,με-με-μετά ξξξξαναφωνάζω  κο, κο, κο και έξω κι οι κο-κο-κότες.

_Άνθρωπέ μου, πολύ καλά κάνεις , αλλά εγώ ξέρεις  είμαι  γιατρός  για ανθρώπους όχι για ζώα , εσύ  ζητάς  κτηνίατρο , απαντά ο γιατρός εκνευρισμένος ελαφρός .

_Για…ααααατρέ ;  πο…οοοολύ βιάζεσαι , επιμένει ο άνθρωπος .

_Φίλτατε , τι μου τον φέρατε  εδώ πέρα ; με  ρωτά απευθυνόμενος  σε μένα  αντιλαμβανόμενος  προφανώς  ότι είμαι συνοδός του .

_Γιιιι…ααατρέ  , δεν τον ξέρω τον άνθρωπο , προσπαθώ να ψελλίσω διαπιστώνοντας το βλέμμα του γιατρού να με κοιτάει περίεργα .

_Γιιιιιααατρέ , νααα  σου εξξξηγήσω εγώ , παρεμβαίνει ο άνθρωπος .

_Άσε  με κάτω κύριε , τι με κόφτει εμένα τι κάνεις εσύ με τις πάπιες και τις κότες; διαμαρτύρεται ο γιατρός που αρχίζει να εκνευρίζεται χοντρά. Γιατρός είμαι δεν είμαι κτηνίατρος  , συμπληρώνει !!

_Μη-μη-μη βιάζεσαι θα σου εξξξξξηγη- γήσω, συνεχίζει απτόητος ο άνθρωπος . Το βρα-βράδι ξξξξανανοίγω τη   τη  πο-πο-πόρτα και φωνάζω πα, πα, πα και μέσα οι πα-πα- πάπιες , με-με-μετά  κο, κο, κο  και μέσα κι οι κο-κο-κότες… εκτός από μια.

_Ε,  βάλτην κι αυτήν τη μια μέσα να τελειώνουμε !!, διακόπτει ο γιατρός που έχει πάρει ανάποδες.

_Δεεεεε μπαίνει με τι-τι-τίποτα η κα-κα- καριόλα με-με-μέσα, επιμένει ο άνθρωπος . Το χρή…ηηημα  σου, αρχίζω το-το-τότε εγώ, έξω οι πα-πάπιες πάλι . Τιιιιι να κάνω μου λες γιαααατρέ  ;

_Τι να σου πω χριστιανέ μου , κάααανε… , ώωωχ το κόλλησα κι΄ εγώ , ακούω να λέει ο γιατρός  κάνοντας τον σταυρό του .

_Γιιιι-ααατρέ , γιατί μιλάς σαααν κι΄ με- μένα ; απαντά ο άνθρωπος που τυχαίως συνόδευσα .

_Μαρία , ειδοποίησε να κατέβει κάτω ο ψυχίατρος , μας κόλλησε  το τικ του  ο κυρίου , λέει ο γιατρός στην κυρία του γκισέ πληροφοριών .

Που λέτε , φίλοι μου αναγνώστες , φεύγω κι΄ ακόμα φεύγω αναλογιζόμενος τι μπορεί να σε βρει στα καλά καθούμενα !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .