Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
7 Μαΐου 2016, 10:21

Το Πασχαλινό  πενθήμερο σκόλασε  και ποια  βρισκόμαστε είτε ως χώρα , είτε ως κοινωνία , είτε ως λαός , αντιμέτωποι με τα προβλήματα  της κρίσης  και της νέας συμφωνίας με τους θεσμούς  η οποία έτσι ή αλέως θα μας φορτώσει στην πλάτη μερικά δις ευρώ  έμμεσων  ή άμεσων φόρων .

Και ενώ αυτά συμβαίνουν  γενικότερα  στην περιοχή μας ήρθε κόσμος και κοσμάκης με την Καλαμπάκα να βουλιάζει κυριολεκτικά από επισκέπτες με μας τους ντόπιους να αναζητούμε το  γιατάκι μας και να μην μπορούμε να το βρούμε από την κατάληψη που έγινε .

«Η κάθοδος  των μυρίων» λοιπόν  από το Κλεινόν Άστυ στα χωριά τους για το Πάσχα  επανέφερε και πάλι απορίες και ερωτηματικά για το πόθεν των εξόδων που αυτή η εορταστική κάθοδος απαιτεί σε κάθε οικογένεια .

Άλλος λέει «ας είναι καλά οι γέροι με τις συντάξεις και το κομπόδεμα» , άλλος ότι «η Ελλάς επτώχευσε όχι οι Έλληνες» , άλλος «ας είναι καλά τα μαξιλάρια και τα παπλώματα που είναι γεμάτα λεφτά»  , άλλος ότι «ο Έλλην και με δανικά  θα το ξεκοκαλίσει  τον αμνό» σαν τον πρόεδρο Καστρακίου Περικλή Γιάννη που πέρασε τον οβελία σουβλάκι .

Εν πάση περιπτώσει , ότι και να ισχύει , η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια Ελληνική  παραδοξότητα  την οποία  έχουν πάρει μυρωδιά οι θεσμοί γι΄ αυτό και μας κοπανάνε μέτρα πάνω στα μέτρα . Σου λένε «έτσι είστε ; Έ , πάρτε  για να έχετε» !!!

Όμως η «κάθοδος των μυρίων» στην περιοχή μας άφησε και κάποια ευτράπελα που συνέβησαν  και αξίζει να σας μεταφέρω μπας και γελάσει λίγο το χειλάκι μας  πριν το πικράνουν οι εξελίξεις που έρχονται .

Που λέτε μια κυρία επισκέπτρια έμεινε  ξαφνικά  καταμεσής  του δρόμου με το αυτοκίνητό της το οποίο στα καλά των καθουμένων δεν πήγαινε ούτε πίσω , ούτε μπρος με τους πίσω της να μην έχουν αφήσει καντήλι για καντήλι να μην το κατεβάσουν .

_Μωρή νύχτα το πήρες το δίπλωμα ; Έλεγε ο ένας καθώς περνούσε από δίπλα της .

_Το τιμόνι σε μάρανε , δεν κάθεσαι στο σπίτι  να φτιάξεις καμιά πίτα ; ο άλλος και όλα τα συναφή  που συνήθως γίνονται στους Ελληνικούς δρόμους . Δε σας μιλάω για τις ανοιχτές παλάμες που πήγαιναν σύννεφο με την κακομοίρα την γυναίκα να έχει γίνει θέαμα αλλάζοντας  δέκα χρώματα .

Ευτυχώς μέσα στην ατυχία της βρέθηκε ένας χριστιανός και την λυπήθηκε και προσέτρεξε προς βοήθειά της .

_Τι πάθατε μανδάμ ; Την ρωτάει εις βαριά ζαμπέτειο γλώσσα  .

_Που να ξέρω κύριέ μου , ξαφνικά σταμάτησε και δεν παίρνει μπρός .

_Δεν παίρνει ομπρός ;

_Όχι το σκασμένο πανάθεμάτο , απάντησε εκείνη αγανακτισμένα .

_Στο χέρι του είναι να μην παίρνει μπρος μανδάμ ; Απάντησε ο εν λόγω κύριος που μάλλον φάνηκε να είχε κάποιες γνώσεις από αυτοκίνητα  ανοίγοντας το καπό της μηχανής και  χώνοντας  κυριολεκτικά το κεφάλι του μέσα .

Έπιανε το ένα καλώδιο ,πείραζε το άλλο , κοιτούσε κάνοντας διάφορους μορφασμούς μη λέγοντας τίποτα παρά επαναλαμβάνοντας τη λέξη μά..αααστα ( μάλιστα ) !!

Τι έχει κύριε το αμάξι μου; Τόλμησε να ρωτήσει η κυρία .

_Μανδάμ  , βιάζεσαι ,  θα γεράσεις  γλήγορα , κάτσε , θα δούμε , απάντησε αργά και βραχνά ο κύριος .

_Πούσε  μανδάμ ; Βενζίνη υπά…ααρχει στο κουτί ;   Ρώτησε .

_Σε ποιο κουτί ; Στο ρεζερβουάρ θέλετε να πείτε , σχολίασε η κυρία .

_Μανδάμ ; Μη με βγαίνεις με κόκκινο , καθόσον απόφοιτος της πρώτης μικρής , απάντησε εκείνος .

_Συγνώμη , κύριε  δεν ήθελα να σας προσβάλω , γεμάτο , γεμάτο  απάντησε η κυρία .

_Ά…αααψογα , είσαι  ωραία…ααα , μουρμούρισε εκείνος συνεχίζοντας να περιεργάζεται τη μηχανή.

_Μά…αααστα , μά…αααστα , επαναλάμβανε πότε –  πότε με την έρμη την κυρία να μην μπορεί να καταλάβει τα διαλαμβανόμενα . Είχε περάσει ήδη ένα τέταρτο ανίχνευσης και η κυρία  έδειχνε να τα είχε πάρει στην κράνα .

_Κύριέ μου , συγνώμη , θα μου πείτε τι έχει το αμαξάκι μου ;

Μετά από δευτερόλεπτα σιωπής και τα μά…αααστα , μά…αααστα να επαναλαμβάνονται , λέει στην κυρία :  – Τι να έχει μανδάμ; Το πας όλο δευτέρα και τ’ όκαψες .

– Όχι , κάνετε λάθος  και τις άλλες μέρες το πηγαίνω , απαντά  απονήρευτα η κυρία .

_Έξυπνο αν και ξανθιά . Ωραία το πας το γράμμα  , σε παραδέχομαι …. , θα το τσουλήσουμε μέχρι το συνεργείο και όλα καλά , συμπλήρωσε ο κύριος σκουπίζοντας τα χέρια του με ένα χαρτομάντιλο που του έδωσε η κυρία .

Σε λίγο κύριος και κυρία βρίσκονταν σε γνωστό συνεργείο .

_Μπάμπη , το κάρο της μανδά…ααμ  από δω …,  πάρε μάτι και ξηγήσου φιστίκι , συμπλήρωσε ο κύριος με την κυρία να μην ξέρει πώς να αντιδράει .

_Σ΄ ευχαριστώ , κατάφερε να ψιθυρίσει .

_Το Θεό που θα αναστηθεί ταχιά , απάντησε φεύγοντας  εκείνος .

_Και το Θεό αλλά και σας , ψέλλισε η κυρία .

_Πού ‘σε μανδά…αααμ ;  Άμα ξαναμείνεις , εδώ είναι ο Βαγγέλας , απάντησε με νόημα ο κύριος .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .