Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

16 Απριλίου, 2016 08:13 Επιμέλεια: /

kalibas new site_DCE

Ο μπάρμπα – Θόδωρας είναι ένας ωραίος τύπος ορεσίβιου  κατοίκου – απόμαχου της δουλειάς  ουχί όμως και της ζωής , καθώς ποια παίρνοντας σύνταξη την άραξε στο ορεινό χωριό  του απολαμβάνοντας  την χαλαρότητα  , την παρέα , τις κουβέντες και το τσιπουράκι με το κρασάκι .

Τώρα ειδικά που έπιασε η άνοιξη  και βάρεσε το κλαρί κάθετε μαζί με την υπόλοιπη δημογεροντία του χωριού σχολιάζοντας τα πάντα  , από πολιτική , κοινωνικά , τοπικά , ποδοσφαιρικά , προσφυγικό , οικονομία , τα πάντα όλα .

Έ , και όταν δεν έχουν με τι να ασχοληθούν μαλώνουν συναμετάξυ τους .

_Βρε με κάνεις εμένα Πρωθυπουργό για μια μέρα …. , λέει συχνά ο Μπάρμπα –Θόδωρας όταν όλα τα όλα επιχειρήματα έχουν εξαντληθεί.

_Άσε , Θόδωρα , μας τ΄παν κι΄ άλι αυτά , απάντησε ο  παππούς Κίτσιος , ένας ογδοντακοντούκης  τσιγκελομυστακοφόρος κτηνοτρόφος  κραδαίνοντας την γκλίτσα  του που μονίμως , είτε γιορτές , είτε σχόλες , κρατά στο χέρι του .

_Παππού  , λέγε εσύ , αλλά η Ελλάδα με μένα Πρωθυπουργό  ρολόϊ .

_Ναι μη σ΄ένα Προυθυπουργό κι μι μένα Υπουργό Οικονομικών , απάντησε ο παππούς   Κίτσιος  ειρωνικά .

_Βρε θα ήμαν Πρωθυπουργός  ιγώ κι θα είχαν μαζευτεί εδώ ούλις οι φιλές του Ισραήλ ;

_Και τι θα έκανις , οι μετανάστες λιβέντημ ήταν ανέκαθεν  πρόβλημα , ακόμα και στην Αμερική , που είμαν όπους ξέρτι  . κι΄  αν δεν  μη πιστεύς ρώτα τσ΄ ινδιάνοι   να δείς τι θα σι πουν  .

_Βρε άσε τσ ινδιάνοι και την Αμερική και κοίτα το χάλι μας που μας πετάν πέτρις στου ίδιου μας του σπίτι , απάντησε ο μπάρμπα – Θόδωρας .

_Ιγώ  πατάου τα  86 κι΄απού  τότι που θυμάμι έτσι ήταν η Ελλάδα , πότε βάϊζι προς τα δεξιά , πότε προς τα ζερβά  , πότι έπιφτι  καταή  , πότι σκώνουνταν απάν . Κι΄ούλοι οι πουλιτικοί σουτήρις να την σώσν , αμ δεν την έσουσαν   ; παρενέβη ένας μαυριδερός ισχνός και με βαθιές αυλακώσεις  στο πρόσωπό του – μέλος της ομήγυρης των δημογερόντων του  χωριού  .

_Γι΄ αυτό πρέπει τσ’ πουλιτικοί να τσ΄ αλλάζουμι . Δεν ξέρτι ότι οι πουλιτικοί είνι σαν τσ΄ πάνις  των γιντσιάρκων , τσ’ αλλάζι συχνά και για τουν ίδιου πάντα λόγου ; παρενέβη ένας άλλος που όλη την ώρα που διεξάγονταν η συζήτηση βαρούσε το κομπολόι λες και βαρούσε το τάκα – τάκα (το γνωστό παλιό νεανικό παιχνίδι με τις δύο μπάλες) .

_Κι δε μας είπις  Θουδουρή , πως τα ψυχουπουρεύς ιδώ απάν ; ρώτησε τον μπάρμπα – Θόδωρα ο μυστακοφόρος ορεσίβιος .

_Να  σ΄πω  αγαπητέμ  : άμα  αποφασίσις  να κόψ του  φουμάρισμα , τουν διάλου ιτούτουν ιδώια , δείχνοντας το κατοσταράκι με το κρασί που ήταν πάνω στο τραπέζι ,  κι του βάριμα , δεν ζας πλιότιρου . απλά  σι φαίνιτι, γιατί δεν πιρνάει ου κιρός .

_Ούλα  που είπις  τα κατάλαβα πασιάκαμ  , αλλά ικίνου του βάριμα  όχι . Τι ινουάς ; ρώτησε ο μαυριδερός , ισχνός δημογέρων της παρέας .

_Ισί δεν κατάλαβις ; Ισί καλιγόντζ ψύλλου κι δεν καταλαβαίντζ τι ινουάου ιγώ ;

_Τώ…ωωωρα , καλά κρασιά  ένα κι να είνι Χειμώνας για να μην ιδρώνουμι , απάντησε γελώντας ο μαυριδερός , ισχνός δημογέρον .

_Γιατί ; Τώρα που υπάρχν  ούλα τα  μέσα ;

_Δεν είσι καλά μη φαίνιτι , γέρασις κι έχασις . Μη τι να βαρέσου ;  που να του βρού ; Τη μια έχου πίιση ιγώ , την άλλη η Βάγγιου , την παραάλλη , έχου υπόταση , άντι να βαρέσι , πώς να βαρέσι ; Βαράς ;

_Έτσι πως του λες δίκιου έχς . Δε βαράς , μάλλουν σι βαράν .

_Βρε ιδώ δε βαράν οι νέοι ιμείς θα βαρέσουμι , παρενέβη κάποιος .

_Τι να κάν τα παιδιά , ιδώ οι πιρσότερις οι  γναίκις προσπαθούν ν΄αλλάξν τουν  άντρα και μόλις τουν αλλάζν δεν τσ’  αρέσει πιά…, κι κοιτάν  άλλουν . Οι γναίκις οι σημηρνές τουν άντρα ούτι τουν καταλαβαίνουν , ούτι θέλν να του καταλάβν . Λιφτά άμα έχς ίσι καλός , δεν έχς ; ούτι πνα σι δεί .

_Ε  , όχι δεν είνι ούλις έτσι όπους  τα λες ; Ιμένα η θκιάμ μη θέλει .

_ή…….ηηη ρα όρνιου . ισένα θέλι νουμίζι ;

_Ποιόν ; ξέρς τίπουτις κι δε μη του λες ;

_Τη σύνταξη θέλι βρέ…εεεεεε ; Τι σύνταξη !!!

_Λές να μη κάνει καμιά κασκαρίκα  τώρα πίσου – πίσου ;

_Κι δεν την δουκιμάζι να δγίς που σι πουνάι κι πού σι σφάζι .

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες μετά από λίγο καιρό ο φίλος μας ανακοινώνει ότι του κόβουν την σύνταξη γιατί  δήθεν ανακάλυψαν κάποιο λάθος .

_Ά…αααα , σα μπως  δε θα μπορέσω ;  απάντησε η δικιά του αφήνοντάς τον  στήλη     άλατος !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.