Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

19 Μαρτίου, 2016 08:15 Επιμέλεια: /

καλυβας

Η κυρά  Ανδρομάχη είναι μια δυναμική γυναίκα που η ζωή δεν της πήγε και πολύ καλά αλλά Ανδρομάχη την είπαν ως Ανδρομάχη   την αντιμετώπισε στα ίσια . Χήρα από πολλών ετών έμεινε μόνη της ,  ανέστησε τον μονάκριβο γιό της , τον Βασιλάκη  , σαν βασιλόπουλο του παραμυθιού .  Τι ήθελε ο Βασιλάκης της και δεν  το είχε . Τα πάντα όλα .

Τα χρόνια πέρασαν , ο Βασιλάκης της κυρά Ανδρομάχης μεγάλωσε , σπούδασε νομικές επιστήμες , πήγε φαντάρος αλλά η δουλειά του ήταν στην Αθήνα , σ΄ ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο , με αποτέλεσμα να μην τον βλέπει συχνά .

Αγία την έκανε να την πάρει μαζί του στην  Αθήνα αλλά που να αφήσει η κυρά Ανδρομάχη το χωριό .

_Τι να κάνω στην Αθήνα ιγώ ; Μπουρού ιγώ να ζήσου σ΄ αυτά τα κουτλούκια που τα λεν σπίτια ;  Ά…αααα πα..ααα πα , ιδώ έχου τη σειράμ , έχου τσ κουτούλισμ , έχου τη γάταμ , που θα τ΄ αφήσου ; απαντούσε όταν οι γειτόνισσΕς την προέτρεπαν να πάει στον μονάκριβό της  στην Αθήνα .

_Μαρί Μάχη , τι κάθισι  σαν του κούτσουρου μαναχιάς , φέβγα στου παλλικάρις κατ , της έλεγε η κολλητή της  η κυρά Βασίλω .

_Μαρί Βασίλου λεν οι άλλις που είνι χαζές , λες κι σι που τ΄άχς  τετρακόσια ;

_Γιατί ; Πήγινι κατ χαζιά , στου παλλικαρούδις , να του φκιάντζ  ένα πιάτου ζεστό φαί , να του παντρέψι , βλέπς πέρασαν τα σκασμένα τα χρόνια , να δεις κι συ κανένα εγγονάκι να γελάσι κι σένα του χειλάκις , επέμενε η κυρά Βασίλω .

_Ιγώ θα τουν βρου γναίκα   κουτζιάμ άντρα ; Τι λες , χάζουσις ντυπ για ντυπ Βασίλου ; απάντησε η κυρά Μάχη .

_Καλά , θα του βαρέσι του κιφάλις  αλλά θα είνι αργά , άκσι πσι λέου . Θα πάρι καμιά απ΄ τς΄σημιρινές  που νουμίζουν ότι τον άντρα τουν γέντζι ου κούφαλους κι όχι μάνα .

_Πάψι  μαρί  κι μη λες τέτοια , ντρουπής πράματα , την έκοψε η κυρά Μάχη αλλά που να σταματήσει η κυρά Βασίλω που η γλώσσα της πήγαινε  ροδάνι  .

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες το τριήμερο της Αποκριάς και Καθαρά Δευτέρας η κυρά Μάχη υποδέχθηκε με χαρά τον Βασιλάκη της στο χωριό . Τρείς μέρες η κυρά Μάχη έφκιανε φαγητά . Να λαχανόπιτα , να γαλατόπιτα να ευχαριστηθεί ο Βασίλης της .

Παρασκευή απόγιομα ο Βασίλης της κυρά Μάχης έφτασε στο σπίτι αλλά δεν ήταν μόνος του . Συνοδεύονταν από ένα άλλο παλικάρι .

Αγκαλιές , φιλιά  με τον λεβέντη της η κυρά Μάχη , χαρές μεγάλες .

_Βασιλάκι  παλικάριμ , φίλους είνι του πιδί ; Δε θα μη του γνουρίσι ;  Πως σι λεν παλικάριμ ισένα ; Απου που ίσι , η μανούλας είνι καλά ; Έπεφταν βροχή οι ερωτήσεις της κυρά Μάχης .

_Θα σου εξηγήσω μανούλα , έχουμε  καιρό μέχρι την Δευτέρα , απάντησε ο Βασίλης .

_Καλά ψυχήμ , κάτστι τώρα να φάτι κι θα κοιμπθείς στου καλό του του δουμάτιου , έλεγε η κυρά Μάχη καθώς πηγαινοέρχονταν μεταξύ κουζίνας και καθιστικού μεταφέροντας τις ετοιμασίες .

_Καλά βρε Βασιλάκι , έφερες μουσαφίρη κι δε μ΄ είπις τίπουτις ;

_Ο Πάρις δεν είναι ξένος μάνα , είναι δικός μας άνθρωπος ποια  , απάντησε με νόημα ο Βασιλάκης .

_Αλήθεια , σας λέει ο Βασίλης κυρά Μάχη , είμαστε μαζί με τον Βασίλη , συμπλήρωσε ο Πάρις  καθώς σηκώθηκε να βοηθήσει την κυρά Μάχη να στρώσει το τραπέζι .

_Α…ααα , ισί  βλέπου είσι  νοικουκυρόπιδου , μπράβου , δλεύτι μαζί μη του Βασίλη  στου ίδιου γραφείου ; Δικιόρους είσι κι σι λιβέντημ ;

_Όχι , εγώ δεν είμαι δικηγόρος , άλλη δουλειά κάνω , απάντησε ο Παρούλης κοιτώντας τον Βασίλη ίσια στα μάτια .

_Έ , ότι δλιά κι να κάντζ παλικάριμ , δεν είνι ντρουπή , απάντησε η κυρά Μάχη .

_Συμφωνώ κυρά Μάχη , συμφωνώ , ο γιό σας να τ΄ ακούει αυτά .

_Μπά…αα ; γιατί ;

_Δε μ΄ αφήνι να δουλέψω .

_Καλά ξιταχτί θα βάλς του Βασίλι τς  θκιές τσ΄ ιπουθέσις ; Γιατί αρά δεν τ΄ αφήντζ του παλικάρι να δλέψι ; ρώτησε αγριεμένα  τον γιό της .

_Μάνα σταμάτα κάποιος πρέπει να μείνει σπίτι , απάντησε ο Βασίλης .

_Κι τι τ΄όχς του παλικάρι βρε κιαρατάρα , γναίκα τ΄όχς για να τ΄λες να μίνι σπίτι ;

_Κυρά Μάχη , σε βγάζω το καπέλο , εγώ κοιτούσα πώς να στο πω κι΄ εσύ το είπες τελικά. Ξέρεις με τον Πάρι έχουμε υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης .

_Βρε μη μ΄ ανακατέβς ιμένα μη τα θκας τα δικιουρίστικα , ν΄ αφήσι του παλικάρι να πάει να δλέψι . Ακούς τι σι λέου ;

_Πέστα κυρά Μάχη , πέστου τα , που δεν ακούει .

_Κυρά Μάχη  κατάλαβες τι σου λέω ;

Αγαπητοί μου αναγνώστες  που να ήξερε  η κακομοίρα η κυρά Μάχη ότι ο γιός της ο Βασίλης της έφερε νύφη .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.