Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
5 Μαρτίου 2016, 08:36

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες  ως  Έλληνες  έχουμε προτερήματα σπάνια , που δεν τα έχει κανένας άλλος λαός . Ο Έλλην έχει , ή τουλάχιστον  είχε  μέχρι τώρα ,  ανθρωπιά, αγάπη, αυτοθυσία,  φιλότιμο , ηρωισμό , πατριωτισμό …. Με τέτοιες αρετές μπορούμε  , εάν ξεπερνούσαμε  κάποια ελαττώματα , να προοδεύσουμε . Αλλά να που τα  400 χρόνια σκλαβιάς  στον  τούρκο  ανάγκασαν τον Έλληνα , στην προσπάθεια να επιβιώσει, να αποκτήσει κάποιες  κακές συνήθειες  όπως πονηριά, ρουσφέτι ,μπαξίσι , ξεσελώϊασμα , προχειρότητα , ανοργανωσιά , ανευθυνότητα , απειθαρχία στους νόμους , τώρα τελευταία λόγο της  καλοζωίας αποκτήσαμε και κάποια άλλα όπως τεμπελιά . Μην πεις σε κανέναν ότι πρέπει να δουλέψει , πάει σε έκανε εχθρό . Την λέξη δουλειά την έχουμε βγάλει από την ζωή μας .Λεφτά , όλοι να παίρνουμε παχυλές συντάξεις , παχυλούς μισθούς , επιδοτήσεις ,  επιδόματα πάσης φύσεως , τζάμπα  υγεία , παιδεία , παιδικό σταθμό , ίδρυμα , γηροκομείο , όλα . Τώρα  που θα βρει το κράτος λεφτά για να μας τα εξασφαλίσει  πρόβλημά του .

_Βρε άνθρωπέ μου , τρέξε πήρε  το σπίτι σου φωτιά , του λες και  αντί να τ΄ αφήσει όλα και να τρέξει σου λέει θα πάει η πυροσβεστική ,τι πληρώνω φόρους , (όταν και αν θυμηθεί ) στο κράτος  , έχει υποχρέωση να την σβήσει .

Όποιο κόμμα μας χαϊδέψει το ψηφίζουμε , όποιο τολμήσει να μας πεί , έ…εεε  έλληνα , άμα δεν δουλέψεις και δεν παράγεις , άμα  δεν οργανωθείς  τίποτα και κανένας δεν θα σε σώσει , στα τάρταρα .Είμαστε επιρρεπείς  στα ψέματα και δεν θέλουμε ν΄ ακούσουμε την αλήθεια . Γι΄ αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε .

Που λέτε , πρωί Κυριακής κάθομαι σε κεντρικό καφέ της πόλης ρεμβάζοντας την κίνηση στους δρόμους της πόλης που  σιγά – σιγά ξυπνούσε .

Σε κάποια στιγμή ένα λεωφορείο σταθμεύει μπροστά στο καφέ και ένα τσούρμο  άνθρωποι αρχίζουν να κατέρχονται και ένας – ένας να αραδιάζουν  στο καφέ . Ήταν ένα γκρούπ ελλήνων εκδρομέων που ήρθαν να επισκεφθούν τα Μετέωρα όπως άκουσα . Το τι έγινε στο καφέ από  φωνές από γέλια και από καπνό , άλλο να σας το περιγράφω και άλλο να το ζήσετε .

Εν μέσω κρίσης ο νεοέλλην δεν έχει χάσει ούτε το ραχάτι του , ούτε την ευζωία  του , ούτε τις εκδρομούλες του . Αναρωτιέσαι και λες : _ καλά , που τα βρίσκουν τα λεφτά ; Να σας πω που τα βρίσκουν . Όταν  φεσώνεις , λόγω υπερχρεωμένου νοικοκυριού , λέει , ΔΕΗ , ΔΕΥΑ , ασφαλιστικά ταμεία και έχεις πατέρα , μάνα , πεθερό , πεθερά , συνταξιούχους , τα βρίσκεις  να πας εκδρομούλες .

Ακούστε λοιπόν αυτολεξεί ένα  διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ εκδρομέων .

_Τον π……. , άλλα μας είπε προεκλογικά και άλλα κάνει , θα φάει μαύρο που θα πάει καπνός , λέει ένας  τους που κάπνιζε σαν βαπόρι της παλιάς εποχής .

_Όλοι (οι πολιτικοί) τέτοιοι  είναι , ένα σούρλο έχουν όλοι τους , απαντά ένας άλλος .

_Αν κόψει τις συντάξεις χαθήκαμε , πως  θα τα βγάλουμε πέρα με τις υποχρεώσεις που έχουμε , παρεμβαίνει μια κυρία που στο πρόσωπό της είχε μισό κιλό μπογιές  , δέκα σειρές γιορντάνια  κρεμασμένα στο λαιμό της  και από δύο δαχτυλίδια στα δάκτυλά της .

_Μα καλή μου , αν κι΄ εσείς με δυο μισθούς  και τέσσερεις συντάξεις , έχετε πρόβλημα τι να πούμε κι΄ εμείς , απάντησε η παρακαθήμενή  της

_Ξέρεις τι έξοδα έχουμε καλή μου ;  Έχουμε  δάνειο , ξέρεις τι σημαίνει δάνειο ;

_Τι σημαίνει ;

_Καταστροφή , αυτό  σημαίνει .

_Το πληρώνετε κανονικά ;

_Μπά…ααα , οκτακόσια ευρώ ; Που να τα βρεις ;

_Στο κόκκινο το δάνειο ;

_Όχι , χαζή είσαι γλυκιά μου ; Μπήκαμε στο νόμο Κατσέλη , ζωή να έχει η γυναίκα , πληρώνουμε πέντε ευρώ το μήνα .

_Τι  νόμος είναι αυτός που δεν πληρώνεις το δάνειό  σου ; Ρώτησε με ενδιαφέρον  η έτερη παρακαθήμενη κυρία .

_Νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά . Μπαίνεις κι΄ εννιά έχει ο μήνας .

_Δηλαδή μου λες ότι εσείς είστε υπερχρεωμένο νοικοκυριό ;

_Όχι καλέ , τρελή είσαι ; Ποιο υπερχρεωμένο , μια χαρά είμαστε , με τα ταξιδάκι μας , τα άλλα μας , δε βλέπεις ; Για  αυτούς  τους π……..ς  , είμαστε .

_Και πως μπαίνεις στον νόμο αυτόν ;

_Μάζεψε χαρτιά και θα σε στείλω εγώ στον δικηγόρο μου να σ΄ αναλάβει .

_Σώ…ωωωπα ; Γίνονται αυτά ;

_Μα που ζεις χρυσή μου ;  Κάθεσαι και πληρώνεις σα μπούφος ; Οι περισσότεροι στο λεωφορείο υπερχρεωμένοι είναι και δεν πληρώνουν .

_Σώ…ωωωπα ;  Δε θα γυρίσω πίσω στο σπίτι ; Θα του το σπάσω το κεφάλι του μ……α του δικού μου που πληρώνει σα χαλβάς , απάντησε η ερίτιμος κυρία .

Ελλάς , τρελάς !!!

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .