Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

5 Μαρτίου, 2016 08:36 Επιμέλεια: /

καλυβας

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες  ως  Έλληνες  έχουμε προτερήματα σπάνια , που δεν τα έχει κανένας άλλος λαός . Ο Έλλην έχει , ή τουλάχιστον  είχε  μέχρι τώρα ,  ανθρωπιά, αγάπη, αυτοθυσία,  φιλότιμο , ηρωισμό , πατριωτισμό …. Με τέτοιες αρετές μπορούμε  , εάν ξεπερνούσαμε  κάποια ελαττώματα , να προοδεύσουμε . Αλλά να που τα  400 χρόνια σκλαβιάς  στον  τούρκο  ανάγκασαν τον Έλληνα , στην προσπάθεια να επιβιώσει, να αποκτήσει κάποιες  κακές συνήθειες  όπως πονηριά, ρουσφέτι ,μπαξίσι , ξεσελώϊασμα , προχειρότητα , ανοργανωσιά , ανευθυνότητα , απειθαρχία στους νόμους , τώρα τελευταία λόγο της  καλοζωίας αποκτήσαμε και κάποια άλλα όπως τεμπελιά . Μην πεις σε κανέναν ότι πρέπει να δουλέψει , πάει σε έκανε εχθρό . Την λέξη δουλειά την έχουμε βγάλει από την ζωή μας .Λεφτά , όλοι να παίρνουμε παχυλές συντάξεις , παχυλούς μισθούς , επιδοτήσεις ,  επιδόματα πάσης φύσεως , τζάμπα  υγεία , παιδεία , παιδικό σταθμό , ίδρυμα , γηροκομείο , όλα . Τώρα  που θα βρει το κράτος λεφτά για να μας τα εξασφαλίσει  πρόβλημά του .

_Βρε άνθρωπέ μου , τρέξε πήρε  το σπίτι σου φωτιά , του λες και  αντί να τ΄ αφήσει όλα και να τρέξει σου λέει θα πάει η πυροσβεστική ,τι πληρώνω φόρους , (όταν και αν θυμηθεί ) στο κράτος  , έχει υποχρέωση να την σβήσει .

Όποιο κόμμα μας χαϊδέψει το ψηφίζουμε , όποιο τολμήσει να μας πεί , έ…εεε  έλληνα , άμα δεν δουλέψεις και δεν παράγεις , άμα  δεν οργανωθείς  τίποτα και κανένας δεν θα σε σώσει , στα τάρταρα .Είμαστε επιρρεπείς  στα ψέματα και δεν θέλουμε ν΄ ακούσουμε την αλήθεια . Γι΄ αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε .

Που λέτε , πρωί Κυριακής κάθομαι σε κεντρικό καφέ της πόλης ρεμβάζοντας την κίνηση στους δρόμους της πόλης που  σιγά – σιγά ξυπνούσε .

Σε κάποια στιγμή ένα λεωφορείο σταθμεύει μπροστά στο καφέ και ένα τσούρμο  άνθρωποι αρχίζουν να κατέρχονται και ένας – ένας να αραδιάζουν  στο καφέ . Ήταν ένα γκρούπ ελλήνων εκδρομέων που ήρθαν να επισκεφθούν τα Μετέωρα όπως άκουσα . Το τι έγινε στο καφέ από  φωνές από γέλια και από καπνό , άλλο να σας το περιγράφω και άλλο να το ζήσετε .

Εν μέσω κρίσης ο νεοέλλην δεν έχει χάσει ούτε το ραχάτι του , ούτε την ευζωία  του , ούτε τις εκδρομούλες του . Αναρωτιέσαι και λες : _ καλά , που τα βρίσκουν τα λεφτά ; Να σας πω που τα βρίσκουν . Όταν  φεσώνεις , λόγω υπερχρεωμένου νοικοκυριού , λέει , ΔΕΗ , ΔΕΥΑ , ασφαλιστικά ταμεία και έχεις πατέρα , μάνα , πεθερό , πεθερά , συνταξιούχους , τα βρίσκεις  να πας εκδρομούλες .

Ακούστε λοιπόν αυτολεξεί ένα  διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ εκδρομέων .

_Τον π……. , άλλα μας είπε προεκλογικά και άλλα κάνει , θα φάει μαύρο που θα πάει καπνός , λέει ένας  τους που κάπνιζε σαν βαπόρι της παλιάς εποχής .

_Όλοι (οι πολιτικοί) τέτοιοι  είναι , ένα σούρλο έχουν όλοι τους , απαντά ένας άλλος .

_Αν κόψει τις συντάξεις χαθήκαμε , πως  θα τα βγάλουμε πέρα με τις υποχρεώσεις που έχουμε , παρεμβαίνει μια κυρία που στο πρόσωπό της είχε μισό κιλό μπογιές  , δέκα σειρές γιορντάνια  κρεμασμένα στο λαιμό της  και από δύο δαχτυλίδια στα δάκτυλά της .

_Μα καλή μου , αν κι΄ εσείς με δυο μισθούς  και τέσσερεις συντάξεις , έχετε πρόβλημα τι να πούμε κι΄ εμείς , απάντησε η παρακαθήμενή  της

_Ξέρεις τι έξοδα έχουμε καλή μου ;  Έχουμε  δάνειο , ξέρεις τι σημαίνει δάνειο ;

_Τι σημαίνει ;

_Καταστροφή , αυτό  σημαίνει .

_Το πληρώνετε κανονικά ;

_Μπά…ααα , οκτακόσια ευρώ ; Που να τα βρεις ;

_Στο κόκκινο το δάνειο ;

_Όχι , χαζή είσαι γλυκιά μου ; Μπήκαμε στο νόμο Κατσέλη , ζωή να έχει η γυναίκα , πληρώνουμε πέντε ευρώ το μήνα .

_Τι  νόμος είναι αυτός που δεν πληρώνεις το δάνειό  σου ; Ρώτησε με ενδιαφέρον  η έτερη παρακαθήμενη κυρία .

_Νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά . Μπαίνεις κι΄ εννιά έχει ο μήνας .

_Δηλαδή μου λες ότι εσείς είστε υπερχρεωμένο νοικοκυριό ;

_Όχι καλέ , τρελή είσαι ; Ποιο υπερχρεωμένο , μια χαρά είμαστε , με τα ταξιδάκι μας , τα άλλα μας , δε βλέπεις ; Για  αυτούς  τους π……..ς  , είμαστε .

_Και πως μπαίνεις στον νόμο αυτόν ;

_Μάζεψε χαρτιά και θα σε στείλω εγώ στον δικηγόρο μου να σ΄ αναλάβει .

_Σώ…ωωωπα ; Γίνονται αυτά ;

_Μα που ζεις χρυσή μου ;  Κάθεσαι και πληρώνεις σα μπούφος ; Οι περισσότεροι στο λεωφορείο υπερχρεωμένοι είναι και δεν πληρώνουν .

_Σώ…ωωωπα ;  Δε θα γυρίσω πίσω στο σπίτι ; Θα του το σπάσω το κεφάλι του μ……α του δικού μου που πληρώνει σα χαλβάς , απάντησε η ερίτιμος κυρία .

Ελλάς , τρελάς !!!

 

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.