Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
27 Φεβρουαρίου 2016, 08:12

_Χρήστο μου που πας πάλι ; Ρώτησε τον άντρα της όσο ποιο γλυκά και ναζιάρικα της έπαιρνε , αφήνοντας να υπονοηθούν πολλά , η Χρύσα ,  καθώς τον είδε να ετοιμάζεται για έξοδο .

_Τι αφελής  ερώτηση είναι αυτή μωρό μου , απάντησε επίσης γλυκά  εκείνος ενδίδοντας στο νάζι καθώς  έριχνε  στο πρόσωπό μια χούφτα άρωμα .

_Μα γιατί φεύγεις ; Όλο φεύγεις κι΄ εγώ μένω μόνη μου , συνέχισε να εκπέμπει ερωτικά σήματα προς τον Χρήστο αλλά εκείνος έδειχνε να δίνει περισσότερη σημασία στην σκηνική του παρουσία παρά να λάβει τα ερωτικά μηνύματα της συντρόφου του .

_Έ τι θες να κάνω , ο αγώνας βλέπεις , ν΄ αφήσω τον αγώνα και να καθίσω μαζί σου ; Δεν μπορώ εκπροσωπώ τόσους συναδέλφους αγρότες , μου ανάθεσαν την αρχηγία του μπλόκ , πρέπει να είμαι εκεί . Άσε , έχουμε καιρό για τέτοια , απάντησε ο Χρηστάκης , κόβοντας την φόρα για ερωτικές καντρίλιες στην Χρύσα .

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες ο Χρήστος , είναι ένας απ΄τις  λεβεντουργιές  του αγροτικού  συνδικαλισμού  . Νέος , ωραίος , ψηλός , Ερμής  του Πραξιτέλους , θα έλεγα . Και  Χρύσα η γυναίκα του ωραία κι΄ αυτή , Αφροδίτη . Οι εν λόγω γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο που σπούδαζαν γεωπονική , ερωτεύτηκαν σαν παιδιά που ήταν και παντρεύτηκαν γυρίζοντας στο χωριό του Χρήστου μπαίνοντας σε πρόγραμμα νέων αγροτών μια και ο πατέρας του Χρήστου είχε πολλά χωράφια και περιουσία .

Έ , σα νέος ο Χρήστος ασχολήθηκε και με τον συνδικαλισμό και πρωτοστατεί  στα μπλόκα της περιοχής του . Φωτογραφίες , συνεντεύξεις  στα Μ.Μ.Ε , αστέρας της τηλεόρασης ο Χρηστάκος μας .

_Καλά , πάς στο μπλόκ και βάζεις άρωμα ; Τον ρώτησε η Χρύσα που τον παρατηρούσε να ετοιμάζεται .

_Μα αγάπη μου , θα βγω στο MEGA , τι θες  , να βγώ σα λέτσος ;

_Καλά , το άρωμα περνά μέσα από την  κάμερα και φτάνει στο στούντιο ;Μη με τρελαίνεις ; αγρίεψε η Χρύσα που έδειχνε  κάτι να μην  της αρέσει  στην συμπεριφορά του Χρήστου .

_Τι….ιιι ; Απάντησε ο Χρήστος με έκπληξη βάζοντας τα τσιγάρα στην τσέπη του μπουφάν .

_Άντε γειά σου αγάπη μου ,  άργησα  , θα με δεις  στις  ειδήσεις  των οκτώ , είπε ο Χρήστος δίνοντας ένα φευγαλέο  φιλί στην Χρύσα .

_Καλά ….ααααα , καλά Χριστάκη…ηηηη , σιγομουρμούρισε η Χρύσα .

Αυτά συμβαίνουν καθ΄όλη την διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων με κορύφωση την κάθοδο στην Αθήνα .

_Καλά , θα πας Αθήνα ; Ρώτησε έκπληκτη η Χρύσα τον Χρήστο .

_Τι να κάνω αγάπη , ο αγώνας . Θ΄ αφήσω τον αγώνα ; Δεν έχω και όρεξη , αλλά τι να κάνω πρέπει να πάω ,  απάντησε ο Χρήστος .

_Τραβάτε μου κι΄ ας κλαίω , αλλά σε προειδοποιώ , πρόσεξε , τον έκοψε ενοχλημένη η Χρύσα από το ύποπτο  της  συμπεριφοράς του Χρήστου .

Μπροστά ο φίλος μας  με το τρακτέρ , πίσω το κομβόι , στην πλατεία Συντάγματος , ο Χρηστάκης μας να δίνει  μάχη στα δελτία  ειδήσεων των οκτώ των  καναλιών με την κακομοίρα την Χρύσα να βλέπει τον καλό της από την τηλεόραση του σπιτιού της με τις φίλες της .

_Καλά , τον αφήνεις μόνο του στην Αθήνα ; Πρόσεχε οι άντρες είναι άπιστοι , της έλεγε συμβουλευτικά η ποιο κολλητή της .

_Τον έχω απόλυτη εμπιστοσύνη , απαντούσε εκείνη με σιγουριά αλλά η καρδούλα  της χτυπούσε από αμφιβολία . Την επόμενη βραδιά η Χρύσα έκανε ζάπιγκ  στα δελτία ειδήσεων των οκτώ όταν χτύπησε το κινητό της . Ήταν η κολλητή της : _Βάλε STAR να δεις , της είπε και την έκλεισε απότομα πριν προλάβει η Χρύσα να αρθρώσει λέξη .

Με γρήγορες κινήσεις αρπάζει το τηλεκοντρόλ και γυρίζει στο STAR βλέποντας τον καλό της να  χορεύει στα μπουζούκια έχοντας δίπλα του μια λυγερόκορμη καλλονή να λικνίζεται  στο ρυθμό του τσιφτετέλι.

_Ώστε έτσι Χρηστάκη , έλα πάνω και τα λέμε , συμπλήρωσε κλείνοντας την τηλεόραση με νεύρα .

Την επαύριον , αργά το βράδυ , ο Χρήστος κατέφθανε στο χωριό με την απαστράαπτουσα μπέμπα , μια B.M.W μεγάλου κυβισμού που ήταν η αδυναμία  του . Τέτοια αγάπη , ούτε για την Χρύσα , τη γυναίκα  του , δεν έδειχνε .

Ανοίγει την πόρτα και βλέπει την Χρύσα μπροστά  του να κρατά ένα σκουπόξυλο με την σκούπα προς τα πάνω και το κοντάρι προς τα κάτω .

_Αγαπούλα , ήρθε ο αντρούλης σου , έλα να σε φιλήσω , μου έλειψες , είπε .

_Πέρασες καλά στην Αθήνα αγαπούλα μου ;

_Τι καλά , κούραση , είμαι πτώμα , να κάνω ένα μπάνιο να ξεκουραστώ …., πρόκανε  να απαντήσει καθώς έτρωγε την σκούπα στο κεφάλι .

_Ο αγώνας , έ ;  κουρασμένος , έ…εε ; Σε ποιόν τα πουλάς αυτά ; Να , να , να…..ααα , φώναζε η Χρύσα καταφέρνοντας πολλάκις την σκούπα επί της κεφαλής του καλού της που προσπαθούσε να αποφύγει τη σκούπα . Δεκαπέντε μέρες τώρα ο Χρηστάκης την βγάζει στον καναπέ καθώς ο θυμός  της Χρύσας δε λέει να ξεθυμάνει .                                               Βρε τι τραβάνε οι συνδικαλιστές !!!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .