Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

20 Φεβρουαρίου, 2016 09:36 Επιμέλεια: /

καλυβας

Η κυρά Βάγγιω , είναι μια  απλή γυναίκα   του μόχθου και της δουλειάς  στα χωράφια και το κοπάδι , αλλά  το λέει η περδικούλκα   της , εννιά μήνες τώρα ήταν όλο  χαρά καθώς η νυφούλα  της περίμενε τον πελαργό που θα έφερνε το εγγονάκι . Έναν και μονάκριβο γιό έχει η κυρά Βάγγιω με το δίκιο της να πετάει στα σύννεφα απ΄την χαρά  της.

Τι ήθελε  η νυφούλα της και δεν της το έφερνε η κακομοίρα  η κυρά Βάγγιω , και του πουλιού το γάλα που λέει ο λόγος .

_Πρόσεχε κουρίτσιμ του πιδί , της έλεγε κάθε τόσο που την έβλεπε να κάνει δουλειές του νοικοκυριού στο σπίτι της .

_Μη σκουτίζισι κουρτσάκιμ καλό , ιγώ , θα μη λες φκιάσι αυτό , φκιάσι ικίνου κι γώ θα στου φκιάνου αμέσους , της έλεγε , αλλά απάντηση δεν έπαιρνε απ΄την νυφούλα  της την Δημητρούλα που μάλλον  δεν της άρεσε να μπερδεύεται στα πόδια  της η πεθερά  της η κυρά – Βάγγιω .

Δεν προλάβαινε να λαλήσει ο κόκορας και η κυρά– Βάγγιω   έβγαινε απ΄το ματζάτο (το ισόγειο ) και τάκα – τάκα  στις μύτες των ποδιών απάν .

_Αγάπη μου , η μάννα σου έφτασε πάλι , τι θα γίνει μ΄ αυτό το πράγμα, σιγομουρμούριζε στον άντρα της .

_Κοιμήσου , άστην , μη δίνεις σημασία  , απαντούσε ο Κωνσταντίνος και γύριζε πλευρό . Και η κυρά – Βάγγιω άρχιζε από  την λάντζα πλένοντας πιάτα ποτήρια που  έβρισκε στοιβαγμένα στο νεροχύτη . Έ ,κάθε φορά όλο και κάτι έσπαζε και το ζευγάρι από τις αγκάλες του Μορφέα που βρίσκονταν , τινάζονταν πάνω τρομαγμένο .

_Α…αααχ   Παναγιά μου , θα το κάνω  πρόωρα , έλεγε και σκουντούσε τον Κωστάκη που έκανε πως  δεν καταλάβαινε για να μην αναγκαστεί και πικράνει τη μάνα του .

_Δήμητρα , κοιμήσου κοριτσάκι μου γλυκό , άστην , θα σκολάσει και θα φύγει , συμπλήρωνε και γρ…ρρρρ , η συμφωνική ορχήστρα   της Βιέννης  με την φουκαριάρα τη Δημητρούλα να μην μπορεί να ηρεμήσει .

Ο πεθερός βέβαια της έλεγε της ξανάλεγε  αλλά που ν΄ ακούσει η κυρά –  Βάγγιω , άλλωστε ποτέ δεν τα βρήκε με τον άντρα της τον Παντελή . Μαύρο  αυτός , άσπρο η κυρά – Βάγγιω . Έ , και ο κυρ Παντελής για να μην βρίσκεται συνέχεια με τα νεύρα στην τσίτα την άφηνε να λέει και να κάνει αυτό που ήθελε η κυρά – Βάγγιω . Όλη τη ζωή  κέρβερος  η κυρά – Βάγγιω , τώρα θα άλλαζε ; Κάπως έτσι , που λέτε φίλοι μου αναγνώστες  , η κυρά – Βάγγιω είχε αυτοαναγορευθεί   αρχηγός του σπιτικού .

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά περνούσε ο καιρός της εγκυμοσύνης για την Δημητρούλα μας  και έφτασε η ώρα της γέννας  και με το καλό έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι , τον Παντελή τζούνιορ . Άλλωστε η κυρά – Βάγγιω δεν άφηνε κανένα περιθώριο για το όνομα που θα δίνονταν στον εγγονό της .

_Αν είνι πιδί Παντελάρας  , αν είνι τσιούπρα Βαγγιλή , έλεγε κάθε φορά για να το εμπεδώσουν νύφη και γιός .

Έ , ο Θεός  το έπλασε αγόρι και η χαρά της κυρά – Βάγγιως  δεν περιγράφονταν . Πετούσε από ευχαρίστηση που απέκτησε άρρεν εγγονάκι . Το τι έφτιαξε στον πέρα μαχαλά όπου το σπίτι  της , δε λέγεται .

_Βάγγιου , μαρί Βάγγιου , τι έχουμι τι έχουμι ; Ρωτούσαν οι γειτόνισσες  . Πιδί , πιδί , Παντελής , απαντούσε  η κυρά – Βάγγιω .

_Ποιόν μοιάζι μαρί , όμοιασι κατ΄ιδώ , ή πήρι απ΄ τσ΄ άλλοι ;

_Κουστάκς ακαίργιους , απαντούσε με σιγουριά .

Αυτά μέχρι τη μέρα που ζευγάρι  και εγγονός έφτασαν στο σπίτι . Έ, με το που εναπόθεσαν στο κρεβατάκι σφαίρα απάν η κυρά – Βάγγιω .

_Πούνι ου παίδαρους  , να του δου , φώναζε κρατώντας στην παλάμι της μια χρυσή λίρα που είχε αγοράσει επί τούτου , για να κεράσει τον διάδοχο .

Η νύφη της το ξεσκέπασε απαλά ώσπου φάνηκε το προσωπάκι του και η κυρά Βάγγιω έλαμψε από χαρά εναποθέτοντας την χρυσή λίρα . _Σιδιρένιου να είνι , φώναξε και πήγε να το πάρει στα χέρια της .

_Άστο κοιμάται , της είπε η νύφη της και η κυρά Βάγγιω   κοντοστάθηκε αλλά το μάτι δεν το έπαιρνε από το πρόσωπο του μωρού δείχνοντας  με την έκφρασή της  ότι κάτι να μην της άρεσε .

_Νύφη  , δεν ξέρου  τι λες  ισί αλλά στου λέου  του  πιδί δε μοιάζ στου γιό μ” .

_Δε μοιάζι ;

_Όχι , δε μοιάζι πθινά για πθινά , έσκουζε η κυρά – Βάγγιω .

_Πεθερά ,  τι να κάνουμι…  μνί  έχου….  όχι  φωτοτυπικό , απάντησε έξαλλη η νύφη της αφήνοντάς   τους όλους στήλη άλατος . Από τότε αγαθή ήταν η ώρα  για την Κυρά _ Βάγγιω ν΄ ανέβει ξανά πάνω .

_Ακούς μαρί τι μ΄είπι ; Ακούς ικί ; Μονολογούσε !!!

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.