Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
30 Ιανουαρίου 2016, 08:24

Η αλήθεια είναι ότι απ΄ όλες τις χώρες που μπήκαν σε μνημόνια , όλες βγήκαν εκτός από την Ελλάδα . Εμείς εκεί…ιιι  , ριζώσαμε για τα καλά και δεν λέμε να το κουνήσουμε . Βρε δε μπα να λένε οι πιστωτές και οι θεσμοί διάφορα προσβλητικά πράγματα για μας και την Ελλάδα ;  καρφάκι δε μας καίγεται  !!! Δε μπα να λένε ότι πρέπει να φτιάξουμε κράτος σοβαρό ; Nόμους  που να τηρούνται και να επιβάλλονται ;  Εμείς το χαβά μας !!! Οι πολιτικοί συμπεριφέρονται λες και είμαστε στον απόγειο του μικροκομματισμού και εμείς , οι πολίτες , λες και δεν μας συνέβη τίποτα . Οι πρώτοι , όταν είναι κυβέρνηση , πετσί μνημονιακοί και όταν ο λαός , επειδή δεν του αρέσει το σφίξιμο γενικώς  , τους στέλνει στην αντιπολίτευση, αλλάζουν και γίνονται  αντιμνημονιακοί – επαναστάτες  , έτοιμοι , λες, να βάλουν στην κορφή της Μπούντεσταγκ το σφυροδρέπανο . Όλοι και όλα τα αιτήματα δίκαια , άσχετα αν για να ικανοποιηθούν όλα αυτά χρειάζεται όλο το ρευστό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας .

Λοιπόν , φίλοι μου αναγνώστες η χώρα καθεύδει στον βούρκο της κρίσης , και κανένας μας δε λέει : ως εδώ , όχι άλλη ντροπή , όχι άλλο περίγελο των ξένων !!! Οι νέοι , επιστήμονες και μη , φεύγουν στο εξωτερικό , η γη χέρσα με τους αγρότες το μόνο που τους νοιάζει , είναι να μην κοπούν οι επιδοτήσεις ακόμα και αν δεν παράγουν τίποτα , οι επιχειρήσεις μετακόμισαν στην Βουλγαρία , τα ζεστά και μετρητά ευρωπουλάκια , άλλα στα μαξιλάρια και άλλα στις ξένες τράπεζες , και όλοι οι υπόλοιποι , μοιραίοι  και άβουλοι αντάμα ,κοιτάμε πως θα γελάσουμε το κράτος και όχι πως θα το στηρίξουμε για να ξεφύγουμε από την επερχόμενη καταστρόφα .

Κάνουμε λες και μας έχουν φτύσει και μας έχουν βάλλει να κυλήσουμε την έρμη την Ελλαδούλα μας στον γκρεμό !!! Καμιά φορά σκέπτεσαι και λες : βρε μήπως μας ψεκάζουν αλήθεια και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε ;

Τις προάλλες σε γνωστό καφέ της πόλης  μας έγινα μάρτυρας μιας στιχομυθίας που πραγματικά παρουσιάζει το πρόβλημά  μας ατόφιο .

Ήταν βαθύ απόγιομα Σαββάτου και στο καφέ μπαίνει ένα ζευγάρι . Εκείνος ο κλασικός μεσίλιξ  Έλλην , με τους πατσάδες ξέχειλους  , τα ακριβά αρώματα , τα μπιχλιμπίδια στους καρπούς των χεριών και την χοντρή αλυσίδα  , σα γιορντάνι , γύρω από λαιμό του , με το τσιμπουκάκι του να παίζει  μεταξύ χειλέων  και δακτύλων νομίζοντας ότι  του  έδινε στοιχεία πνευματώδη , και εκείνη μια ωραιοτάτη συνοδός  με τα σέα  της  και τα μέα της , τα μπαλκόνια  της και τα ρετιρέ της , εν αφθονία  .

Μπροστά εκείνος , με το ακριβό τηλέφωνο στο χέρι , να μιλάει και πίσω εκείνη με το μακρύ τσιγάρο κολλημένο στα χείλη της κάθισαν στο γωνιακό τραπέζι , ακριβώς πίσω μου . Με το που κάθισαν εκείνος συνέχιζε την τηλεφωνική συνδιάλεξη και εκείνη έβγαλε απ΄το τσαντί της το κινητό   σερφάροντας στο διαδίκτυο προφανώς . Μόνο όταν ήρθε ο σερβιτόρος εκείνος διέκοψε προς στιγμήν για να παραγγείλει : _Ένα  Macallan  παρακαλώ , είπε και συνέχισε να μιλάει .

_Συγνώμη κύριε , αλλά δεν υπάρχει αυτό το ουίσκι , είπε ο σερβιτόρος ευγενικά .

_Κατάλαβα , σε λαϊκό θα πέσουμε πάλι , μουρμούρισε προς στιγμήν και έδωσε άλλη παραγγελιά .

Εκείνη παρήγγειλε ένα απ΄ τα γνωστά γλυκόπιοτα ουίσκι καθώς έβγαζε ν΄ ανάψει ένα ακόμη μακρύ τσιγάρο ενώ εκείνος συνέχιζε την συνδιάλεξη μεγαλοφώνως  λες και είχε βάλλει στοίχημα να τον ακούσουν και οι τοίχοι του καφέ .

_Έλα λογισταράρα μου , τι μου κάνεις ;  Τι…ιι  ; Στην Καλαμπάκα …. Ποια Καλαμάτα  ρε , στην Καλαμπάκα  , Μετέωρα . Ποια μοναστήρια , τρελός είσαι ; Με το μωρό …. , ναι…ιιιιι , ναι…ιιιι , συμπλήρωσε  μακρόσυρτα  απαντώντας απ΄ότι κατάλαβα σε ερωτήσεις του συνομιλητή  του που αφορούσε την παρουσία της ωραιοτάτης κυρίας .

Και η συνδιάλεξη μπήκε στα οικονομικά του εν λόγω Έλληνος φορολογούμενου .

_Κοίτα ρε μ…… τι γίνεται ; Με συμφέρει να πληρώσω τους μ…….ς  ή να τους  αφήσω να μου κάνουν κατάσχεση . Όχι ρε ποια λεφτά , αφού  , ξέρεις , τα έσπρωξα … ,  τώρα λίγα που άφησα  έχω  ακατάσχετο . Τι να βρούν ; Για μ….α  με πέρασαν ; συνέχιζε να λέει προκλητικότατα ο κατά  τ΄ άλλα Ελληναράς !!!

Να μην σας τα πολυλογώ ήθελα , δεν ήθελα κι΄ εγώ και οι άλλοι θαμώνες , ακούσαμε όλα τα προσωπικά  του οικονομικά  δεδομένα μια και ο άνθρωπος είχε βάλει χωνί . Κι΄ αφού ο Ελληναράς τακτοποίησε  τα οικονομικά του σε βάρος των κορόϊδων  φυσικά , απολάμβανε το ουϊσκάκι του χαριεντιζόμενος με την συνοδό του . Δεν πέρασε πολύ ώρα και με  ένα νεύμα στην κυρία σηκώθηκαν  αποχωρώντας  , για τα περαιτέρω φυσικά !!!

Μείναμε εκεί αποσβολωμένοι κοιτώντας τον Ελληναρά που χάνονταν μέσα στο σκοτάδι στο βάθος του δρόμου !!! Αλίμονο  !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .