Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

16 Ιανουαρίου, 2016 08:23 Επιμέλεια: /

καλυβας

Αγαπητοί  μου φίλοι αναγνώστες , σήμερα θα σας διηγηθώ δύο περιστατικά φρέσκα , έπεσαν στην αντίληψή μου αυτές τις μέρες του δωδεκαημέρου και τα οποία θεώρησα ενδιαφέροντα και έπρεπε να σας τα μεταφέρω και να τα σχολιάσω .

Που λέτε , η κυρία , με το που έσκασε η ήλιος πάνω από τον  Άγιο Στέφανο  είχε βγει τσάρκα με τα τρία μικρά και ομολογουμένως  χαριτωμένα σκυλάκια της που περπατούσαν σαν βερβερίτσες .

Απ΄ ότι  εκ των υστέρων  αντελήφθην η εν λόγω ερίτιμος κυρία , μάλλον έκανε το δρομολόγιο αυτό τρείς φορές την μέρα , πρωί – μεσημέρι – βράδυ, όπως παίρνεις το φάρμακο  .

Θα μου πείτε , τι το περίεργο ; Το αν και τι είναι περίεργο μετά , αλλά απ΄ότι φαίνεται ο εν λόγω περίπατος της κυρίας μετά των τριών χαριτωμένων σκυλακίων της , κάποιους ενόχλησε και έτσι ξεκίνησε το παζάρι .

_Που πάτε κυρία σκυλού ; φώναξε άγρια  κάποιος με βραχνή φωνή  καθώς η ομήγυρη , κυρίας και σκυλακίων , έφτασε έξω από την αυλόπορτα του σπιτιού του .

_Λογαριασμό θα σας δώσω αγαπητέ  μου που πάω ; Όπου θέλω πάω , απάντησε όλο νεύρα η κυρία .

_Κοίτα , μη με αναγκάσεις να σου πω τίποτα …

_Κύριέ  μου , μάλλον δεν ξυπνήσατε καλά , απάντησε η κυρία απτόητη  .

_Άκου να σου πω , μια χαρίτσα  ξύπνησα , αλλά μου την σβούρισε που σε είδα πρωί – πρωί , άλλη δουλειά δεν έχεις , ήθελα να ξέρω , συνέχισε να μπαμπαλίζει ο κύριος από μέσα απ΄την αυλή .

_Τι να σας πω κύριε , λυπάμαι , απάντησε η σκυλού , συγνώμη , η κυρία με τα σκυλιά ήθελα να πω , απομακρινόμενη .

_Άμα πατήσω  άλλη φορά σκυλόσκατο έξω απ΄την πόρτα εσύ να ξέρεις   . Να τα μαζεύεις , αλλιώς θα έχουμε ντράβαλα , επέμενε ο κύριος .

_Να τα μαζέψεις εσύ .

_Εγώ να μαζέψω τα σκατά απ΄τα δικά σου τα σκυλιά ; Πας καλά ;

_Και που ξέρεις ότι αυτά είναι απ΄τα δικά μου τα σκυλιά ;

_Κι΄ απου ποια  έναι ;

_Ξέρω γώ ; Απ΄τα δικά μου  πάντως δεν είναι , επέμενε  η κυρία .

_Και πως του γνουρίζι  ;

_Θα σας έλεγα τώρα καμιά κουβέντα αλλά έχει χάρη, απάντησε η κυρία .

_Καλώ…ωωως , καλώ…ωωως , πέρνα εσύ άλλη μέρα και τα λέμε , μουρμούρισε ο κύριος.

_Γιατί , τι θα μου κάνετε ; Ο δρόμος είναι δημόσιος εσείς από την μέσα μεριά , ξεσπάθωσε η κυρία .

_Καλώ…ωωως , καλώ…ωωως , μουρμούρισε πάλι ο κύριος .

Το άλλο πρωί , ν΄ άσου η κυρία σκυλού  έξω απ΄το σπίτι του εν λόγω κυρίου που είχε την λογομαχία . Κοίταξε λοξά να δει τι παίζεται κι΄ αφού βεβαιώθηκε ότι ο χώρος ήταν ελεύθερος , χαμογέλασε Σαρδόνια και προχώρησε αλλά με το που έφτασε έξω απ΄την αυλόπορτα ακούει μουσική : «Θα στο ρίξω φόλα το σκυλάκι σου …» .

Απ’   εκείνη τη μέρα , αγαθή ήταν η ώρα . Ούτε που ξαναφάνηκε , ούτε που την είδε κανένας να περνά με τα σκυλιά της . Ο εν λόγω κύριος ακόμα τρίβει τα χέρια του .

Δεύτερη μέρα Πρωτοχρονιάς βράδυ και όπως συνηθίσω κατέρχομαι στο κέντρο για τον απογευματινό καφέ . Μπαίνω στο καφέ και κάθομαι . Σε λίγο καταφθάνει μια παρέα Αθηναίων επισκεπτών και κάθισαν  στο διπλανό τραπέζι .

Ακούω μια απ΄τις κυρίες της παρέας να ρωτά : _Άραγε επιτρέπετε το κάπνισμα ; Γιατί εγώ καφέ χωρίς τσιγάρο δεν μπορώ , συμπλήρωσε .

_Να ρωτήσω κάτι κύριε ; Ακούω να λέει ο κύριος  και  προφανώς σύζυγος της κυρίας στον κύριο που στέκονταν όρθιος  πίσω απ΄την μπάρα : _Μπορούμε να καπνίσουμε ; Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ;

_Μπουμπουνίστε το , κανένα πρόβλημα , δεν βλέπετε όλοι καπνίζουν .

_Λέω , μήπως ο νόμος …

_Ποιός νόμος , δεν υπάρχει νόμος , καπνίστε ελευθέρως , συμπλήρωσε ο «μπαρίστας» .

_Πως δεν υπάρχει , ο νόμος υπάρχει άλλο  αν δεν εφαρμόζεται , επέμενε ο πελάτης.

_Οι νόμοι στην Ελλάδα , είναι για να μην εφαρμόζονται , επανέλαβε ο μπαρίστας .

_Ακούτε ; Ελευθέρως και κατά βούληση , είπε χαριτολογώντας ο πελάτης και άρχισε το καπνίζειν αρειμανίως κάνοντας την αίθουσα  Κούγκι .

Μάζεψα κι΄ εγώ τα τουμπλέκια μου κι΄ έφυγα μπαρουτοκαπνισμένος .

Ελλάς (τρ)ελλάς !!

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.