Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

5 Δεκεμβρίου, 2015 08:15 Επιμέλεια: /

kalibas new site

_Μπάρμπα  Γιαννιό  , τι βλέπω έκλεισε τραπέζι ο μπάρμπ΄ Αλέκος πάλι απόψε ; ρώτησε τον καφεουζοπαντοπώλη του χωριού  ένας  μεσήλιξ συγχωριανός  του  σε γνωστό ορεινό χωριό της Καλαμπάκας καθώς  μπάνισε το τραπέζι της γωνίας  του παλιού  μαγαζιού να έχει στολιστεί με λουλούδια .

_Α….ααα , αφιερώθηκε υπέρ πατρίδος ο άτιμος , θα έρθει πάλι απόψε να στηρίξει την εθνική οικονομία και να κάνει το  εθνικό του χρέος  , λέει .

_Μπάρμπα Γιαννιό ,  δεν ξέρω τι λέει ο μπάρμπ΄  Αλέκος  αλλά εμείς αυτό το λέμε  αλλιώς , απάντησε  ο συγχωριανός του  .

_Μωρέ  και εμείς αλλιώς το λέμε αλλά τώρα βλέπεις ο Τσίπρας έφερε καινούργια μόδα με το φόρο που έβαλε στο κρασί . Έ με το δίκιο του   και  ο μπάρμπ’  Αλέκος λέει ότι «αφού πίνω που πίνω γιατί να μην πιω κρασί ,  να ευφραίνεται  η καρδούλα μου και να βοηθάω και την εθνική οικονομία ;» , απάντησε ο μπάρμπα Γιαννιός .

_Ωραίος ;   Tο έπιασε το νόημα ο άνθρωπος … , απάντησε  ο συγχωριανός του μπάρμπα Γιαννιού αλλά δεν πρόκανε να αποσώσει την φράση του καθώς εκείνη την ώρα έσκασε μύτη ο μπάρμπ΄ Αλέκος .

_Σπέρα…ααα , φώναξε και πήγε καρφί στο ανθοστολισμένο  γωνιακό  τραπεζάκιον του παλιού καφεουζοπαντοπωλείον του χωριού .

_Γιαννιό , κρασί με μεζέ , φώναξε .

_’Εφτασε …εεεε , απάντησε ο μπάρμπα Γιαννιός και χωρίς να καθυστερήσει  έφτασε με μια κανάτα κόκκινο  μπρούσκο  περσινής σοδειάς  εναποθέτοντάς  επί του τραπεζακίου μαζί με ένα ποτήρι .

_Τι μεζέ να σε φέρω , ρώτησε  .

_Μια σφήνα τυρί γίδινο και ένα κρεμμύδι απάντησε ο μπάρμπ΄ Αλέκος .

_Έφτασε…εεεε , φώναξε πάλι ο μπάρμπα Γιαννιός και μπήκε στα ενδότερα του μαγαζιού που έκρυβε μια παλιά μπάντα υφασμένη στον αργαλειό .

_Μπάρμπ΄ Αλέκο , στεναχώριες βλέπω , τον πείραξε ο συγχωριανός  που κάθονταν στην άλλη γωνία του παλιού καφεουζοπαντοπωλείου .

_Ά…ααα μπα , δόξα τον Κύριο , είμαι μια χαρά , απλά βοηθάω τη δόλια την πατρίδα . Οι παππούδες και οι πατεράδες μας λευτέρωσαν  με τα όπλα , εγώ πολεμάω μ΄  αυτό . Πίνω ,  ευφραίνεται  η καρδούλαμ   βοηθάω και την Ελλαδίτσα μας .

_Μπράβω λογική ;

_Όχι , άμα κάνω λάθος να με πεις .

_Λά…αααθος  ; Τι λάθος , εσένα πρέπει να σε στήσουμε άγαλμα στο μεσοχώρι , επιτελείς εθνικό έργο , τον πείραξε ο συγχωριανός του .

Να μην σα τα πολυλογώ μετά τον τρίτο μαστραπά η γλώσσα του μπάρμπα’ Αλέκου άρχισε να μπερδεύεται αρχίζοντας να άδει . _ Κάμε το Παναϊαμ  όταν  θα ξεψυχήσω ν΄ άχει ο Άδης μαρουβά να πιω και να μεθύσω..» , ώ..ωωωπα δεν  πάω σπίτι μου απόψε … , ώρε να είναι καλά ο Αλέξι …, έλεγε .

Που λέτε , η ώρα περνούσε και ο μπάρμπ΄ Αλέκος είχε γίνει φέσι .

_Άϊντε μπάρμπ΄ Αλέκο , σήκω πήγε μεσάνυχτα , φώναξε ο μπάρμπα Γιαννιός που έριχνε πασιέντζες μη έχοντας τι να κάνει .

_Ώ…ωωωωπα , να καούν τα κάρνα κι να σωθεί η Ελλαδίτσα μας , έσκουζε ο μπάρμπ΄ Αλέκος  φέρνοντας σφούρλες στον άξονά του με το ποτήρι πάνω στο κεφάλι .

Είχε δεν είχε περάσει  μισή ώρα  όταν ακούστηκε απ΄έξω η φωνή της κυρά Σταμούλως : _Έλα ιδώ  αφουρισμένι  παλιομπεκρούλιακα , ξημέρουσι  κι συ πίντζ ακόμα .

_’Ω…ωωωχ  , η…ηηη  γκεστάπ….οοου  , χικ, πρόλαβε να συλλαβίσει ο μπάρμπ΄ Αλέκος , προσπαθώντας να βγει από την στενή δίφυλλη πόρτα του  παλιού    καφεουζοπαντοπωλείου .

Τρικλίζοντας  και πηγαίνοντας πότε στη μια γωνία του  κατηφορικού  δρόμου και πότε στην άλλη και ακούγοντας  τον εξάψαλμο  από την κυρά Σταμούλω , την συμβία του , έφτασαν στο σπίτι όχι μακρύτερα των  τριακοσίων  μέτρων από το καφεουζοπαντοπωλείο  του χωριού .

_Α…αααχ  ,  δε θα λάβου αυτόν τον Τσίπρα στα χέριαμ ; Ά…ααααχχ , τι θα τον κάνου , μονολογούσε η κυρά Σταμούλω .

_Τι…ιιιι , χικ , σι φταίγι ου λιβέ…εε , χικ , ζμας ,  χαζιά , ο χαζιά ; Απαντούσε ο μπάρμπ΄Αλέκος που αν και φέσι άκουγε τον εξάψαλμο της συμβίας του  μια χαρούλα  .

Άλλη μια βραδιά εθνικού μεγαλείου στο ορεινό χωρίον  της Καλαμπάκας  εν μέσω    κρίσεως !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.