Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
21 Νοεμβρίου 2015, 09:30

_Βασιλάκη , τι βλέπεις  στην τηλεόραση ; Συζήτηση  στη Βουλή Μπαμπά ,απάντησε ο μικρός Βασίλης .

_Κλείστην αμέσως , είσαι μικρός ακόμα , δεν κάνει να βλέπεις τέτοια πράματα .

_Γιατί μπαμπά ; Θέλω να μάθω πράγματα για την πολιτική , άμα μεγαλώσω θέλω να γίνω πολιτικός .

_Πάψε , τι παλιοκουβέντες είναι αυτές , δε ντρέπεσαι ;

_Εγώ θέλω να γίνω , επέμενε ο μικρός Βασίλης .

_Εσύ θες γιατί δεν ξέρεις , άμα μεγαλώσεις  θα μάθεις . Άκου , λέει,  να γίνει πολιτικός ; Δε σε πνίγω καλύτερα που θα αφήσω εγώ το δικό μου το παιδί να γίνει σαν κι΄ αφνούς ; σιγομουρμούρισε ο πατέρας του μικρού Βασιλάκη  δείχνοντας την τηλεόραση που εκείνη την ώρα μετέδιδε συζήτηση στη Βουλή .

– Μπαμπά, θα μου εξηγήσεις  τι είναι η πολιτική;

_Πάψε , πάψε , που τις έμαθες αυτές τις παλιοκουβέντες ; Τον φώναξε ο μπαμπάς του. Α….ααα , έχουμε πρόβλημα ,  ψιθύρισε .

_Γιατί μπαμπά είναι κακό πράγμα η πολιτική ;

_Άντε  πάλι…..ιιιιι ,  βάλτα να τ΄ αρμέξουμε  . Πάψε είπα , είσαι μικρός , άμα μεγαλώσεις θα τα μάθεις .

_Μπαμπά , αν δεν μου πεις τι είναι πολιτική θα μαρτυρήσω στην μαμά , απαντά ο μικρός Βασιλάκης αφήνοντας τον μπαμπά του σύξυλο .

_Τι…..ιιι , τι…ιιιι λες παλιόπαιδο , δεν ντρέπεσαι να εκβιάζεις τον πατέρα σου ;

_Πες μου τι είναι πολιτική και δεν θα μαρτυρήσω , συνέχισε ο μικρός Βασιλάκης απτόητος .

Που λέτε , φίλοι μου αναγνώστες , το έφερε από δω , το πήγε από κει ο μπαμπάς του Βασιλάκη , ξεροκατάπιε , σκέφτηκε «βρε λες να τσακώσω κανένα διάολο και να τον αφήνω και να μην μ΄ αφήνει» , και μετά από μια ολιγόλεπτη παύση απάντησε : _Καλά αφού επιμένεις τόσο και σε ενδιαφέρει η πολιτική θα σου πω αλλά με παράδειγμα  .

_Όχι , άμα ήθελες ας μου εξηγούσες , σιγοψιθύρισε με φανερή ικανοποίηση  ο μικρός Βασιλάκης .

– Λοιπόν , Βασιλάκη δώσε βάση .

_Δίνω μπαμπά , απάντησε ο μικρός Βασίλης  .

_Μια χώρα είναι σαν μια οικογένεια  . Σαν την  δική μας , καλή ώρα .  Η μαμά, είναι σαν την κυβέρνηση, κανονίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι. Εγώ, ο πατέρας, είμαι σαν το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζω την οικονομία του σπιτιού. Η δεσποινίς Μυρτώ  , είναι σαν την εργατική τάξη, κάνει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Εσύ, πάλι ,  είσαι η κοινή γνώμη που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω της και ο μπέμπης  που έχουμε σπίτι  είναι το μέλλον της χώρας. Αυτά είχα  να σου πω . Σκέψου τα όλα αυτά το βράδυ, και αύριο θα συζητήσουμε για τα συμπεράσματα που έβγαλες, εντάξει;

– Εντάξει μπαμπά, απαντάει ο Βασιλάκης , και σκεφτικός πηγαίνει στο κρεβάτι του. Όλη τη νύχτα  ο μικρός Βασίλης σκέφτονταν  τα λόγια του πατέρα, όταν , μέσα στον συλλογισμό του , ακούει κλάματα από την κούνια του μωρού. Σηκώνεται πάνω, πλησιάζει την κούνια και βλέπει ότι το μωρό έχει λερωθεί. Πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα να το πει στην μαμά του  , ανοίγει την πόρτα και την  βλέπει να κοιμάται  μόνη της στο κρεβάτι . Ο πατέρας άφαντος! Τον πιάνει πανικός  και πατώντας στις μύτες των ποδιών  κατέρχεται την ξύλινη σκάλα  τραβώντας  προς την κουζίνα  αλλά καθώς  περνούσε  έξω από το δωμάτιο της Μυρτώς  , ακούει  παράξενους θορύβους . Πλησιάζει, κοιτάει και βλέπει τον πατέρα του με την υπηρέτρια στα τέσσερα , μένοντας κάγκελο !!!

– Τι να κάνω , να ξυπνήσω τη μαμά; θα δει τον μπαμπά και θα πάθει υστερία , να διακόψω τον μπαμπά ; ντρέπομαι, αλλά ποιος θα αλλάξει τον  μπέμπη , εγώ δεν ξέρω να το κάνω… Μέσα σε όλα αυτά τα διλήμματα και αναστολές  αποφασίζει να κάνει την πάπια και πάει για ύπνο. Το επόμενο μεσημέρι, μετά το φαγητό, λέει ο πατέρας του :

– Λοιπόν Βασιλάκη ; Σκέφτηκες αυτά που σου είπα εχθές περί πολιτικής ;

_Τι…ιιι ,  του λες του παιδιού , είσαι καλά άνθρωπέ μου ; Θέλεις να μας βρει κανένα κακό ; απαντά η μαμά του Βασιλάκη ψέγοντας τον πατέρα του  .

_Πάψε βρε γυναίκα , ξέρω γω τι κάνω , του εξήγησα με παράδειγμα και κατάλαβε , απάντησε ο μπαμπάς του Βασιλάκη

– Ναι πατέρα, τα σκέφτηκα, παρενέβη ο μικρός Βασίλης

– Και τι συμπέρασμα έβγαλες λεβέντη μου ;

– Να , όταν η κυβέρνηση κοιμάται, το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη η κοινή γνώμη αδιαφορεί  , το μέλλον της χώρας είναι  στα σκατά και το γ……  το κράτος πιάνει τον 92 χρονο  καστανά της γωνίας γιατί , λέει , δεν έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος . Αυτό κατάλαβα , απαντά ο μικρός Βασιλάκης αφήνοντας τον μπαμπά και την μαμά του αποσβολωμένους να αλληλοκοιτιόνται  .

_Μπράβο Βασιλάκη , κάνεις για την πολιτική , συμπληρώνει ο μπαμπάς του μικρού Βασιλάκη κόβοντας λάσπη !!!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .