Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

31 Οκτωβρίου, 2015 08:39 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Ο άνθρωπος φιλοξενούσε σε χωριό της ορεινής Καλαμπάκας τον αγαπημένο  του εγγονό που έφερε μάλιστα και τ΄ όνομά του Κωνσταντίνος . Ένα πανέμορφο παλληκάρι , ένα και ενενήντα ύψος , αθλητικός , Ερμής του Πραξιτέλη με λίγα λόγια .

Είχε αφήσει τις ασχολίες του στο Κλεινόν  Άστυ , ζαλώθηκε και το λάπτοπ του και καρφί στο χωριό να δει τον παππού του απ΄ τον οποίο έμαθε πολλά καθώς τον αφήνει να διηγείται παλιές ιστορίες με πολέμους , στερήσεις , κακουχίες και τέτοια .

Παππούς και εγγονός λοιπόν , Κυριακή κατά της δέκα κατέβηκαν στην Καλαμπάκα καθώς ο εγγονός ήθελε να δείξει στον παππού τα καλά της εποχής . Ένα θέμα που μονίμως διαφωνούσαν  .

Μπροστά ο εγγονός , πίσω ο παππούς φάνουν σε κεντρικό καφέ της πλατείας Δημαρχείου που ήταν πήχτρα στον κόσμο .

_Κωστάκη παλληκάριμ έχουν καμιά γιορτή σήμερα ; Ρωτάει ο παππούς αποσβολωμένος  απ΄τον κόσμο που έβλεπε .

_Παππού , δεν έχουν γιορτή , αγώνα δρόμου έχουν και ετοιμάζονται , απάντησε ο εγγονός που ρώτησε τον σερβιτόρο και έμαθε τα σχετικά με την πρωτοφανή πράγματι κοσμοσυρροή  που και τον ίδιο  τον είχε εντυπωσιάσει  .

_Τι αγώνας δρόμου είνι  τούτου ; Τι κάνουν δηλαδής ; Επέμενε ο παππούς καθώς ίσιωνε τα παχιά  φρύδια που έπεφταν στα μάτια και τον  εμπόδιζαν να δει καλά  .

_Τρέχουν παππού , τρέχουν .

_Τρέχν ; Γιατί τσ΄ κυνηγάει κανένας ;

_Όχι , είναι  αγώνας  δρόμου , επέμενε και ο Κωνσταντίνος αλλά εις μάτην καθώς ο παππούς Κώτσιος δεν νογούσε  γρι .

_Βρε πιδούλιμ καλό , έτσι έτρεχάμαν  ιμίς στουν πόλεμου του 40 κυνηγώντας  τσ΄ μακαρονάδις  σκούζουντας ΑΕΡΑ…..ΑΑΑΑΑ !!!

_Όχι παππού , όχι , άλλο το ένα κι΄ άλλο τ’  άλλο .

_Σχώραμε βρε πιδίμ , αλλά αν δεν τσ΄  κυνηγάει  κανένας , αν δεν κυνηγάν κανέναν  αν δεν τα’  πληρών  , τι στουν κόρακα   θέλν  κι τρέχν λες κι τσ΄εβαλαν νέφτι  στουν απ΄αυτόν   κι ιδρουκουπάν ;

_Χόμπυ παππού , χόμπυ , άστου δεν το πιάνεις , απάντησε ο εγγονός .

_Χόμπυ ; Τι  είνι τούτου  πάλι , δεν τ΄ όχου  ματακούσι ;  Κινούργιου είνι ;

_Να , εσύ όταν ήσαν νέος τι  παιχνίδια  έπαιζες ;

_Τι έπαιζα εγώ ;

_Ναι , τι παιχνίδια έπαιζες με τ’  άλλα παιδιά  ;

_Τα κότσια , την γκαμπλίτσα , τέτοια .

_Έ , τότε εσείς παίζατε αυτά , τώρα τρέχουν . Αυτό είναι το χόμπυ .

_Χόμπυ την λεν την γκαμπλίτσα τώρα ;

_Ναι , χόμπυ .

_Μη χειρότηρα Παναιάμ , μη χειρότηρα ….  Έ…εεε  ρε λαέ βασανισμένε , όλα τ΄ άλλαξαν  , δεν άφσαν τίπουτα . Καλά  , έλτσαν όλα το προυβλήματα κι τ΄όριξαν στου πιχνίδι ;

_Άλλο το ένα κι΄ άλλο το άλλο παππού  , απάντησε γλυκά ο Κωνσταντίνος .

_Τι άλλου του ένα κι΄ άλλου του άλλου βρε παλληκάριμ . Ιγώ ξέρου ότι πρώτα τηράς να έχς του καρβέλι στου τραπέζι κι μιτά τηράς τα πιχνίδια . Άμα δεν έχς του καρβέλι μπουρείς να έχς του μυαλός στα πιχνίδια ;

_Έ….εεεε  παππού , έμεινες πίσω , σ΄ εκείνη την εποχή , ο κόσμος άλλαξε , πήγε μπροστά , προόδευσε .

_Βρε Κουστάκημ , βρε λιβέντημ , τι μη λες τώρα , δεν θα έχω του καρβέλι στου τραπέζι κι θα τηράου να πλαλάου σαν παλαβός ; Τι θα φαν τα πιδιάτς;

_Φαίνεται παππού ότι όλοι αυτοί που βλέπεις το έχουν το καρβέλι , απάντησε ο εγγονός .

_Βρε άμα του εξασφάλισαν  πάι  καλά , να τρέχν μέχρι να πατήσν κόκκινου χιόνι , αλλά δεν του  νουμίζου  !!!

_Κάνεις λάθος το εξασφάλισαν , τουλάχιστον  το καρβέλι το εξασφάλισαν .

_Πάντως  βρε  αγγουνιέ  δεν είνι πράματα αυτά . Ιγώ ξέρου ότι πρώτα κοιτάς του καρβέλι και μιτά τς΄ σαχλαμάρις αυτές . Ξέρς πόσα αλτσέκια στιάρι θα έβγαζα αν ούλοι αυτοί τσ΄ είχα στου χουράφι .

_Άλλαξαν τα πράγματα παππού….οοου , άλλαξαν .

_Ναι  βρε παλικάριμ άλλαξαν , αλλά ξέρς τι είνι να μην έχς του καρβέλι κι να πλαλάς  σαν τουν χαζό λες κι σι κυνηγάν οι διαόλοι ;

_Άλλαξαν τα πράγματα παππού….οοοου , άλλαξαν !!!

_Ναι , άλλαξαν για δαύτου φτάσαμι ιδώ που φτάσαμι . Άντε σήκου να πάμε σιαπάν γιατί άμα κάτσου λίγου ακόμα θα παλαβώσου ντυπ για ντυπ !!

Φίλοι μου αναγνώστες  , συμφωνείτε   δε συμφωνείτε  , έτσι είδε ο παππούς Κώτσιος τα πράγματα , τι να κάνουμε .

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.