Το Ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
10 Οκτωβρίου 2015, 08:15

Στην Ελλάδα ισχύει το εξής παράδοξο σε σχέση με τους αποφοίτους λυκείων  της χώρας : όποιος  πέρασε σε κάποιο Α.Ε.Ι  , τόσο ο ίδιος  , όσο και οι γονείς του  , πιστεύουν ότι εξασφάλισαν  την ζωή τους και οι άλλοι , αυτοί που δεν πέρασαν πουθενά , πιστεύουν ότι καταστράφηκαν  και αισθάνονται τελειωμένοι .

Τις προάλλες βρέθηκα σε μια παρέα νέων , μάλλον , απ΄ ότι κατάλαβα  δηλαδή  , απ΄ αυτούς που έμειναν εκτός νυμφώνος ,  που λένε .

_Μ…..ς , τι κάνουμε  τώρα ;

_Γιατί δεν είμαστε  καλά εδώ ; Μια χαρά είμαστε , αφήστεμε τώρα που βλεφαριάζω το μωρό απέναντι , απάντησε  ένας απ΄ την παρέα  στέλνοντας διάφορα σήματα μορς σε μια ωραία κοπέλα που  ρουφούσε  με το καλαμάκι τον φραπέ της κάπως προκλητικά θα έλεγα κάτι που προφανώς έπιασε ο νεαρός με αποτέλεσμα να μην ξεκολλά το μάτι του από πάνω της .

_Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο άλλος το χαβά  του , σιγοψιθύρισε ο πρώτος κουνώντας το κεφάλι του ρυθμικά .

_Καλά , πες εσύ , ακούω εγώ , συμπλήρωσε ο άλλος νεαρός συνεχίζοντας τα σήματα μορς .

_Εγώ μπήκα στο διαδίκτυο και έψαξα τα ξένα πανεπιστήμια …

_Γιατί  ; Υπάρχει περίπτωση να πας έξω ;

_Το μόνο σίγουρο . Σιγά μην κάτσω να φάω την ψυχή μου που δεν πέρασα . Εγώ να είμαι καλά και από πανεπιστήμια , να….ααα  μάτσο  , επέμενε ο νεαρός .

_Φιλιππάκο ; Δε…εεε  φτάνει να είσαι  καλά   εσύ , χρειάζεται να στέκονται καλά και οι γέροι σου . Εκτός κι΄ αν είναι φορτόγκες ; Είναι ; Άμα είναι καλά κάνεις και κάνεις έρευνα αγοράς . Αν δεν είναι όμως με την χαρά  θα απομείνεις  , απαντά η κοπελιά της παρέας .

_Φορτόγκες , με την έννοια που το θέτεις  , ά…αακα , δεν είναι , όμως ένα μ΄ έχουν  . Έχουν υποχρέωση  να με εξασφαλίσουν , απάντησε ο Φιλιππάκος  σοβαρά .

_Τι λες δικέ μου , κι΄ άμα δεν έχουν οι άνθρωποι μαλλί , τι να κάνουν  , μου λες ;

_Ά…αααα , να το βρούν .

_Και που να το βρούν ;

_’Εχουν κάτι παλιοχώραφα να τα σπρώξουν  . Τι τα θέλουν  βάσανο είναι παρά αποδίδουν .

_Δε θα είσαι  ντύπ καλά , μου φαίνεται , επέμενε η νεαρά .

_Μια χαρούλα είμαι . Δε θα κάτσω εγώ να καταστραφώ στην ψωροκώσταινα , επέμενε ο Φιλιππάκος  αποφασιστικά .Πανεπιστήμια στην Ελλάδα ; Να μην ξέρεις πότε αρχίζουν τα μαθήματα , να πάς στο πανεπιστήμιο και να νομίζεις ότι μπαίνεις  στον Περισσό ; Άντε από δω ρε !!! Έξω χίλιες φορές .

_Ναι , εσένα αυτό σε εμποδίζει ότι τα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι Περισσός . Άσε ρε Φίλιππα και μη με τρελαίνεις ; Απάντησε αποφασιστικά ο συνομιλητής του .

_Ναι  ,  γιατί έχω άδικο ; Μία το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε , μία ο τοπικός πολιούχος , μία έχουν απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι ,μία έχει γενική συνέλευση ο φοιτητικός σύλλογος , μία απεργούν οι καθηγητές , δέκα δεν πατάνε στο μάθημα οι φοιτητές , δεν υπάρχει τίποτα , ύψωσε τη φωνή ο Φιλιππάκος .

_Ναι φουκαρά μου , εσένα αυτό σε εμποδίζει , πέταξε ο άλλος που συνέχιζε κολλημένος στην απέναντι νεαρά  που πιάνοντας τα σήματα Μορς , το πήγαινε το γράμμα !!!

_Καλά   εσύ κοίτα να ρίξεις το γκομενάκι και έσε εμάς εδώ πέρα να τα λέμε , απάντησε ο Φιλιππάκος .

_Όχι θα κάτσω να σκάσω . Εδώ βρέ…..εεεεε !!! Φώναξε ο νεαρός συνεχίζοντας να κοιτάζει το μωρό.

_Δε μιλάω μαζί σου , Χαμένος χρόνος .

_Τι χαμένος χρόνος . Είναι χαμένος χρόνος ο δικός μου και είναι κερδισμένος ο δικό σου ; Ας  μειδιάσω τρεις ;  Γιατί άδικο έχω ; Ποιο εξωτερικό λεβέντη μου να πας ; Με βλάχικά  σου , νομίζεις ότι θα σπουδάσεις στο εξωτερικό ;  Όχι . Θα ξεφλουδίσεις τον γέρο σου και τέλος , συνέχισε να τον σφυροκοπεί ο νεαρός .

_Πες εσύ . Εγώ θα πάω στο Λονδίνο και θα γυρίσω πίσω με ντοκτορά . Γράφτο .

_Το γράφω , το γράφω , απάντησε ο νεαρός .

Αυτήν είναι η Ελλάδα αγαπητοί μου αναγνώστες

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .