Το Ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

10 Οκτωβρίου, 2015 08:15 Επιμέλεια: /

kalibas new site_DCE

Στην Ελλάδα ισχύει το εξής παράδοξο σε σχέση με τους αποφοίτους λυκείων  της χώρας : όποιος  πέρασε σε κάποιο Α.Ε.Ι  , τόσο ο ίδιος  , όσο και οι γονείς του  , πιστεύουν ότι εξασφάλισαν  την ζωή τους και οι άλλοι , αυτοί που δεν πέρασαν πουθενά , πιστεύουν ότι καταστράφηκαν  και αισθάνονται τελειωμένοι .

Τις προάλλες βρέθηκα σε μια παρέα νέων , μάλλον , απ΄ ότι κατάλαβα  δηλαδή  , απ΄ αυτούς που έμειναν εκτός νυμφώνος ,  που λένε .

_Μ…..ς , τι κάνουμε  τώρα ;

_Γιατί δεν είμαστε  καλά εδώ ; Μια χαρά είμαστε , αφήστεμε τώρα που βλεφαριάζω το μωρό απέναντι , απάντησε  ένας απ΄ την παρέα  στέλνοντας διάφορα σήματα μορς σε μια ωραία κοπέλα που  ρουφούσε  με το καλαμάκι τον φραπέ της κάπως προκλητικά θα έλεγα κάτι που προφανώς έπιασε ο νεαρός με αποτέλεσμα να μην ξεκολλά το μάτι του από πάνω της .

_Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο άλλος το χαβά  του , σιγοψιθύρισε ο πρώτος κουνώντας το κεφάλι του ρυθμικά .

_Καλά , πες εσύ , ακούω εγώ , συμπλήρωσε ο άλλος νεαρός συνεχίζοντας τα σήματα μορς .

_Εγώ μπήκα στο διαδίκτυο και έψαξα τα ξένα πανεπιστήμια …

_Γιατί  ; Υπάρχει περίπτωση να πας έξω ;

_Το μόνο σίγουρο . Σιγά μην κάτσω να φάω την ψυχή μου που δεν πέρασα . Εγώ να είμαι καλά και από πανεπιστήμια , να….ααα  μάτσο  , επέμενε ο νεαρός .

_Φιλιππάκο ; Δε…εεε  φτάνει να είσαι  καλά   εσύ , χρειάζεται να στέκονται καλά και οι γέροι σου . Εκτός κι΄ αν είναι φορτόγκες ; Είναι ; Άμα είναι καλά κάνεις και κάνεις έρευνα αγοράς . Αν δεν είναι όμως με την χαρά  θα απομείνεις  , απαντά η κοπελιά της παρέας .

_Φορτόγκες , με την έννοια που το θέτεις  , ά…αακα , δεν είναι , όμως ένα μ΄ έχουν  . Έχουν υποχρέωση  να με εξασφαλίσουν , απάντησε ο Φιλιππάκος  σοβαρά .

_Τι λες δικέ μου , κι΄ άμα δεν έχουν οι άνθρωποι μαλλί , τι να κάνουν  , μου λες ;

_Ά…αααα , να το βρούν .

_Και που να το βρούν ;

_’Εχουν κάτι παλιοχώραφα να τα σπρώξουν  . Τι τα θέλουν  βάσανο είναι παρά αποδίδουν .

_Δε θα είσαι  ντύπ καλά , μου φαίνεται , επέμενε η νεαρά .

_Μια χαρούλα είμαι . Δε θα κάτσω εγώ να καταστραφώ στην ψωροκώσταινα , επέμενε ο Φιλιππάκος  αποφασιστικά .Πανεπιστήμια στην Ελλάδα ; Να μην ξέρεις πότε αρχίζουν τα μαθήματα , να πάς στο πανεπιστήμιο και να νομίζεις ότι μπαίνεις  στον Περισσό ; Άντε από δω ρε !!! Έξω χίλιες φορές .

_Ναι , εσένα αυτό σε εμποδίζει ότι τα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι Περισσός . Άσε ρε Φίλιππα και μη με τρελαίνεις ; Απάντησε αποφασιστικά ο συνομιλητής του .

_Ναι  ,  γιατί έχω άδικο ; Μία το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε , μία ο τοπικός πολιούχος , μία έχουν απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι ,μία έχει γενική συνέλευση ο φοιτητικός σύλλογος , μία απεργούν οι καθηγητές , δέκα δεν πατάνε στο μάθημα οι φοιτητές , δεν υπάρχει τίποτα , ύψωσε τη φωνή ο Φιλιππάκος .

_Ναι φουκαρά μου , εσένα αυτό σε εμποδίζει , πέταξε ο άλλος που συνέχιζε κολλημένος στην απέναντι νεαρά  που πιάνοντας τα σήματα Μορς , το πήγαινε το γράμμα !!!

_Καλά   εσύ κοίτα να ρίξεις το γκομενάκι και έσε εμάς εδώ πέρα να τα λέμε , απάντησε ο Φιλιππάκος .

_Όχι θα κάτσω να σκάσω . Εδώ βρέ…..εεεεε !!! Φώναξε ο νεαρός συνεχίζοντας να κοιτάζει το μωρό.

_Δε μιλάω μαζί σου , Χαμένος χρόνος .

_Τι χαμένος χρόνος . Είναι χαμένος χρόνος ο δικός μου και είναι κερδισμένος ο δικό σου ; Ας  μειδιάσω τρεις ;  Γιατί άδικο έχω ; Ποιο εξωτερικό λεβέντη μου να πας ; Με βλάχικά  σου , νομίζεις ότι θα σπουδάσεις στο εξωτερικό ;  Όχι . Θα ξεφλουδίσεις τον γέρο σου και τέλος , συνέχισε να τον σφυροκοπεί ο νεαρός .

_Πες εσύ . Εγώ θα πάω στο Λονδίνο και θα γυρίσω πίσω με ντοκτορά . Γράφτο .

_Το γράφω , το γράφω , απάντησε ο νεαρός .

Αυτήν είναι η Ελλάδα αγαπητοί μου αναγνώστες

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.