Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
26 Σεπτεμβρίου 2015, 08:15

Που λέτε φίλοι μου αναγνώστες , οι εκλογές όπως ήρθαν , εντελώς άκαιρα , έτσι και έφυγαν πηγαίνοντας  καλιά τους . Ούτε που καταλάβαμε προεκλογικό αγώνα , λίστα βλέπετε , ούτε περιοδείες  υποψηφίων στα χωριά , ούτε ομιλίες  λες και γίνονταν κρυφίως . Μουγκές λοιπόν  αυτές οι εκλογές .

Λοιπόν , ο καθένας μας , όσοι ψήφισαν  δηλαδή , έκανε την επιλογή του και από την επαύριο ξανά αγκαλιά πάλι με τα προβλήματα  και τις δυσκολίες της καθημερινότητας υπό το πρίσμα της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζει η χώρα με τους έλληνες να μην καταλαβαίνουν τίποτα και όλα να τα απολαμβάνουν .

Μια παρέα φίλων έπινε τον καφέ σε κεντρικό καφέ της πόλης αλλά όσο συζητούσατε εσείς που δεν ήσασταν εκεί  , άλλο τόσο συζητούσαν κι΄ αυτοί που ήταν παρόν . Άκρα του τάφου σιωπή ένα πράμα.

_Βρε τα παληκάρια ….ααααα   !!!  Τι έγινε  ρε μάγκες  , γιατί   μαύρες πλερέζες  ; Φώναξε κάποιος γνώριμός τους  , απ΄ ότι αντελήφθην , που προστέθηκε στην ομήγυρη .

_Κοψοχέριδες  φίλε .

_Κοψοχέριδε….εεες ;

_Από τώρα   κοψοχέριδες ; Πότε προκάνατε βρε αθεόφοβοι ;

_Βρε να μας κόβονταν το χέρι σου λέω…ωωω !!!

_Δε μπορώ να σας καταλάβω κύριοι . Πότε σκεφτήκατε τι θα ψηφίσετε , πότε ψηφίσατε και πότε το μετανιώσατε , τι να σας πω ….

_Να μην μας πεις τίποτα !!!

_Όχι θα σας πω . Θα σας πώ…ωωωω !!!

_Τι να μας πεις . Μη μας λες τίποτα , να μας μουτζώσεις μόνο . Αυτό μας πρέπει , συμπλήρωσε  ένας .

_Ακούστε  : Μια μέρα σκοτώθηκε ένας  που ήταν μεγάλος  πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα του, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές… Σαν έφτασε στον άλλο κόσμο, τον υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και του λέει:

– Πού θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητά σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο; Εκείνος  το σκέφτεται λίγο και λέει: – Δεν είμαι σίγουρος . Να μου δώσετε Άγιε Πέτρο  λίγο χρόνο να το σκεφτώ ;

– Τότε», λέει ο Άγιος Πέτρος : _ θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις ένα εικοσιτετράωρο   στην Κόλαση και άλλο ένα στον Παράδεισο  και μετά αποφασίζεις.

_Σα  να  ακούγεται  καλά  . Τόκα  πέντε Άγιε Πέτρο  , συμπληρώνει ο πολιτικός .

_Όχι  τέτοια λόγια ,  σεβασμός αδερφέ …. Αλλά αφού  συμφωνείς  πάνε λοιπόν πρώτα  στην Κόλαση  και μετά ξαναέλα να δούμε που θα σ΄ αρέσει καλύτερα .

Δρόμο παίρνει  , δρόμο αφήνει  ο πολιτικός κατεβαίνει  στην Κόλαση όπου βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους του  που είχαν πεθάνει  , άλλοι να παίζουν γκολφ, άλλοι να ποντάρουν στο καζίνο, άλλοι να πίνουν σαμπάνια, άλλοι να  φλερτάρουν με πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν  πολύ. Ακόμα και ο έξ΄αποδώ  ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα και πικάντικα ανέκδοτα.  Όλα πολύ ωραία και ο πολιτικός περνούσε υπέροχα. Πριν όμως να το καταλάβει, πέρασε   το εικοσιτετράωρο  και  βλέπει τον Άγιο  Πέτρο που  πήγε  να τον γνέφει .

_Σήκω ευλογημένε και πέρασε  ο χρόνος ; Του είπε  σε αυστηρό τόνο  .

_Πάμε Άγιέ μου , απάντησε ο πολιτικός .

_Πως τα είδες τα πράγματα εδώ κάτω ; Τον  ρωτάει  καθώς προχωρούσαν προς τον παράδεισο .

_Ζάχαρη Άγιέ μου , απαντά ο πολιτικός .

_Απόλαυσε τώρα και τον Παράδεισο , του λέει ο Άγιος Πέτρος και  δείχνοντάστου τον  φεύγει .

_Στέκεται  ο πολιτικός  κοιτάει  γύρω του , ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλούσαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος.

Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα  , τ’  Αγιωργιού  να φέξει ,  που λένε  , αλλά  πριν να το καταλάβει, πέρασε  κι’   αυτό  το εικοσιτετράωρο  , ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος για να τον  ρωτήσει τί αποφάσισε  τώρα που είδε και τα δύο μέρη…

Ο πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει: – Ο Παράδεισος  Άγιε  Πέτρο  είναι  πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση.

Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία του και τον  στέλνει στην Κόλαση  με το ίδιο   εισιτήριο . Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι του  πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ  ο εξ΄ αποδώ  ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους έριχνε με το βούρδουλα .

_Μπά …ααα   αλλού  με πήγε ο  ευλογημένος .   Λάθος  θα έκανε , ψιθύριζε   ο πολιτικός δυσαρεστημένος  και καρφί  πάει και τον ρωτά  τον εξ΄ αποδώ  :  _ Διαβολότατε  , Τι έγινε εδώ;  Τις προάλλες  ήταν όλα τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν .. , τώρα πέφτει βούρδουλας ; Μπας και ο Πέτρος έκανε λάθος και με έφερε  σε άλλο μέρος ;  Και ο Διάβολος του  απαντά: _ Ά….ααα  , τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες  και απολαμβάνεις  την επιλογή σου  !!

_Ά…ααα , δε μου τα είπατε  αυτά ; Άμα μου τα λέγατε … ,

_Καλά , μ…..ς  μας πέρασες να  λέγαμε αυτά τα πράγματα ;

_Ναι αλλά εγώ μετάνιωσα .

_ Υμείς όψεσθε  , τι μου το λες τώρα . Ας πρόσεχες .

_Και τώρα τι κάνουμε διαβολότατε ;

_Το βλέπεις εκείνο το βουνό ;

_Το βλέπω .

_Έ , έχεις μια αιωνιότητα  για να το σπάσεις  και να το κάνεις  γαρμπίλι !!!

_Όχι ρε , όχι  , ο Αλέξης είναι μάγκας και τσίφτης , θα δεις τι θα τους κάνει γερμαναράδες , απάντησε κάποιος καθώς τινάχτηκε πάνω σαν ελατήριο .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .