Το ευθυμογράφημα της εβδομάδας – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
22 Αυγούστου 2015, 08:54

Ο άνθρωπος  βρίσκεται  σαράντα  χρόνια   μετανάστης στην μακρινή Αυστραλία  . Έφυγε απ΄  την πατρίδα   νέος  και γύρισε  γέρος  αλλά  την πατρίδα   δεν την ξέχασε ποτέ . Με όλα  αυτά  που ακούει   στην Αυστραλία  για την Ελλάδα   της φτώχιας  και της μιζέριας , για παιδιά  και ανθρώπους που πεινάνε , που αυτοκτονούν  και όλα  αυτά που μεταδίδουν τα ξένα Μ.Μ.Ε , έριξε πολύ κλάμα και πολύ στεναχώρια  πέρασε . Έτσι πήρε  την απόφαση να έρθει το φετινό Καλοκαίρι  πίσω  στην  δύστυχη πατρίδα  .

Που λέτε , φίλοι μου αναγνώστες , εμείς τον συναντήσαμε εντελώς τυχαία να συνομιλεί με μια παρέα  παλιών φίλων και συγγενών   σε  γνωστή ταβέρνα  στο Καστράκι  και  σας μεταφέρουμε  κάποια  επίμαχα σημεία  για να δείτε  τα δύο πρόσωπα  της κρίσης  και της Ελλάδας  .

_Ξέρεις μαι φρεν , τι κλάμα έριξα στην Αουστράλια για την δόλια πατρίδα ; Έχασα τον ύπνο μου , καταλαβαίνετε  , ε ; Δείχνουν  κι΄ αυτά τα ριμαδοκάναλα  κάτι εικόνες  και λες πάει ο τόπος , πάνε οι πατριώτες και πως κάτι πρέπει να κάνω να βοηθήσω  . Και γι΄ αυτό ήρθα  πιο πολύ ξέρετε  , να δω πως θα βοηθήσω .

_Βρε  Τζώρτς  τι κακό σε βρήκε , κρίμα  βρε φίλε , δεν  έπαιρνες κι΄ εσύ  κανένα τηλέφωνο να σου πούμε τα καθέκαστα ; Τον έκοψε ένας απ΄τους φίλους του .

_Αποστόλις , να σου πω την αλήθεια   δεν το σκέφτηκα , είπα Τζώρτς , πρέπει να πας κάτω , και ήρθα μαι φρέντ .

_Έκανες τόσο κόπο βρε αδερφέ   , κρίμα Τζώρτς , κρίμα !!! Εσύ δόλιε έριχνες μαύρο δάκρυ που πεινάμε κι’  μείς   εδώ κάτω περνάμε  πασάδες στα Γιάννενα .

_Γιέ…εεες  , περνάτε καλά…ααα ,γες , απάντησε  σε σπαστά Ελληνικά ανακατεμένα με αγγλικά , ο Τζώρτς  .

_Βρε φουκαρά Τζώρτς  τι έπαθες , και τα ριμάδια τα τηλέφωνα τι μας τα έδωσε ο θεός ; Για φιγούρα ; Πάρε χρυσό μου  παιδί τηλέφωνο να σου πούμε ότι είμαστε  τ’  ανάσκλα όλη μέρα  και έχουμε κάτι κοιλιές , να…ααα , με το συμπάθιο ;  Τήρα ιδώ  , dιπλάρκα έχω , απάντησε  ο Αποστόλης  δείχνοντας  την κοιλιά του που πράγματι  έφτανε μέχρι τα    γόνατα .

_Οφκός , οφκός , Αποστόλις  , κοιλιές ,  μεγάλες κοιλιές , τι γίνεται εδώ πέρα , αι ντότ  νόου , δεν καταλαβαίνει ;

_Τι  δεν καταλαβαίντζ  Τζώρτς ; Περνάμε καλά . Απάντησε ο φίλος του .

_Το βλέπω , να κοιτάω τα τραπέζια  γύρω , πολύ φαγητό στα πιάτα . Γουάι ; Που βρίσκουν λεφτά ο πατριώτες Αποστόλις ;

_Ά….ααα  , καλή ερώτηση  Τζώρτς . Φίλε , το κράτος πτώχευσε , όχι οι Έλληνες . Ο Έλληνας βρακί  να μην έχει στον κώλο του , την καλοπέρασι , δε….εεεν  την χάνει .

_Ναι  , αλήθεια , πήγα στο πανηγύρι στο χωριό  λαό…οοος , έτρωγε , έπινε , γλεντούσε , τραγουδούσε ….,  Μαι γκάτ  ; Για ποια κρίσι μιλάει το τελεβίζιον ; Μετά πήγα με την Ουρανία  για μπάνια , γεμάτο κόσμο Αποστόλις . Μα για ποια κρίση μιλάνε τέλος πάντων ; Δεν καταλαβαίνω .

_Γιατί εμείς καταλαβαίνουμε μαι φρέντ Τζώρτς . Απάντησε Αγγλιστί ο  Αποστόλης .

_Σήμερα   Δευτέρα βγήκα  με την Ουρανία για καφέ και δεν έβρισκα τραπέζι . Το καταλαβαίνις Αποστόλης ;

_Εγώ   το καταλαβαίνω , εσύ δεν ξέρω πόσο το καταλαβαίνεις  μαύρε μου που ήρθες από την Αουστράλια  να βοηθήσεις την Ελλάδα ;  Έ ρε  φουκαρά…ααα  …,  Σιγομουρμούρισε ο Αποστόλης .

_Τι είπες Αποστόλης ;

_Τίποτα , να μας φέρει κανένα μεζέ , λέω .

_Μεζέ ; Αποστόλις  κι΄ εσύ μαι φρέντ ; Γεμάτο  το τραπέζι , κι’ άλλα ; Θα πάνε χαμένα μαι φρέντ ; Οικονομία Αποστόλις ;

_Ας είναι καλά η Μέρκελ Τζώρτς . Ξέρεις εμείς   τα κάνουμε αυτά από αντίδραση  . Δε θα μας πάρει η κρίση από κάτω , εμείς θα την πάρουμε .  Οπότε κάντο κι΄ εσύ ως συμπαράσταση . Άντε   να μας ζήσει η Μέρκελ  και το σινάφι  της , οι Έλληνες ποτέ δεν πεθαίνουν .

_Αποστόλις  , νόοου , αυτό δεν μπορώ να το κάνω , είναι κακό  να λέμε εις υγεία  των  κορόιδων ;

_Τζώρτς  , κάντο  και θα δεις τι καλά θα νιώσεις . Και να το πεις να το κάνουν και οι Αυστραλοί .

_Όχι Αποστόλις , οι Αυστραλοί ποτέ δε θα το κάνουν , νόου . Αλλά ξέρεις τι σκέφτομαι ; Ότι στεναχωρήθηκα  χωρίς λόγο  εκεί πέρα  για τους Έλληνες , εδώ τα πράματα είναι καλά ;  Οι πατριώτες περνάνε γκοούτ ;  Που είναι η κρίση ; Δεν την βλέπω ; Άρα γιατί ήρθα ; Τι να βοηθήσω ;

_Τζώρτς , μια και ήρθες , κάτσε και θα δεις τι ωραία θα περάσουμε . Κρασάκι , φαί , ραχάτι και τ΄ Αγιωργιού να φέξει . Για την Ελλάδα να στεναχωρηθείς , για τους Έλληνες όχι . Οι Έλληνες έτσι είναι . Όλα να τους τα δώσεις   ευχαριστημένοι δεν είναι .  Άσε που θα σε ζητήσουν  και το λόγο που τα βρήκες και τους τα έδωσες . Άσε που θα βρεις τον μπελά σου ότι είσαι υποχρεωμένος να τους τα δώσεις .

_Λέ…εεες  Αποστόλης ;

_Έμ λέω , για ; Κάτσε , η κρίσι την δουλειά  της και εμείς τη δική μας . Άντε γειά  μας Τζώρτς , ας πάει και το παλιάμπελο !!!

_Εις υγείαν Αποστόλης και ξέρεις φεύγω βέρι – βέρι , πως το λένε ….  Α,  για ,  ευκαριστιμένος  !!!

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .